Gå på känsla, nja

Första riktiga bandy träningen igår med "ny" taktik och sådant. Innnan träningen var jag sjukt taggad och ladda, detta skulle bli askul. Sen började träningen och redan efter uppvärmningen räckte det för mig. Som vanligt är inte alla dagar då man presterar bäst på plan men att ha en sån dag samtidigt som det är första gången man håller i klubban på länge är ingen bra kombo. Istället blir jag bara frustrerad och inte blir bra. Ännu svårare blir det när man inte får några direktiv och svar på frågors som: Men gå på känsla! Visst kan jag det men skäl inte på mig efteråt då när ni tycker jag gör fel.
.
Förhoppningsvis känns det bättre i morgon när nästa träning är. Förhoppningsvis är min dåliga dag över och jag kan få kontroll över mitt spel igen för i går var jag mest förvirrad. När det hände blir jag sjukt frustrerad. Men med en god inställning klarar även jag av detta. Det behövs bara lite tid och övning innan man kommer in i spelet igen.

Vänskap

Vänskap är något man ska värdera högt för man vet aldrig när den kan ta slut. Så det går inte att glömma bort dem för då kanske de är borta nästa gång man tittar. Om man inte värderar relationen men vännen varför ska vännen värdera relationen. Alltså är det viktigt att man vårdar det man har. Vännerna man trivs med ska man hålla hårt och låt aldrig någon göra så du förlorar det du inte vill förlora. Jag menar inte att man ska klänga sig fast för det behöver man inte men visa att de betyder mycket och att man inte tänker ge upp deras vänskap på ett långt tag.
.
Tyvärr så kommer inte alla vänner följa en livet ut. Vi förändras på olika sätt, våra liv blir annorlunda och vi är inte samma människor hela livet. Vi söker olika egenskaper i våra vänner vid olika tidpunkter i livet. Så bli inte allt för ledsen när man tappar en vän, visst är det tråkig men det kanske ändå var meningen. Och det kan också vara så att man hittar tillbaka till varandra. För oavsett hur mycket ni tappar er vänskap så kommer den alltid hänga kvar. Det är egentligen som en lång paus som någon gång sätts vänskapen kanske på play igen. Men det kommer alltid finnas människor som går ut och in i ens liv.

Civilingenjör? Kanske

Ska man bli civilingenjör? Är det yrket jag ska utbilda mig till? Är civilingenjör något jag vill bli? Ingen av dessa frågor kan jag svara på. Dessa frågor har jag i mitt huvud och försöker besvara men det är svårt. Hur ska man göra när man inte vet vad man ens vill syssla med. Förhoppningsvis kommer jag på det snart så jag vet var jag ska börja någonstans. Det finns miljontals yrken och många av dem vet jag inte ens om finns. Ännu mindre vet jag om vad dem gör eller hur man utbildar sig till det yrket. Det enda jag vet helt säkert är att jag måste plugga för just nu är jag ingenting. Då är man inte så attraktiv på marknaden heller, tyvärr. Men någon dag kommer jag också ha ett heltidsjobb med fast lön och bli vuxen. Fram tills dess gäller det bara att jag bestämmer mig.
.
Men fast att jag är rätt så förvirrad över min framtid så har jag ändå lite små idéer och funderingar.
- jag vill inte ha ett helt stillasittande jobb, alltså gärna något praktiskt.
- det ska involvera andra människor.
- jag hade gärna velat utveckla något eller uppfinna något nytt.
- jag vill göra något som hjälper andra eller kan nyttjas av andra.
- jag har alltid velat göra skillnad!
- och det får gärna handla om fysik, medicin eller kemi.
.
Undra om det finns ett yrke som passar in på alla mina förhoppningar.

Två

Tiden går så mycket fortare när man är två. Det beror väl på att tiden går fort när man har kul. Och oavsett hur tråkigt man har det så är det alltid roligare om man är två. Så är glad att jag alltid har något att umgås med för det är det som gör livet roligare och mig lycklig. Två är alltid bättre än en för det är bättre att ha tråkigt två än ha kul själv för då har man ingen att dela det med. Glad att det finns människor att dela livet med!

Tre månader

Hur packar man för tre månader? Hur packar man för tre månader när man inte vet vad man ska göra? Det är vad jag har legat och grubblat över. För nu börjar det gå upp för mig att jag ska åka iväg tre månader. Det börjar kännas att det är rätt länge och jag har aldrig varit borta så länge. Extra skrämande är det att jag inte vet vad som kommer hända eller hur saker går till. Men det kommer gå snabbt sen är det min nya vardag för ett litet tag. Så tro inte att detta ska bli lätt för mig och svårt för alla andra och speciellt dig utan det kommer bli lika svårt för mig. Det kommer bli mycket tårar tro inget annat. Men vi växer in i våra nya roller så lever vi såhär ett tag sen är allt tillbaka till det vanliga. Det hoppas jag verkligen i alla fall för jag vill inget ska vara annorlunda när jag kommer hem. Du vet inte hur rädd jag är att det inte ska vara samma sak när jag kommer tillbaka. Därför är det läskig att åka iväg det är även läskigt för jag vet ingenting om hur det kommer bli och vara när jag är där. Men det är inget som vi kan se nu så det är bara att vänta och se.

Djupa tankar som vill ut.

