fotografi!

Nu när snön äntligen har smält...

jag älskar dig.

.
.
.
.
Jag älskar dig. Ändlöst.
Hejdlöst. Hopplöst.
.
.
.
.

Övning ger färdighet.

Övning ger färdighet, det är vad dem säger men jag säger blä på det. Jag tycker inte om att repetera och öva in saker fler gånger. Jag tycker om att kunna saker direkt, men tyvärr är det inte alltid så. Vi alla måste öva på saker innan vi kan dem, ju fler gånger man gör någonting desto bättre blir man. Det stämmer ju helt riktigt men visst är det tråkigt, det hade varit bättre att ha fotografiskt minne istället för att behöva läsa en text 4 gånger innan man kan det. Det hade varit bättre om man var lika bra som Zlatan i fotboll direkt istället för att behöva övat sen man var 2 och ett haft. Tyvärr är det väldigt få som har fotografiskt minne och är lika bra på fotboll som Zlatan men livet hade varit så mycket enklare om allt hade varit klart efter en gång. Men vi alla kan inte vara lika bra på allt för då hade vi inte varit människor som är ett "flockdjur". Vi alla står för en del i samhället, något vi ska bidra med.
.
Så nu får jag bara ta och börja öva på allt jag vill bli bättre på, men då kommer mitt eviga problem, var ska jag få tid till allt övande. Jag vill vara bäst i allt och det har nog de flesta som känner mig redan märkt. För att bli bäst måste jag öva för jag är verkligen inget underbarn som kan allt direkt. Jag måste öva otroligt mycket för att kunna saker, det kommer inte lätt för någon. Vi alla måste kämpa, mer eller mindre, för att bli så bra vi vill bli. Så om övning ger färdighet måste jag öva om och om igen för att bli bäst. Jag får väl säga att jag är lite butter över att allting inte är lätt men samtidigt gillar jag ju utmaningar, ajja jag får öva hela livet så jag hela tiden blir bättre. För vad är egentligen bäst?
.
Love, Matilda

Oj

Hur kan jag har så delade meningar om samma människa? Hur kan jag båda hata och älska en person samtidigt?
.
Jag förstår inte hur min åsikt kan vara så splittrad, hur min åsikt kan variera beroende på dag. Jag har i alla fall starka känslor, allt mellan hat och kärlek.
Men varför kan jag vara så kluven? Bestämmer man inte sin åsikt rätt snabbt efter man lärt känna personen och håller sedan fast vid den. Sen kan ju händelser ändra ens åsikt och så men man har väl i alla fall en åsikt om människan. Hur kan jag då ha två helt olika åsikter samtidigt?
.
Vilket konstigt inlägg detta blev men någon kanske kan ge mig ett vettigare svar?
.
Love, Matilda

-:-

Ibland kan vissa saker få en att börja gråta.

box

Forrest Gump: My momma always said, “Life was like a box of chocolates. You never know what you’re gonna get.”

Jag är så sjukt tacksam.

Jag är verkligen så sjukt tacksam över alla vänner jag har som jag älskar med hela mitt hjärta. Mina vänner är de bästa som alltid får en att skratta och på gott humör. Alla mina vänner, gamla som nya, gör mig hel.
.
Men jag tror inte ni förstår hur mycket ni, mina vänner, betyder för mig. Ni är mitt allt som jag värdera högt. Jag skulle offra så mycket för att alltid behålla er nära mig. Men tyvärr vet jag att vi kanske inte kommer vara för evigt, vi går alla olika vägar som inte alltid följer varandra. Men jag är glad så länge jag får behålla er.
.
Jag måste tacka för att ni alltid stöttar mig och står vid min sida, att ni formar mig till en bättre människa. Evigt tacksam över att ni berättar sanningen fastän den kanske svider i bland. Jag hoppas att ni alltid kommer göra det fast att det kanske sårar mig för stunden. Jag älskar att ni är mitt bowlingstaket som får mitt klot att rulla mot rätt mål.
.
Jag vill alltid höra era åsikter för de är dem jag värderar. Era åsikter är den som bestämmer min och jag vill höra vad ni tycker är rätt och fel, era värderingar är de som jag respekterar och vill höra.
.
Men det jag egentligen ville säga med detta inlägg är att jag är lika mycket här för er. Jag kommer alltid stå vid eran sida och stötta er genom alla situationer. Ni betyder så mycket för mig och därför vill jag så klart hjälpa er på alla sätt jag kan.
.
Love, Matilda

Visste du?

