Nu vet dem

Jag visste inte andra visste. Men de gör dem eller dem anar i alla fall för när dem frågar andra om vad vi är då anar man. Men hur kan dem veta?

Best feeling


Valet är ditt.

Genom hela livet gör man val. Ibland stora men vardagligen små. Vi måste hela tiden bestämma och ta beslut för att komma någon vart annars hade vi ju inte ens kommit ur sängen. För redan där kommer ett beslut om att jag ska gå upp och kämpa på ännu en dag. Det finns många val som är viktiga här i livet såsom vad man vill bli och om man ska satsa i skolan eller inte. Men det finns andra viktiga val som man inte tycker är så stora men som är, som att välja att äta varje dag. Detta ser alla som självklart, för det känns ju så men vi gör ju valet att äta för att vi vill leva och må bra.
.
Alla våra val och beslut formar oss till den vi är. Det är dom valen som speglar ens tycke och smak och visar en utåt. Det är mitt val vem jag umgås med, var jag går i skolan, vad jag tycker om, hur jag ser ut och vad jag väljer att tycka. Allt detta är ju var som formar en människa.
.
Så om man inte väljer så är det samma sak som att ge upp. För om du inte för några val kommer du ingen vart då kommer du stå kvar på samma plats och till sist försvinna. För redan när man föds gör man ett omedvetet val att leva och det är alla val man gör som bestämmer framtiden. Alltså om man slutar välja kommer ingen framtid heller.
.
Alltså är det du som bestämmer eftersom det är du som gör valen. Du bestämmer hur din framtid ska se ut och alla val är viktiga.
.

Man ska aldrig glömma.

Vi har det bra ändå klagar vi och tycker synd om os själva. Det borde vi inte få göra för visst kan vi tycka att livet är dåligt och att man inte alltid mår så bra. Så är ju livets bergodalbana med sina dalar och toppar. Så det är ju klart att när vi är längst ner i en dal att det kan kännas jobbigt och man klagar. Men vi ska heller aldrig glömma att fast vi är längst ner i denna dal kanske det ändå är bättre än många andra har det. Vi har ett hus att värma oss i, en säng vi kan sova i, mat varje dag på bordet och kläder att ta på oss. Vi borde tacka Gud lite oftare för det, för ofta glömmer vi bort hur bra vi har det fast vi kanske inte känner det alltid.
.

Du! Är vacker!


Sorg.

Alla har sitt sätt att bearbeta sorg. Vissa gråter jätte mycket, vissa måste prata om det och vissa håller det gör sig själv. Jag tillhör nog dom sist nämnda. För när det gäller just sorg så går jag in i mig själv, jag prata inte med någon om det och brukar inte heller gråta. Förren en dag då brister det, då gråter jag floder och vill bara att någon ska hålla om mig. Men som sagt det är olika för alla, alltså får vi acceptera att det finns människor som vill prata om det och andra som inte vill.
.
Det är ju aldrig roligt sorg men man får ändå försöka göra det till det bästa man kan för jag tror den man sörjer över vill att man ska gå vidare och vara lycklig. Men ändå bära med sig dom i sitt hjärta, men det är ju klart man får vara ledsen först.
.
- Jag ber för dig.
.

Nu

Nu vänder jag. Nu ska jag ur denna svackan och det nu.
Nu är tiden då jag bestämmer. Nu ska jag inte längre hänga med huvudet.
Nu ska jag vara lyckligare än någonsin.
Nu ska jag sluta tänka. Nu ska jag börja känna.
Nu börjar resan.
.

=)


Spontanitet.

