Själv

Jag måste förstå mig själv innan någon annan kan det. Om jag inte accepterar och älskar mig själv så som jag är kan heller ingen annan det. Jag tror att ibland glömmer man bort att det är vår självkänsla har mycket att göra med vad andra tycker om en. Hur ska någon annan kunna respektera dig om du inte själv gör det?
.
Men även att om du inte älskar dig själv, kan du då älska någon annan?
.
Så hur ens egna liv är beror bara på dig själv och hur du trivs med dig själv.
.
Love, Matilda

Sista seriematchen, snyft

Nu är detta årets innebandy säsong slut och jag tänkte samla mina tankar om detta i just detta inlägg, klyftigt va?
I helhet har jag gillat säsongen starkt förutom att vi har förlorat så sjukt mycket. Fast på något sätt fast att jag är så dålig förlorare tycket det varit roligt för det mesta. Att börja i div 2 med en helt ny kombination av spelare och tränare trodde jag skulle vara svårare än vad det varit. Hur vi har kunnat få en bra lagkänsla och gemenskap på så kort tid beror mycket på spelarna men framför allt vissa som verkligen peppat, kämpat och verkligen gett allt både på och av plan. De är verkligen dem som fått mig att trivas så bra bland människor jag knappt kände i börja.
.
Så som lag har jag verkligen trivts och även som egen individ tycker jag att jag har utvecklats bara till det bättre. Men jag har fortfarande mycket kvar att jobba på. Så fast att det inte gått så bra för laget så tycker jag det gått bra för mig och det är nog därför jag inte tappat intresset och gått ner mig helt av alla förluster.
.
Att komma från ett F16lag som vunnit serien två år i rad och vi vann det mesta (oj, lite skryt från min sida) till att förlora nästan allt är en väldigt stor kontrast. Men nu har även jag vant mig vid detta men är verkligen super glad över att jag fått spela med Dj18 som det gått bra för både i SM och Gothia.
.
Där har varit stunder då jag varit på botten, speciellt eftersom jag är rätt dramatisk så. Första gången jag blev bänkad en hel match var jag så arg att det nästan kom tårar. Jag bestämde mig för att sluta och aldrig mer spela innebandy, ja jag sa jag var överdramatisk, men sån tur så fortsatte jag ändå. Andra gången jag var bred att sluta var efter att förlorat mycket och vi även förlorat mot palmstaden för andra gången kändes mitt innebandyspelande över. Jag var verkligen på botten och kände att innebandy var bajs. Men den känslan gick över efter lite förändring och vinster.
.
Sista halvan av säsongen har för mig varit den bästa. Vi blev bara bättre och bättre i div 2 och kämpade verkligen för att få våra poäng men lyckades inte riktigt. Men lagkänslan var verkligen på topp och jag trivdes verkligen med de laget. Matchen mot Landskrona var en match som jag tyckte vi visade allt vi hade. Sen kom "den stora förändringen" som skadade runt på alla spelarna och gjorde så jag hamnade i div1 med den yngre delen av vår trupp. Så med kluven känsla för detta går jag in och ska vissa att jag inte är så dålig. Och om jag får säga det själv så tyckte jag att jag visade det. Jag har verkligen gett allt jag kan.
.
Så fast vi förlorat med tvåsiffrigt nästan varje match så har vi ändå hållit våra huvuden högt och kämpat på. Måste verkligen säga att jag stormtrivs i detta laget och hade velat spela några matcher till. Jo visst är det DM kvar men jag tycker att serien är alldeles för kort. Jag gillar att spela med tjejer i nästan min egen ålder och framför allt att vi unga har lätt att anpassa oss och ändra oss efter varandra. Jag tycker att vi har samman svetsat oss bra fast vi inte spelat speciellt mycket tillsammans och verkligen fått ihop ett lag som bara kan bli bättre och bättre. Jag hoppas jag får spela med så många som möjligt nästa säsong också.
.
Som sagt tycker jag att jag utvecklas väldigt mycket detta året som spelare och som lagspelare framför allt. Att kunna lite ännu mer på mina lagkamrater och på mig själv har gjort mig till en säkrare spelare och klokare. Att kunna göra rätt val i rätt situationer och spela tillsamman och inte en för en har gjort mig till en bättre spelare. Det är framför allt matcherna som har utvecklat mig, jag har fått spela mycket denna säsongen i olika serier mot oftast mycket bra motstånd och det har tvingat mig att bli bättre.
.
Jag har verkligen haft kul hela denna säsongen men framför allt med det sista laget. Att få lära känna andra människor som har samma passion för innebandy och ännu större tycker jag verkligen har varit toppen. Så nu är det bara att blicka framåt till nästa säsong och se var den har att erbjuda. Jag kommer att stanna kvar i samma förening eftersom jag trivs fast allt krångel och spelar för jag tycker det är kul inget annat. Jag hoppas på fler vinster och en massa skoj och att jag kommer utvecklas ännu mer.
.
Love, Matilda