Ibland är det lite tufft när man kommer i det humöret där man vill prata om något men inte har någon som vill höra det. För lite så känner jag att det finns ingen som jag kan prata med om det där som är jobbigast och svårast. Då känner jag mig lite ensam. Fast att jag har vänner, där finns flera fina människor som jag aldrig vill släppa men där finns ingen som jag kan berätta det där sista för. Mest för sett inte finns någon som vet allt eller som träffar mig så ofta eller förstår mig. Men också för att jag ibland inte vågar berätta för att jag inte tror de ska hålla med eller förstå eller tycka något dumt eller hur man ska säga. Kanske för att jag inte själv riktigt vet hur jag ska förklara. Så istället håller jag allt för Mh själv men då får jag inte så mycket svar på mina funderingar. Men visst hjälper det att prata med mina vänner ändå men inte precis om det.

Besked

Idag är dagen jag får redan på lite mer om min framtid. Idag är dagen jag väntat på väldigt länge. Jag kommer jag få reda på mycket. Men än så länge vet jag inget alls. Fast när bussresan tar slut är det bara att sätta sig vid dator och ta reda på det. Jag vet dock inte om jag vill veta för det känns bra att hoppas. När jag väl vet de kommer svaret aldri gå att ändra. Tänk om det inte blir som jag vill men tänk även att det kan bli precis som jag vill också. Än så länge vet jag ingenting.
.
Idag får man också reda på om man kommit in på något av de skolor man sökt. Det är inte lika viktigt men ändå spännande men inte lika spännande.

Idag har varit en bra dag!

Idag har varit hur bra som helst. Både hunnit med att slita lite och njuta mycket! Flera saker har utmärkt sig mycket idag och tänkte nämna några nu.
.
Tänkte börja med det värdefullaste jag har, Jesper. Han är verkligen min bästa vän! Hela dagen har vi suttit och spelat tevespel och inte haft tråkigt en enda sekund. Det känns så himla bra att utan att ens behöva anstränga sig kan man ha hur roligt som helst och stortrivas. Lite samarbetsövningar och skratt åt varandra och vips så hade flera timmar gått. Är så glad att jag har en sådan relation som inte behöver massa energi för att rulla på utan så länge vi har varandra så är det bra. Då är jag tacksam! Så länge jag får ha dig som vän kommer jag leva lyckligt.
.
En annan sak som jag tänkt över är hur roligt det är att ha någon att kämpa med och för. Att vid varje steg finns det någon som hjälper en framåt. Mitt underbara lag som får motstånd och trötthet att verka obefintligt. Jag är stolt att vara en av er och är tacksam att ha er. För oavsett vad som händer finns där någon men en hjälpande hand. Allt som annars skulle bli tråkigt blir aldrig det med dem. Med dem trivs jag fast att vi kanske inte passar som ett pussel så kompletterar vi varandra och det gör oss starka. Hoppas att detta bara blir bättre och bättre för denna gemenskap vill jag vara en del av länge!

Loneliness

Ensamhet är den värsta känslan.

Lite skrämande..

Var ska jag börja när det finns så mycket i mitt huvud på samma gång. Men kan väl börja med det som börjar oroa mig. Jag har varit hundra procent fokuserad på en sak och det har varit att göra GMUn men nu när det bara är en månad kvar börjar magen knippa. Är detta något jag verkligen vill göra? Är det något jag vill göra nu? Vill jag lämna allt i tre månader? Är det värt det? Jag kan inte ens svara på de frågorna och vara helt ärlig. Mest för jag har väldigt delade meningar om det. Jag vill göra det samtidigt som jag inte vill åka iväg. Samtidigt säger jag vad ska jag annars göra. Gå och dra går ju inte och hitta ett jobba är svårare än vad man tror och börja skolan är väl heller inget alternativ då jag inte vet vad jag vill göra. Så hur blir det nu då?
.
I veckan ska jag få redan på om jag kommit in på mitt första eller andra ansökan på GMUn och efter det måste jag snabbt bestämma mig hur jag ska göra. Men det beror helt på vad som står på lappen, är det första ansökan jag kommit in på är det lätt så kör jag. Har jag inte kommit in alls är beslutet taget åt mig. Det är bara om jag kommer in på min andra ansökan som det inte klaffar med resten. Så just nu kan man säga att jag är spänd och lite nervös för hur det ska bli. Hur det än blir så löser det sig alltid. Men det är inte själva GMUn i sig som skrämmer mig eller gör mig nervös, det är att åka här ifrån. Tre månader är inte den längsta tiden men det är den längsta tiden jag varit borta. Kommer allt vara som vanligt när jag kommer hem? Eller har folk glömt bort mig eller de kanske saknar mig. Människor hinner ändras mycket på tre månader både jag och alla där hemma. Tänk om man inte känner samma sak sen, vad händer då? Såna saker skrämmer mig. Saker jag inte kommer få reda på förän det är försent.

Im back!

Får ju börja som man alltid gör när det var länge sedan man bloggade. Genom att ursäkta och förklara sig. Visst kan jag göra det, jag har efter studenten helt enkelt inte känt för att blogga fast jag egentligen har haft mycket att berätta. Men jag börjar istället idag en månad och två dagar efter studenten. Varför just idag?.. Det vet jag inte. Jag har tänkt länge på att jag ska skriva allt som händer i mitt huvud att jag går och funderar över.

Men det har hela tiden känt som jag blottar mig själv alldeles för mycket om jag berättar. Det beror inte på att det jag tänker på är hemligt utan att jag berättar fast ingen vill höra. Jag tvingar på mina känslor och tankar fast ingen har bett mig att berätta. Det gör mig ännu mer ängslig och lite ledsen att fast jag mängder med vänner så är där ingen som frågar. Då undrar man hur många vänner man har egentligen. Men detta är min blogg och ingen behöver läsa om man inte vill så därför ska jag skriva allt jag funderar över och hade velat berätta om någon fråga.

RSS 2.0