Jag är ingen människa som är spontan. Mitt liv är uppbyggt av rutin och planering, varje veckar ser utom som den förra och mina sekunder är noga planerade. Det enda jag saknar är tid för spontanitet för just nu är det något jag har prioriterat bort. Fast om jag får säga det själv så har jag ändå blivit mer spontan, jag vet inte varför men tror jag har släppt lite. Jag har försökt slappna av och planera bara den tid som jag måste men även att låta mig själv vara spontan. Alltså inte tänka så mycket när jag ska göra något utan bara gör det och reflekterar sen över det.
.
Men visst mitt liv är fortfarande planerat den mesta tiden. Jag har ju inte så mycket annat val när jag vill hinna med så mycket grejer som möjligt på ingen tid. Så länge man har viljan fungerar det, då kan man göra hur mycket som helst och ändå ha tid till annat. Sen beror det ju helt på hur man prioriterar för ibland får kan sortera lite.
.
Alltså får det inte alltid plats med så mycket spontanitet men jag kan ju vara spontan på liten skala också. Allting går om man vill.
.

bara känslor, snälla!

Varför kan inte mitt huvud någon gång vara tomt? Jag tänker alltid en massa och analyserar var ända detalj av mitt liv. Men jag vill inte det analysera och tänka, jag vill bara känna. För det räcker väl att man känner, man behöver ju inte tänka på varenda konsekvens och plocka isär allt i småbitar. Därför hade jag ibland velat att mig huvud skulle varit tomt så jag bara kunde leva. Sluta fundera, analysera, reflektera och tolka för jag kommer ju ändå aldrig fram till något. Utan klyddar bara till det ännu mer och till sist kan jag inte veta vad som är ut eller in.
.
Och just nu hade jag bara velat följa mina känslor och strunta i alla dumma tankar i mitt huvud.
.

Fast du är arg, ledsen, irriterad, förbannad eller sur
älskar jag dig.
.

Ibland får även jag vara ledsen.

Det känns som man inte får vara ledsen när man har det bra. Bara för att man är lycklig betyder det väl inte att man alltid är på topp? Men för mig känns det lite så. Att jag inte får vara ledsen, för det finns ju andra som har det värre. Men kommer det inte alltid vara så fast jag är så olycklig jag kan bli? För jag kommer alltid ha mat, någonstans att bo, vatten, jobb (förhoppningsvis), familj, jag menar jag är inget hungrigt barn i Afrika utan vatten.
.
Alltså får jag lite skuld känslor när jag är ledsen och känner att men det borde jag ju inte vara. Och då blir jag ännu mer ledsen. Men det är ju egentligen klart att jag också får vara ledsen, jag menar jag kan ju inte alltid vara jätte glad. Så jag måste låta mig själv vara ledsen ibland och då tänka och fundera över livet.
.
Sån tur har jag så fina runt om mig som för mig glad igen.
.

Mitt hjärta

Vi kan ta oss igenom allt så länge vi är tillsammans. Det finns mycket som försöker sära på oss, hela tiden något som prövar vårt förhållande. Men vi kan klara allt, älskling, så länge du liter på mig och jag litar på dig. Du vet att jag alltid kommer finnas vid din sida, jag kommer inte släppa taget vid första motgång. Det kan jag lova dig, för det finns ingen som är så bra som du. Du gör mig lycklig och när du gör livet så här bra kommer jag kämpa för att ha dig kvar.
.
Så ett tag till får du dras med mig för jag kommer alltid älskar dig oavsett hur framtiden ser ut. Detta är ju bara början, och detta är det jag är mest säker på just nu. Som du sagt, detta är ju en självklarhet.
.

you deserve to have everything


Tänk om jag kunde vara så säker alltid.

- Hej!
- Hej..
- Jag heter Matilda och jag älskar dig.
- Okej..

Man kanske inte tål alla.