Vet du att så mycket kan vara så lite och så lite kan vara så mycket?

Lyssnar du på dina medmänniskor?

Att kunna lyssna är en väldigt bra egenskap som alla människor har. Det enda är att vi använder den egenskapen väldigt olika mycket och ibland kanske man är för ivrig eller upphetsad för att lyssna på vad andra har att berätta. Vi alla måste lyssna på varandra för att komme framåt och utvecklas som värld. Vi måste ta åt oss av andras åsikter och sedan dem ta åt sig av våra. Och så är livet, vi alla måste lyssna.
.
Tänk om vi inte hade lyssnat då hade vi inte ens kunnat prata eftersom vi lär oss språket genom att lyssna på vad andra säger. Vi hade inte kunnat utvecklas eller utbilda oss, vi hade inte kommit någon vart alls, vi alla hade haft varsin egen liten värld istället för att leva allt tillsammans. Visst, vi hade väl utvecklat något annat sätt att kommunicera på men på ett eller annat sätt måste vi alltid lyssna på varandra.
.
Så om vi bara tar oss tid att lyssna på andra kommer vi själv som människa utvecklas till något större och kunna arbeta tillsammans som grupp. För vi klarar mer tillsammans än själva, fler människor mer kunskap!
.
Love, Matilda

Glädjas åt andra!

Oj det var verkligen länge sedan det kom ett inlägg här, men jag får väl skylla på, som alltid annars, att jag inte har någon tid. Och sen varje gång jag har tänkt jag ska blogga har det ältat samma tankar som innan och så blir jag inte jätte motiverad till det. Men nu kommer ett eller två!
.
Att vara glad för någon annans skull tycker jag är svårt visst kan jag glädjas åt andras framgång men det finns hela tiden en egoism som tänker varför går det inte så för mig. Jag gläds ofta åt andra människor och blir klart glad när det går bra för dem men vi alla kanske känner att vi även vill vara så eller få det eller något annat. Det finns alltid ett begär, tror jag, att vara bäst, att vara på toppen av alla andra. Men vi kan inte alltid vara bäst och vi alla är bra på olika saker. Så gläds åt andra fast att ni själva kanske känner en liten avundsjuka eller bitterhet. Jag känner ofta så men de människorna förtjänar det säkert lika bra som en själv om inte bättre. Vi alla har våra framgångar och vi alla våra nedgångar och så klart ska vi då visa medkänsla även då det går bra.
.
Love, Matilda

foto

fotografi av vickypickyälsklingsskrutt

lost

.
I'm all lost in the supermarket
I can no longer shop happily
I came in here for the special offer
A guaranteed personality
.

Samma sak?

En sak som händer flera människor kan upplevas så olika av varje individ.
.
Vi alla ser en del av händelsen och den påverkar oss på olika sätt. Vissa kan ta illa upp medan andra inte ens bryr sig. En liten händelse som för de flesta inte betyder någonting kan förändra någon helt. Vi alla ser allt med våra egna ögon som visar kanske inte alltid hela bilden. Vi alla upplever saker olika och det är nog bra eftersom annars hade vi tyckt samma sak om det mesta och inte haft olika åsikter om samma sak. Jag tycker det är väldigt bra att vi ser saker olika eftersom annars hade vi aldrig behövt ta hjälp av andra och vi hade inte behövt andra människor när vi behöver stöd eller någon annans åsikt. Vi hade alla gjort samma fel och rätta beslut och aldrig upplevt olika händelser. Så för att bli unika måste vi uppleva saker olika.
.
Love, Matilda

Snart

Nu snart måste det komma ett positivt inlägg och det lovar jag att det kommer att göra men just nu känns det inte som jag är på topp. Mycket med allt och alltså mycket i min hjärna som inte alls är så positivt. Det är ju lättare att klaga än att tacka kan jag väl säga. Jag ser ofta allt mycket värre än vad det är och ser det värsta i allt. Men snart har jag laddat upp mig med mer positiv energi så jag kan gå in i en period med bara glada miner och positiv anda.
.
Love, Matida

glass glass mera glass

Me in action!