.. .. .. .. .. .. ..

.
You can do anything with words
.

Deppig

På många bloggar jag läser som är skrivna av ungdomar speciellt tjejer är ofta deppiga. Men jag kan faktiskt förstå varför, för det är mycket lättare att skriva när man är lite deppig och nere. I alla fall jag har väldigt mycket att säga då. Mycket känslor som vill ut och det är oftast lättare att uttrycka, tycker jag, "dåliga" känslor. Men när man är förbannad och ledsen känns de känslorna ofta starka och är intensiva. Det är ju även oftast då man behöver skriva av sig och få ut alla tankar och känslor från sig själv. Det var som jag sa i mitt förra inlägg det är mycket lättare att vara negativ än positiv. Jag menar att klaga är lätt. Jag kan även säga att jag tycker det blir svårare att blogga om man är lycklig och inte ha något man grubblar över.
.
Love, Matilda

Positiv vs Negativ

Varför är det mycket lättare att vara negativ en positiv. Det är mycket lättare att se det som är fel än det som är rätt och bra. Istället för att glädja sig åt det jag har blir jag sur för det jag inte har. Det finns ju ett ordspråk som är "det kommer alltid något gott med det onda" eller hur det nu är men det stämmer faktiskt väldigt bra.
.
Man ska lära sig av sina misstag och fast det kanske inte blev som det skulle kommer det nästa alltid något bra med det. Vi alla har våra perioder där vi är mer negativa men det bästa med de perioderna är att de går över. I alla fall för mig så är det såhär om jag är nere och deppig beror det ofta på att jag har varit negativt och sett allt som gick fel. Men om jag tar tag i mig själv och tänker mer positivt blir jag snabbt på bättre humör. Visst kan jag vara deppig för annat också men det hjälper närstan alltid med att vara positiv.
.
Jag vet även att alla jag känner och de flesta i min omgivning har mycket mer positiva grejer i deras liv än negativa men som sagt är det lättare att se det negativa. Vad har vi egentligen att klaga på? Vi alla har familj, vänner, ett hem och behöver aldrig hungra. Det finns inte mycket vi behöver klaga på men vi gör det ändå. I alla fall jag och jag tror att det är en del andra som också kan vara mer positiva.
.
Och det kommer alltid vara någon som har det bättre än en själv, alltid någon som har finare hus, dyrare dator, coolare mobiltelefon och dyrare kläder. Men alla dessa grejer är ytliga saker som bara är ett skal utan på människan. Ingen av dessa dyra prylar formar människan utan det är bara dig själv utan allt tjafs utan på som vi andra "dömer".
.
Love, Matilda

Val

Jag gör hundratals val varje dag som förändrar mitt liv. Men de flesta valen gör ingen stor förändring utan putar mig bara på ett visst håll. De flesta val tänker jag inte ens på att jag gör för de är självklara. Sedan ibland kommer större val och då får jag ångest för plötsligt hänger hela mitt liv på detta enstaka val.
Jag vet, egentligen hänger inte all på det utan är bara ännu ett val som ska flytta mig framåt men för mig känns det som allt kommer falla om jag för fel val.
Visst finns det vissa val som är mer viktiga än andra men där kommer alltid komma större val. Jag får väl lära mig att hantera det lite bättre och gå på det som känns rätt. Inte alltid tänka på vad som ska vara rätt.
Jag måste tänka bort att det kanske kommer påverka andra och bara tänka på mig själv för det är jag som ska leva med mitt val.
Ett val är inte hela världen, jag kommer göra tusentals val under mitt liv.
.
Love, Matilda

Good?