Det finns vissa människor som man inte förstår sig på. Människor som på något konstigt viss bara av att vara irriterar en. Jag tycker detta är jätte jobbigt för att tycker inte om att tycka illa om människor. Speciellt inte när dom ens inte kan göra någonting åt det utan det beror på hur dom är. Det är väl så att man kanske inte kommer överens med alla människor för vi är ju allt olika och det får vi acceptera. Vi får istället för att bli irriterade försöka undvika i att komma i de situationer då irritationen kan uppkomma. Låter kanske svårt och jobbigt men det tror jag inte det är. Vi måste ju kunna komma överens med alla människor oavsett hur dom är, man får helt enkelt hitta ett sätt som fungerar.
.
Man får ju tänka på att det finns säkert människor som irriterar sig på mig med alltså kan jag inte hacka på andra för att jag tycker dom är irriterande. Man får istället acceptera varandra och hjälpas åt, för jag lovar man kan finna sig med alla bara båda är villiga att kompromissa. För jag vet ju själv att jag kan vara rätt jobbig ibland så.
.
P.s. Detta blev ett konstigt inlägg men hoppas ni förstår vad jag menar. D.s.

we

We're just ordinary people
We don't know which way to go

Mitt eget bästa.

Hur mycket jag än försöker och verkligen vill så kan jag ändå bara göra mitt bästa. Och kanske räcker inte alltid det men då var det heller inte meningen. Alltså måste man lära sig att vara nöjd när man gjort sitt bästa, för mer än så kan du inte göra. Men jag vet att man blir arg och besviken för jag har alltid varit den som villa vara bäst. Det kanske inte alltid märks, förhoppningsvis inte, men tyvärr är jag det. Jag nöjer mig inte med att göra mitt bästa, jag vill vara bäst.
.
Men ett få tal gånger följer jag faktiskt mina egna råd. Så denna gången är jag nöjd fast kan kanske inte kommer vara bäst men jag har i alla fall gjort mitt allt och verkligen kämpat. Man får tänka som så att det hade kunnat vara värre och nöja sig med det man får. Rättare sagt det man är värd.
.
Alltså ska man alltid försöka och verkligen kämpa för att bli så bra som möjligt. Men man kan inte göra mer än sitt bästa och jag lovar att det är bra nog. Jag måste bara lära mig själv det också.
.

Så det så!


Lycklig

JAG KÄNNER MIG SOM DEN LYCKLIGASTE MÄNNISKAN I VÄRLDEN!

Mina älskade föräldrar!

Mamma & pappa,
jag älskar er!
Jag är inget utan er,
ni betyder allt för mig.


Åsikter har jag många.

Jag har mycket åsikter om många saker. Men vi alla har väl åsikter om allt? Jag är en sån människa som snabbt fattar åsikter om något och sedan står jag för dom. Många tycker säkert att vem är hon som har så mycket att säga och många tycker väl också att varför bryr du dig ens. Men jag vill ha en åsikt för jag tror man kommer längre då om man är beslutsam och vågar stå för vad man tycker.
.
Sen är det ju klart att jag kan ha åsikter men inte behöver säga dom för jag vill ju inte vara otrevlig. Man behöver ju inte alltid säga vad man tycker för i vissa tillfällen är det inte det som är viktigt. Fast jag har åsikter om allt så säger man inte alla eftersom vissa är onödiga och ingen annan behöver veta dom. Man ska heller inte yttra sin åsikt när den kan såra någon annan eller kan upplevas som elak.
.
Ibland tycker man inte samma, och det är ju klart vi är ju alla olika människor med olika åsikter. Alltså ska man alltid respektera andras åsikter och inte tvinga på dom sina egna. Det kanske jag inte alltid är jätte bra på men jag försöker i alla fall för det mesta. Men ibland när jag inte kan förstå hur den andra tänker då blir det svårt att respektera men då får an i alla fall acceptera deras åsikt.
.

Sometimes.

I'm sorry I'm sad but sometimes I just can't help it.
.

P.s

P.s. Fast skolan känns riktigt bra, nu ska jag ge järnet! D.s.
.

Minsta motgång.

Varför börjar jag tveka nu? Minsta motgång och jag fruktar det värsta. Är det att jag inte litar på mig själv och anklagar andra att dom gör fel eller är det någonting på riktigt. Jag vill inte tveka och vara osäker utan se allting klart och känna mig trygg. Men det finns någonting som får mig att tveka inte tro på det här till 100%. Jag vet inte varför men jag tror väl automatiskt att något måste vara fel när det har gått bra så här länge men jag hoppas jag har fel.
.
Man kan väl säga att jag har en svacka.
.