bitter

Detta får ni ta med en nypa salt men jag blir lite bitter när jag ser kärleksfilmer, läser kärleksromaner och när jag läser något annat om människor som är tillsammans. När jag ser par på stans som är så söta och ser kärleksfulla ut blir jag avundsjuk över att inte jag har det så. Visst tycker jag att det är underbart att de två människorna har hittat varandra och älskar varandra men jag vill också ha någon jag kan dela min tid med. Någon som verkligen ger mig det pirret i magen och får mig att känna att allt kommer lösa sig och att allting är bra. Det är egentligen det enda som fattas i mitt liv inte för att jag tycker det är någon jätte förlust att inte ha det men ibland kan jag bli lite bitter av all kärlek som finns omkring mig. Mitt liv är underbart ändå jag har ju alla mina fantastiska vänner och alla andra runt omkring mig som fyller mina dagar med skratt och glädje. Men ibland vill jag ha en människa som jag bara kan vara med och ändå är allt som det ska vara och jag är lycklig.
.
Oh.. vad jag låter patetisk men hoppas ni kan se det lilla jag menade med detta inlägg och inte bara mitt klagande babbel.
.
Love, Matilda

lite tid

Lite tid alltså ingen tid att blogga eller tänka...

kyss

En kyss innehåller 9 mg vatten, 0,7 g äggviteämnen, 0,18 g organiskt material, 0,7 g fett, 0,45 g salt och 250 sorters bakterier.

punching bag

You're my perfect little punching bag
And I need you, I'm sorry.

Ibland måste man vara självisk.

Visst, ska jag hjälpa andra och tänka på andra när jag göra mina val. Men ibland måste jag vara självisk och göra precis det jag själv vill. Våga säga nej om jag inte vill och våga säga ja fast inte det gynnar någon annan. Vi måste vara egoistiska, tänka på oss själva. Det är ju jag som kommer i första hand i mitt eget liv. Samtidigt ska vi klart tänka på andra och försöka hjälpa dem på alla sätt. Vi kan göra mycket för världen men vi själva måste i första hand må bra. Jag får ibland, relativt ofta faktiskt, själviska och egoistiska tankar och tänker då fy vad självisk jag är men varför ska inte jag få allt alla andra får. Avundsjuka är också själviskt men vi alla känner så ibland och det gör inte oss onda. Vi alla känner oss egoistiska och själviska och det är vi, men vi tänker samtidigt på andra. Det är i vissa tillfällen jag har först och andra tillfällen då andra kommer först. Men det är jag som människa som styr över mig själv och ibland måste jag var självisk. Love, Matilda

Picture not by me


picture taken by the underbara Walaa!

*

*
**
Im just another girl that wants to rule the world.
**
*

ibland lyckas man..

.. ibland misslyckas man. Så är livet, allt går i vågor. Vi måste variera oss för att uppleva skillnader. Det är oftast skillnaden jag märker av, när det går från dåligt till bra och tvärtom. När jag är mitt i en dålig eller bra period märker jag inte det lika klart. Men vid förändring har jag något att jämföra med och då är det lätt att se skillnaden. Alltså är det skillnaden som påverkar mig inte själva perioden. Så ibland måste jag misslyckas och lära mig av mina misstag och sedan lyckas alltså är det förändringen som förbättrar mig.
.
Jag tror att man lär sig och förbättrar mest när jag misslyckas och måste försöka igen och sådant. Då måste jag ju ta redan på vad jag gjort för fel och även då lära mig det jag inte kan. Alltså förbättrar jag mig. Men om jag lyckas direkt måste jag ju kunna det mesta alltså lär jag mig inte lika mycket. Så det kanske inte är så dåligt att misslyckas ibland men såklart ska jag kämpa till att lyckas för det bekräftar att jag kan.
.
Love, Matilda

Tar åt mig kritik, här kommer bilder!


Drömmar blir verklighet.