Free- is all that she could bleed
That’s why’ll she’ll never stay
White- bare naked in the night
Just lookin’ for some play
Just another girl that wants to rule the world
Any time or place
And when she gets into your head
You know she’s there to stay

You want it
She’s got it
Molly’s Chambers gonna change your mind
She’s got your
Your pistol
Molly's chambers gonna change your mind

Slow- She’s burnin’ in your soul
With whispers in your ear
It’s okay I’ll give it anyway
Just get me out of here
You’ll plead- you’ll get down on your knees
For just another taste
And when you think she’s let you in
That’s when she fades away

You want it
She’s got it
Molly’s Chambers gonna change your mind
She’s got your
Your pistol
Molly's chambers gonna change your mind
Molly's chambers gonna change your mind
(guitar)
You want it 
She's got it
Molly's chambers gonna change your mind
She's got your
Your pistol
.
Love, Matilda

pictures

.
.
Love, Matilda

Planera

Jag planerar verkligen upp varenda minut jag har fri. Jag kan inte bara låta det vara helt oplanerat och ledigt. Mitt liv är planerat varje dag en lång tid framöver. Jag tycker det är svårt rent ut av att inte boka upp något på varje dag och stund. Jag vill göra allt samtidigt och då måste jag ju planera så jag får in allt och hinner med. Alltså är mitt liv väldigt strukturerat och format. Och visst är det väl bra och så men ibland vill jag bara känna att jag inte ska göra någonting på en vecka eller att det bara av ren slump blev att jag gjorde något men det är inte ofta det händer.
.
Men en sak jag önskar mig i födelsedagspresent är mer tid, undra om jag får det?
.
Love, Matilda

personligheter

Vi alla har olika personligheter på olika ställen, vi alla anpassar oss till människorna och miljön runt om oss. Men vilket av dessa är då ens rätta jag eller är alla i en mix ens rätta jag. Jag tror jag är mest mig själv när jag umgås med min familj och mina närmaste vänner. Medan när jag umgås med andra så finns det en del jag inte visar. Vi beter oss ju alla olika vid olika tillfällen. Om vi träffar barn, ungdomar eller vuxna och speciellt vilken miljö vi är i. Jag vet själv att jag förändras otroligt mycket på grund av vilket sällskap det är. Jag vill inte alltid visa samma sida av mig själv och heller inte dela med mig av allt. Jag menar varenda relation jag har men olika människor är unik, det finns bara en relation som är som den mellan dig och mig. Det är ju ingen som kan ha en likadan relation som oss. Men jag kommer nog grubbla på detta länge innan jag kommer fram till något bra men om jag inte hade haft alla dessa sidor av mig hade ju en del fattats av mig ju så jag är glad av att ha unika relationer med varenda människa jag träffar.
Love, Matilda

Varför är det alltid så?

I de flesta böcker jag har läst är det alltid den blonda tjejen som är den elaka, varför är det egentligen så? Bara för man är blond är man inte mer elak eller korkad. Det är alltid den blonda som är tillsammans med den snygga killen som huvudpersonen vill ha. Jag menar finns det något fakta att detta stämmer eller är det bara tagit hur luften. Jag kan i alla fall inte förstå varför det är så.
.
Men det är även ofta så att den blonda är den alla vill vara. Det är hon som har allt, killen, kompisar, ryktet och allt annat som man vill ha. Men har har jag faktiskt en tanke om varför det kan vara så och det är ju säkert efter uttrycket att blondiner har mer roligt än brunetter. Jag är väldigt tveksam om det stämmer. Jag tycker allt för ofta att det är blondinen som sätts i den "utsatta" situationen i böcker. Den som mobbar, festar, den populära och den elaka.
.
Love, Matilda