<3

Sitting next to you
doing absolutely nothing
means absolutely everthing to me.
.

Just idag är jag stark


Man lär sig av misstagen.

Jag kan inte skylla på någon annan eftersom det är jag själv som bestämmer. Jag kan inte stå och skrika på någon annan när det är jag själv som har gjort fel. Men det är ju så mycket enklare att skylla på någon annan än sig själv.
.
Det är jag som har valt, jag som har bestämt, jag som funderat och jag som har gjort. Ingen annan har tagit beslutet åt mig ändå kan jag ångra mig och säga varför gjorde jag inte annorlunda. Man kan ju alltid göra på något annat sätt och innan kan man ju inte veta vad som är rätt alltså får man fatta det beslut som anses vara bäst. Det är ju klart att man kan var efterklok men vad gör det, det har ju redan hänt.
.
Alltså är det bara lära sig av sina misstag och göra bättre beslut i framtiden. För det är ju bara framtiden du har makten över, dåtiden är ju redan förbi. Så nu ska jag se framåt, kämpa och göra mitt bästa eftersom jag vill lyckas och vara nöjd. Inte ångra efteråt och ifrågasätta mina beslut.
.

Syns du, finns du.

Man måste synas för att finnas, eller? Jo, jag tror det är lite så.
För till exempel om du gör jätte fina tavlor och är en duktig konstnär, men ingen någonsin ser dina konstverk. Då vet ju ingen om din talang, är du då en konstnär eller inte? Vissa hade säkert sagt det är väl klar du målar ju dina tavlor. Men jag är inte säker för om ingen vet att du målar och ingen ser dina konstverk då tycker jag inte du kan säga att du är en konstnär.
.
Istället tycker jag man ska visa dig och gömma dig inte. Jag vet att det är så mycket enklare att gömma sig och det är tryggare men ibland får man faktiskt våga. För visst är det ändå bättre att ha testat och veta hur det är än att inte våga och alltid undra om. Man kanske inte gillar att stå i centrum det kan jag förstå, det kanske inte ligger i allas natur att vilja synas och höras. Men för att människor ska lägga märke till en måste man faktiskt synas.
.

dot

Jag älskar att det finns människor som förstår mig,
fast jag inte ens förstår mig själv ibland.

Infinite


Dom jag tycker om vill jag inte mista.

Man ska hålla fast vid de människor som man tycker om. Inte låta dom falla mellan fingrarna för man kanske inte märker det när det inträffar. Men sen när man väl har insett att dom är bort kanske det redan är försent. Alltså måste man verkligen visa hur mycket man uppskattar sina kära. Man kanske inte märker hur mycket de betyder när dom finns där men när dom inte för det. Då ser man det tomma rummet och då märker man hur mycket de gjorde. Alltså, redan nu, se till att det aldrig kommer vara tomt rummet.
.
Man kan göra någonting åt framtiden men det som har varit kommer aldrig gå att ändra på. Så låt inte dom du älskar rinna mellan dina fingrar utan håll dom hårt i handen. Så dom vet att du inte tänker släppa taget om dom.
.

Skoltrött.