Jag hoppas verkligen inte drömmar blir verklighet, det hade verkligen satt mig i jobbiga situationer men det är egentligen inte det jag hade tänkt att ta upp men nu kan ni ju fundera över vad jag drömmer om.
.
Jag drömmer ofta om människor i min närhet och det är ju inte så konstigt. De är ju dem som påverkar mig och de jag ser varje dag. Under natten så går ju hjärnan igenom allt som har hänt under dagen och drömmar måste påverkas av det. Så när jag då drömmer om olika människor i en massa konstiga situationer som inte alls hör ihop med honom/henne blir det ofta en massa funderingar efter åt. Det värsta är att jag nästan alltid kommer ihåg mina drömmar.
.
Jag kan känna en lite konstig stämning nästa gång jag träffar den personen jag drömt om för på något sätt tror jag att de också vet vad jag drömt om. Då hade de nog varit väldigt förundrade och haft en massa frågor. Men sådan tur är det ju inte så och det är jag väldigt glad för.
.
Love, Matilda
.
Detta blev verkligen ett konstigt inlägg.

hör ihop

.
.
.
ibland måste vi vara ifrån varandra för att förstå att vi hör ihop
.
.
.

how?

.
Was this your big plan?
Your gun in your hand.
.

soligt väder

Vid fint väder blir det många tagna bilder.

Jag ser mina brister klarast.

Ingen är perfekt, alla har sina brister som de behöver förbättra. Vi alla är självkritiska, vissa mer och andra mindre. Jag tillhör nog de som är mer självkritiska. Alla vet sina brister och måste leva med dem varje dag, jag ser mina brister klarast och de är dem jag försöker förbättra och dölja. För såklart vill jag visa och vara det bästa jag kan och då försöker jag dölja mina sämsta sidor.
.
Vi alla är ju inte felfria och ibland måste man tänka på det att vi alla kan göra misstag och fel. Det är något vi alla måste acceptera, vi är inte självfria själv så då kan vi inte kräva det av andra. Alla runt om dig är inte så perfekta som du tror för de döljer ju också sina brister så som du själv gör.
.
Love, Matilda

rien!

Je le rencontre.
Il me regarde.
Je le regarde.
- Je t'aimé.
Il n'écoute pas.
Il me quittes.
Je le cherche.
Je les trouve.
Je la déteste.
Il la regarde souvent.
Je les regarde.
Chéri, elle nous regarde.
Je vous déteste!
Je ne l'oublie pas.

Me and I


solitary hours.

Jag har funderat mycket på just ensamhet. Det är mycket tankar som handla om det. Mest det att jag både fruktar och längtar efter ensamhet. Som jag nämnt i ett tidigare inlägg finns det ju två olika sorters ensamhet, den ofrivilliga och den frivilliga. Och då kan du säkert förstå varför jag fruktar och längtar, för något jag verkligen har kluvna tankar om är just ensamhet. Jag hatar verkligen att vara ensam om jag inte valt det själv.
.
Men då jag känner mig mest ensam är när jag är som mest omringad av andra människor. Fast jag har en massa människor runt om mig känns det inte som jag har en given plats i den blandningen av människor. Det kan vara bland människor jag inte känner men också bland de jag känner. Därför tycker jag alltid det är bättre när man är två som gör någonting, att jag alltid har en given att prata med. Detta är något som kan göra mig väldigt frustrerad eftersom jag inte vill det ska vara så. Jag känner mig inte helt självständig och blir lätt lite osäker och obekväm i hela situationen.
.
Så ensamhet kan både vara bra och dåligt, men jag tycker att den värsta ensamheten är den då man är omringade av människor och känner sig helt ensam. Men när jag är med mina vänner känner jag mig aldrig ensam eftersom jag är säker och bekväm runt dem.
.
Love, Matilda

Vänner

Just vid denna ålder som jag är i nu ökar och förstorar man sin umgänges krets. Man börjar på gymnasiet och lär känna en massa nya människor. Samtidigt har man kvar de närmaste från innan, de som är ens riktiga vänner. Under ettan av gymnasiet "rensar" man bort vänner som inte står vid ens sida hela tiden och alltid stöttar en. Det är de riktiga vännerna man har kvar samtidigt som som man själv får nya vänner men också dem. Sen lär man känna deras nya vänner och då utvidgas ens krets. Men under denna tiden kan det vara en del jobbiga perioder eftersom man växer ifrån varandra och går olika vägar. Men det kanske är bättre att ta avstånd från varandra ett tag och se hur allt utvecklas. Man kanske fortfarande kan vara nära vänner eller inte men man hittar varandra om man ska var tillsammans. Jag vet! Vi alla förändra under denna tiden, vi utvecklas och formas till den vi ska vara. Så det är klart att vi går olika vägar. Men de vänner som står på ens sida i våt och tort, de kommer inte försvinna. Riktiga vänner älskar en med alla sina brister och står ändå kvar fast man är förjävlig ibland. Det är de vännerna som står kvar fast man inte haft tid eller energi och bryr sig om en fast man kanske inte lagt någon energi på dem. Det är den vännerna man ska hålla fast vid så hårt man kan och aldrig släppa taget om. Jag är verkligen tacksam över alla underbara vänner jag har och som jag älskar med hela mitt hjärta. För utan er hade jag inte varit någonting. Jag hade inte klarat av alla hinder som finns i livet. Ni är mina staket som stöttar mig genom livet. Ni är verkligen guld värt. Love, Matilda