Påverkan,

Vi alla påverkas av varandra varje dag, både med stor och liten påverkan. Var enda handling vi gör är påverkad av andra och på verkar alla runt om kring. Vi alla lär oss av varandra och får insikt om hur det är att leva som kanske just dig. Då blir det automatisk påverkan om vill vi vara som du eller inte. Alltså förändras vi på grund av allt du gör. Men blir jag blir ju inte påverkad av alla människor lika mycket. Vad beror det på då? Jag tycker vi alla borde bli lika mycket påverkade av varandra men så är det ju inte. En människa jag träffat en gång i livet kan påverka en jätte mycket medan en annan jag träffar varje dag inta alls har samma påverkan. Det är väl så att vissa personer drar man sig åt mer av än andra.
.
Men hur ska jag då kunna vara mig själv om jag hela tiden påverkas av andra?
Genom all påverkan av andra formas vi till vårt eget jag. Varje människa formar och påverkar mig till något bättre. Alla människor jag träffar vill förändra mig och förbättre mig. De flesta tror jag vill förbättra mig men det finns säkert folk som vill påverka mig så jag gör "fel" val. Jag tror det är Gud som formar mig genom människorna jag träffar, att det är han som stor bakom varenda påverkan som sker på mig. Han har en baktanke med varenda förändring som sker av mig och jag formas då sakta till den människa jag ska vara.
.
Många ser detta med påverkan som negativt, att man inte ska påverkas av andra för då är man inte längre sig själv. Men som ni säkert förstått så tror inte jag så. Utan att påverkan är något positivt som oftast bara förbättrar mig.
.
Love, Matilda

Är vi lika eller olika?

Jag har alltid sagt innan att vi är så lika allihopa. Allt vi alla tänker likadant och ser saker på samma sätt. Vi inte är så unika som vi tror vi är. Jag menar vi alla är ju människor.
.
Men idag har jag kommit fram till att vi är väldigt olika. Jag förstår inte exakt vad som fick mig att komma på det men jag känner mig rätt säker. Jag menar visst är vi lika men vi är ju på så många fler sätt olika. Alla mina tankar är inte samma som alla andras och mina funderingar är det nog ingen annan som lägger ner så mycket tid på. Vi alla är olika individer med olika krav, prioriteringar och känslor. Jag menar det är ju bara att titta när man åker buss, alla är inne i sin egna lilla värld och tänker på allt som går runt i deras huvud. Ingen av oss har samma tankar.
.
Alltså vi alla är olika men ändå lika.
.
Love, Matilda

Alldeles för lite tid.

Jag har verkligen så mycket jag vill göra men så lite tid. Jag har en lista som är lika lång som Nilen och Nilen är jävligt lång. Jag vill göra allt från små saker som att ta en promenad till stora projekt som tar flera dagar. Men när ska jag ha tid med allt, jag får hela tiden skjuta upp det och säga nästa vecka eller på lovet. Det blir ändå inte av, listan blir bara längre. De saker som jag gör varje dag tar redan upp all min tid så hur ska jag kunna få in mer? Jo, genom att prioritera. Mamma säger det minst en gång i veckan. Matilda, du måste lära dig att prioritera. Men jag är verkligen dålig på det.
.
Något jag verkligen inte tycker om är att jag gör samma sak varje dag, varje vecka. All min tid är planerad och strukturerad för att jag ska hinna med allt jag måste. När ska jag få in allt jag inte måste göra och bara vill, något som kanske bara involverar mig eller många fler. Jag gillar verkligen inte rutin. Jag vill att varje dag ska vara ett nytt äventyr. Det finns inte riktigt tid för en massa äventyr nu verkar det som. Eller det kanske finns en massa rum men bara det att jag inte ger det tid och rum.
.
Att vara spontan, är någon jag hade velat vara mer. Bestämma precis innan att detta ska jag göra eller säga. Inte planera alltid innan och ha allt upp skrivet i min kalender. Det är hemskt att jag måste kolla min kalender varje gång jag ska hitta på något eller någon fråga mig. Men det är väl även ett sätt att slappna av. Att jag inte behöver ha allt i huvudet, utan kan blocka bort lite så jag kan fokusera på något viktigare.
.
Men bara om det hade funnit lite mer tid så jag kunde checka av lite saker på min lista lika lång som Nilen.
.
Love, Matilda

Godmorgon världen!