Känns som jag är skoltrött redan innan jag har börjat skolan. Det är ju verkligen inte alls bra men vad ska jag göra. Jag har verkligen inte alls tänkt eller gjort någonting som har med skolan att göra på två veckor. Ändå tycker jag det är tråkigt när jag denna veckan ska börja plugga igen. Det är verkligen svårt att motivera sig och ta tag i sig själv och starta. Men jag får väl bara sätta mig ner och göra det, det har jag försökt idag och jag kan ju säga att det har gått sådär. Eller riktigt dåligt kan man säga för jag har inte gjort någonting alls men än planerat vad jag ska göra.
.
Jag hoppas det blir bättre sedan när jag har börjat skolan igen att det får mig att vilja kämpa med mina betyg. För denna terminen måste jag verkligen ta tag i mig själv och sluta slappa om jag ska vara nöjd med betygen till sommaren. Efter det kan jag inte ändra dom, alltså bestämmer jag mig nu hur jag vill ha det.
.
Jag tycker vi alla borde tänka på det, att visst kan vi tycka att skolan är tråkig och man orkar verkligen inte göra något. Man kanske gör det valet att helt enkelt skita i skolan. Det enda att just nu märker du inte av konsekvenserna men sen när du ska söka jobb eller fortsätta plugga och du inte har en gymnasieutbildning. Då är det inte lika kul att man hoppa av skolan och slappade istället. Alltså är det nu man ska ta tag i det och verkligen kämpa för du har bara en chans.
.

Älskling


Ge inte upp

Jag vet att jag inte är någon skönhet eller så
om du lämnar mig kan jag väl det förstå
för vad har jag ge dig som ingen annan har
jag är ingen särskild medans du är underbar

Aldrig ska jag sluta älska dig
du är allt jag har och allt jag ber om
hoppas tror och vill att du ska hålla fast vid mig
att du är där för mig som jag är där för dig
ge inte upp

Livet är en gåta du är gåtans svar
allt annat må försvinna om du blott stannar kvar
för också när jag tvivlar det känns som allt är slut
jag sjunker ner i hjälplöshet och inte hittar ut

Aldrig ska jag sluta älska dig
du är allt jag har och allt jag ber om
hoppas tror och vill att du ska hålla fast vid mig
att du är där för mig som jag är där för dig
ge inte upp

När jag klantar mig
när jag sviker dig
när jag sabbar och förstör
var kvar ändå
tro för oss två för du vet vad jag än gör
ja vad jag än gör

Så aldrig ska jag sluta älska dig
du är allt jag har och allt jag ber om
hoppas tror och vill att du ska hålla fast vid mig
att du är där för mig som jag är där för dig
ja jag är där för dig

Aldrig ska jag sluta älska dig
du är allt jag har och allt jag ber om
hoppas tror och vill att du ska hålla fast vid mig
att du är där för mig som jag är där för dig
ge inte upp

Ge aldrig upp
Älskar dig så

Hej mitt vinterland!


Ångra inget du sagt.

Det finns saker man inte säger fast man vill och det finns saker man säger men inte vill. Det borde vara tvärtom. Man borde inte ångra saker man sagt men man ska inte heller ångra det man inte sagt. Jag vill våga säga allt jag hade velat, våga säga vad jag tycker och våga fråga. Men jag vågar inte alltid.
.
Fast än detta säger jag en massa saker jag inte borde eller det är ju inte så att jag inte får. Men ja ibland glömmer jag att tänka innan jag säger. Jag tror att det hade varit väldigt annorlunda om människor vågade visa sina känslor och tro på sig själva. Alltså våga säga de saker man vill.
.
Nu menar jag inte att människor ska vara 100% och säga vad dom tycker om allt. För man ska inte vara elak och såra andra med sina ord. Fast ibland gör man det ändå, det är oundvikligt. Men jag tycker att vi borde våga prata mer med varandra för man ska våga stå för det vi tycker och tänker. Våga säga det högt.
.

Du.

Jag vill berätta för hela världen. Jag vill visa dom vad jag har, jag vill visa dom att jag har fått det bästa. Jag vill visa dom dig!

vår!


Nytt

Nytt år, nya utmaningar, nya äventyr, nya hinder, nya händelser, nya tiden, nya människor, nya möjligheter.
Allt är nytt.

Älskade ängel!