Ord

Ord kan verkligen förändra. Några få ord kan förändra ditt liv både till det positiva och negativa. Ord kan förstärka och försämra, ord kan betyda oerhört mycket och oerhört lite. Med ord har du makt, med ord får du fram din vilja, med ord kan du förändra världen.
.
Utan ord kan vi inte leva. Utan ord kan människan inte utvecklas. Vi är ingenting utan ord. Om vi inte kan tala, skrika, skriva eller viska med ord kommer vi ingenstans. Orden betyder verkligen mycket.
.
Några få ord kan få dig lycklig, några få ord kan få dig olycklig. Många ord kanske inte ens berör dig men i rätt kombination kan ord bli gigantiska. Jag älskar verkligen ord, för med ord kan jag uttrycka mig. Vissa alla mina känslor och vad jag tycker. Orden hjälper mig att påverka andra och orden hjälper andra att påverka mig. Ord kan ge dig allt, orden ger dig makt.
.
Alltså är jag väldigt tacksam över alla ord vi har. Så jag kan förändra världen med mina ord.
.
Love, Matilda

pictures

.
Bilderna får tala för sig själv!
.
Love, Matilda

Pirr

Varför har inte jag ett pirr i magen som om jag druckit två glass kolsyrat vatten utan att andas?

Jag är svensk.

Det hände för ett tag sedan att jag inte blev accepterad på grund av att jag är svensk. Det har aldrig hänt någon gång innan i mitt liv och jag har aldrig ens tänkt på att det skulle vara ett problem. Men nu har det hänt och jag kände mig hemskt krängt just för att jag inte kan göra något åt det. Det är inte jag som valt att bli född till svensk och jag tycker inte att det ska ha någon som helst betydelse var man kommer ifrån. Men för vissa människor ha det betydelse och det får jag väl ta och acceptera men det är svårt när det för mig inte är något problem. Om jag inte blir accepterad för hur jag är, är det för mig en helt annan sak. För jag har helt valt hur jag ska vara och det är något jag själv kan påverka. Om jag vill kan jag ändra mig men jag kan inte ändra på att jag är svensk. Och jag är stolt svensk, jag gillar att vara svensk. Såklart är även jag patriotisk men det betyder inte att jag inte tolererar andra människor utan bara att jag gillar mitt eget land. Jag är stolt över mitt land och för det vi gör. För mig har inte ursprung någon inverkan på mitt beslut om vad jag tycker om människan, det är människan själv som påverkar mig.
.
Att inte bli accepterad för en sådan löjlig sak gör mig arg. Jag vill inte nedvärderas för vi inte kommer från samma land eller från något speciellt land. Vi alla är lika mycket värda var vi än kommer ifrån. Vi kan inte ändra var vi kommer ifrån, vi kommer alltid vara där ifrån så  varför inte lägga det åt sidan och se på människan istället. Varför skulle jag vara sämre än någon annan bara för att jag kommer från ett visst land. Vi alla är skapta likadana, så varför inte se det så också?
.
Love, Matilda

Inspiration!

Jag behöver verkligen lite förslag från er som läser min blogg. Vad vill ni jag ska ta upp och tycka och tänka om? För just nu har jag många små tankar som inte utvecklas någon vart och blir då heller inga inlägg. Så nu kan ni påverka lite genom att ge förslag på ämnen ni tycker är intressanta. Ni får så klart även själv skriva vad ni tycker och tänker om ämnet.
.
Så tack om ni vill hjälpa mig!
.
Love, Matilda

RSS 2.0