Redan när jag vaknar har jag huvudet fullt med tankar och det är verkligen svårt att komma ihåg alla eller bara att ge alla funderingar tid till att funderas över. Men bussen är verkligen ett sådant tillfälle som jag tar och ger till mina tankar. Bussen är mitt space till från allt, ingen skola, ingen innebandy, inga föräldrar och oftast inga vänner. Fast hela bussen är full med folk så är jag ensam. Och då har jag tid för mina funderingar.
-
Love, Matilda

Imagine

Imagine there's no Heaven
It's easy if you try
No hell below us
Above us only sky
Imagine all the people
Living for today
.
Imagine there's no countries
It isn't hard to do
Nothing to kill or die for
And no religion too
Imagine all the people
Living life in peace
.
You may say that I'm a dreamer
But I'm not the only one
I hope someday you'll join us
And the world will be as one
Imagine no possessions
.
I wonder if you can
No need for greed or hunger
A brotherhood of man
Imagine all the people
Sharing all the world
.
You may say that I'm a dreamer
But I'm not the only one
I hope someday you'll join us
And the world will live as one

lite inspiration från kusin!


Vilja

För att lyckas måste man vilja. Och idag har jag insett att det är 100% sant för om jag har viljan kommer det gå bra. Eftersom om jag inte har rätt inställning kommer jag inte heller lyckas för då tror du automatiskt inte på dig själv.
.
Det ser jag ofta på innebandyplanen, speciellt hos mig själv, att om jag inte vill göra mitt bästa eller vinna kommer det heller bli så. Alltså hur mycket man än kan sedan innan och gör för att förbättra kommer du ingen vart om du inte har vilja. Om du vill och vågar kommer du längre eftersom du har viljan som ger dig kraft till att förbättras och kämpa. Om jag inte har vilja kan något lätt som en fjäder falla mig men om jag har den kan inget rubba mig.
.
Med vilja kommer jag alltid längre.
.
Love, Matilda

Jag vet att jag har det bra!

Man vet verkligen att man har det bra när man klagar på saker som inte egentligen är något problem. Jag menar bara för man inte får den mat kan kanske gillar bäst eller att man har missat bussen behöver man ju inte klaga för det är verkligen ett i-lands problem. Istället för att klaga får vi uppskatta allt det vi har. Vi måste ju ändå tänka på hur bra vi har det och allt som vi har och andra kanske aldrig ens får uppleva.
.
Love, Matilda

life will go on.

Hela världen går inte under om det inte blir som det ska eller vill. Varje liten sak kommer inte förända allt i livet men visst är var enda handling viktig. Men man måste förstå att det är okej att göra misstag och få mer än en chans. Man får försöka flera gånger kanske för att lyckas, men det är okej så länge man gör sitt bästa.
.
Och jag vet att det är något jag själv behöver jobba med mycket och att allt jag gör inte kan bli perfekt för jag är ju inte perfekt själv. Men när jag har så höga krav på mig själv är det svårt att inse att jag ska vara nöjd när jag gör mig bästa. Jag måste inse att allt hänger inte på ett prov eller en match eller någon speciell händelse. Allt går inte under om jag misslyckas en gång och det är det jag måste lära mig, att det är accepterat att misslyckas. Så länge man lär sig någonting av det och har en vilja att det ska bli bättre nästa gång.
.
Ingen kan göra allt och det är därför vi är bra på olika saker för att komplitera varandra. Att vara bäst är såklart det de flesta strävar mot, själv vill jag bäst i allt men vi alla måste inse att det finns ofta människor som är bättre än en själv. Men bara för det gör det inte att man själv är dålig,
.
Många, speciellt jag, jämför sig med andra och också allt för ofta med människor som är bättre än en själv. Men det är mycket bättre om man jämför med sina egna prestationer för då kommer man se en förbättring. Man måste även acceptera sina svagheter, dem måste man leva med och jobba på. För när man har accepterat sina svagheter är det lättare att se alla ens bra sidor.
.
Jag vet att jag är lika självkritisk själv som alla andra och att jag behöver jobba på det här mer än många andra säkert men jag hoppas att jag kan förbättra det. Och livet går ju verkligen vidare, det är verkligen en lättna på så många plan.
.
Love, Matilda


Annorlunda

Om man slår upp annorlunda i en ordbok står det, på annat sätt och som avviker från det vanliga. Den första frågan som då studsa upp i mitt huvud vad är det vanliga. Jag menar det finns ju ingen eller inget som är exakt likadant, är inte alla annorlunda då? Och många har en negativ inställning till just ordet annorlunda. Men är det verkligen negativt? Jag vill inte vara som alla andra, jag vill vara en egen karaktär. För mig är ordet annorlunda något positivt, man är unik, speciellt, sig själv helt enkelt. Men då finns det ju inte heller någon som är likadan, alltså är man annorlunda.
.
Jag vill vara annorlunda, speciell, unik, ovanlig, avvikande och egen.
.
Love, Matilda

Ensamhet.