Det känns som jag har förlorat dig, det känns som om vi inte längre står sida vid sida. Vad hände med du och jag mot världen? Det känns som vi har flutit ifrån varandra att vi inte längre är som vi var. Jag vet inte längre allt om dig och jag har en lista som är så lång med saker som jag vill berätta för dig. Men jag tycker att det inte längre är det samma, det känns som vi inte är lika nära längre och att jag inte riktigt får plats. Jag hoppas verkligen att detta bara är en dal och att vi snart är som vi brukar, för jag vill inte ha det så här. Jag vill prata med dig om allt, jag vill vara den som du vill berätta först för. Jag vill aldrig behöva tveka på vår vänskap.
Jag saknar dig, vännen!
.
Men du ska veta att fast vi inte just nu är som vi brukar så finns jag alltid här. Jag kommer inte inte lämna dig bara för att vi inte är på topp. För jag älskar dig!
.

Snälla förstör inte detta..

Varför tror jag alltid när allting är bra att någon bara ska komma och förstöra allt? Hela tiden är jag lite spänd och misstänksam för jag vet ju inte när det ska hända. Jag tror att det finns någon hela tiden som vill att jag ska vara olycklig. För nu när jag är lycklig tror jag hela tiden att någon ska komma och förstöra det. Bara BOM!, och så kom jag ner till jorden igen.
.
Jag tror att jag har mig själv att skylla för jag tror att jag själv inte låter mig själv vara lycklig. Detta på mitt dåliga självförtroende, jo jag vet att jag sa i förra inlägget att det var bra och det är det om man jämför med vad det var innan, men det finns fortfarande den känslan att jag inte förtjänar detta. Men varför ska alla andra få vara lyckliga och inte jag?! Det är jätte konstigt att jag själv ens kan låta mig tänka så för varför ska någon komma och såra mig bara sådär.
.
Alltså är jag hela tiden lite rädd att världen ska komma på att jag är lycklig och förstöra det för mig. Men jag hoppas att denna gången är det annorlunda, denna gången kommer ingen komma och förstöra.
.

Oj, vilket år som har gått!

2010 är nu över, jag kan ju säga att jag avslutade det när jag var på topp. Och säger dom inte det att man ska sluta när man är på topp.
.
Detta året har verkligen förändrat  mig på så många olika sätt. Jag har lärt känna mig själv mer och blivit mer och mer självsäker med tiden. Förändring är nog de ord som beskriver detta året bäst. Om jag tittar tillbaka på hur det vara för ett år sedan, hur jag kände då, vad mitt liv kretsade runt och allt sådant. Så är detta jag har nu en helt annan sida. Från att vara rätt osäker, ledsen och kanske inte riktigt älska mitt liv till 100% till att verkligen vara nöjd med mig själv och känna att jag är verkligen lycklig.
.
Om någon hade sagt till mig den första januari föra året att såhär kommer ditt liv se ut om ett år hade jag nog inte trott honom. Detta är så stor förändring jämför med då så jag själv inte riktigt kan förstå hur allt har kunnat hända under bara ett år. Alltså tycker jag detta året har gått långsamt just för det har hänt så mycket. Detta året har verkligen varit ett bra år, jag har utvecklats så mycket positivt. Alla andra kanske inte ser hur mycket jag har förändrats men jag känner inombords. Känslan jag har nu är så annorlunda jämfört med för ett år sedan. Nu är jag stark.
.
Det har verkligen hänt mycket saker i år. Mycket bra men även några få saker som varit dåliga men de misstag jag har gjort har jag lärt mig av. Detta år har verkligen bara gått uppåt, jag startade rätt så lågt men nu är jag verkligen på toppen. Jag är lycklig. Allting är på sin rätta plats, i alla fall nästan allt. Men man kommer väl aldrig bli riktigt nöjd.
.
Jag vill avsluta detta inlägg så som jag avsluta året med en massa kärlek. Så tack alla ni som har gjort 2010 till ett riktigt bra år och även ni som kanske inte gjort de så bra men av er har jag lärt mig något så tack till er med. För ni alla har gjort mig till en bättre människa med bättre självförtroende och självsäkerhet. Ni har stärkt mig.
.

RSS 2.0