Ensamhet är verkligen en sak jag har helt delade känslor för.
.
När jag själv valt att vara ensam är det underbart, att bara få vara själv och tänka på alt som finns i ens huvud. Bara få vara sig själv och bara vara. Inte behöva prata, lyssna, svara, fråga eller prestera något. Jag kan lägga varenda tanke på mig själv och inte känna mig "fel". Aldrig förklara mig varför jag känner så eller reagerar på just det sättet. Ingenting är fel eller, jo en massa är fel och konstigt men det är bara jag själv som dömer. Ingen annan kan döma mig eftersom de inte vet någonting. Alltså är det underbart att bara vara ensam. Lyssna på musik, skriva och uttrycka alla sina tankar och verkligen sprida ut dem över hela rummet för att kunna få styr på sitt liv.
.
Men när inte jag valt att vara ensam är det hemsk. Det finns inget värre än när jag inte har något val att vara ensam. För det är då man mår som sämst och behöver mina nära som mest. När ingen ringer eller smsar, ingen att umgås med eller bara vara med då känns det som hela världen går emot en. Att alla har lämnat en och nu är det bara jag mot hela världen. Men så klart är det inte länge den känslan varar eftersom det inte är så länge jag måste vara ensam.
.
Jag är verkligen hela tiden omgiven av människor och det är något jag tycker är fantastiskt. Olika sorts människor med olika åsikter och världar. Alla har varsin värld och alla är en lite del av någon annans värld. Alla lever sina liv men betyder så mycket i andras också. Det kanske inte är så ofta man tänker på det men något man gör själv kan påverka så många andra också. Bara tänk så mycket andra påverkar dig, bara en blick eller en lite handling kan förändar helt hur du känner och tycker om något.
.
Love, Matilda

I've got a feeling.

Vilken awesome känsla efter vinst idag. Vi mötte Huskvarna och vann med 7-4.
.
Detta var då min första seriematch i div1, och det känns ju bra. Nu var detta ett av botten lagen så det kanske inte känns lika bra när vi möter något ännu bättre lag. Men måste ändå säga att med detta laget tror jag säkert att jag kommer att ha kul fast vi förlorar så länge vi ger allt och verkligen försöker. Det är verkligen ett toppen lag jag har kommit i och känner att denna förändringen just för mig bara var bra sen var det ju jätte kul att spela med div2 laget också men det var en helt annan sak. Så länge jag har roligt när jag spelar och utvecklas kommer jag nog fortsätta. För innebandy är verkligen något jag älskar och utan den hade jag inte mått lika bra.
.
Love, Matilda

Delat delikatobulle med en gammal vän.

En långpromenad behövs verkligen när man måste komma i kapp veckor utan att träffas. När vi innan delade var enda känsla som kom till oss och upplevde en massa underbara stunder tillsammans känns det ändå lite sorgligt efter att ännu en gång skiljas åt utan att veta när vi kommer träffas nästa gång. Vi som innan var så tajta att ingen kunde sära på oss har nu glidit isär och bildat ett långt snöre mellan oss istället. Ett snöre som vi alltid kan dra i om vi behöver varandra men inte längre går vi sida vid sida utan mer åt var sitt håll utan att veta var vi är på väg. Men jag är ändå så glad att du fortfarande håller i snöret att vi fast våra motgångar håller fast. Du är en vän jag haft hela livet och jag vill verkligen att du ska hålla fast i snöret hela livet ut. Alla minnen vi har tillsammans sorgliga och underbara stärker bara vår väg genom livet. Och jag vill att det ska bli fler minnen som vi sen när vi sitter på ålderdomshemmet kan skratta åt och njuta av att vi fått uppleva alla dessa äventyr tillsammans.
.
Alltså tack för att håller fast i snöret och jag hoppas att du aldrig släpper det.
.
Love, Matilda

when you least expect it.

Vilken toppen helg det har varit, älskar när jag känner allt är som det ska. Jag är alltid så planerad men denna helgen hade jag verkligen inget stort eller litet planerat, jag hade väl mest tänkt ta det lugnt och sova igen alla timmar jag missat de senaste veckorna. Visst blev det mer sömn men fortfarande en massa roligt och annat.
.
Är det bara jag som gillar när det händer oväntade saker? När andra planerar något som man själv även är inplanerad i. När någon vän man inte sett på länge hör av sig eller någon man träffar ofta. Bara att det inte alltid min hjärna som tänkt ut allt eller fixat. Det gillas i alla fall starkt från min sida.
.
Alltså en toppen helg för mig som verkligen överträffat mina förväntningar för den.
.
Love, Matilda

Lätt som en plätt är det inte.

Varför kan inte allt gå smidigt och enkelt för en gång skull? Det är alltid något som går fel eller inte går över huvudtaget. Det känns som jag aldrig har turen på min sida. Men det är ju klart jag har det, fast bara i ett fåtal sekunder men fy tusen vad det känns bra då. När verkligen allting går helt snett och ingenting känns lätt längre blir jag ännu mer negativ och arg istället för att göra något åt saken. Sluta skälla på mig själv (och alla i min omgivning) och tro att hela världen ska rasa. För visst löser det sig alltid men det kanske inte precis blir som jag vill. Men jag får väl säga som mamma "du får väl "bara" få VG på detta" och jag vet att hon har så rätt men när jag är på botten av en dal ser jag inte riktigt det. Jag kan väl säga att jag inte är så bra på att hantera motgångar. Det är väl någonting som jag får jobba på då. För bättre kan jag ju alltid bli. När jag verkligen har trasslat till är jag så glad att jag har mina fantastiska vänner där som staket. Ni backar verkligen upp mig när jag är nära att falla. Det är verkligen tur att både mamma och pappa orkar stå ut med mig men speciellt mina vänner. Jag hade själv aldrig orkat att ha en vän som mig. Så, som sagt, ibland har jag tur och då är det rejält med tur. Love, Matilda

Livet är roligare när det går lätt.

Ja som rubriken säger är livet roligare när det går lätt men även tvärtom. Livet är lätt när det är roligt. Alltså måste livet gå väldigt lätt just nu för jag har väldigt roligt. Men jag får säga att det vänt alla motgångar jag tycks ha haft i början har försvunnit. Jag har hittat fokuset och kommit tillbaka till mig själv. Nu ska jag bara utvecklas också, både som människa men även i mina prestationer. Och det är verkligen skönt när allt börjar falla på plats, det känns som jag kommit till rätta. Att jag kunnat lämna det som stoppade mig och kunnat fånga upp det som ska hjälpa mig. Så nu hoppas jag på att det snart är min tur att visa världen vad jag går för och bli det jag alltid kommer att vara.
-
Love, Matilda

Fördomar

Idag kom jag på en sak när jag satt på bussen. Uii för mig! Jag kom på att jag har redan skaffat en bild av varenda människa. En bild som säkert är fel och helt vriden. Det värsta av allt är att det bara är fördomar. Det är ju inte precis så att bara för de har vissa kläder eller speciell frisyr bestämmer det hur man är som person. Jag hade velat vara fördomsfri och kunna bilda en bild när jag pratat med människan och de själva kan ge mig en bild. Men det är nog svårt att vara helt fördomsfri, visst kan man jobba på det och få färre fördomar om människor men jag tro att man alltid kommer ha en viss syn på människan redan innan man pratat med hon eller han.
-
Jag vill ju att de människor som möter mig inte ska ha massa fördomar om mig som kanske visar en helt fel bild av mig. Jag vill de ska kolla med öppna hjärtan och så jag kan få vissa den del som jag är mest stolt över. Den del som jag tycker är bäst. Men jag vet ju all de flesta redan innan gjort en bild av hur jag är. Men det för vi leva med och istället för att vissa dem en bild för vi ändra i deras.
-
Men jag kan lova att jag ska mer fördomsfri än vad jag varit innan.
-
Love, Matilda

RSS 2.0