Fika är bra för Hälsan.

Det är iallafall vad jag och Emma försöker nötta in i våra huvuden. Visst är det gott och mysigt att fika, både hemma och på stan.

Jag och Emma har iallafall varit i stan idag och just fikat. Vilken överaskning! Vi tog bussen in och kolla först lite på hansa för jag gick inhandlat ett par jeansshorts från VeroModa. Efter det var det Espressohouse som gällde, det blev grillad macka för oss båda. Jag med kyckling och hon men ost och skinka. Visst är det viktigt information. Sen kollade vi in en massa fler affärer och kollade även på fyra killar som badade i kanalen. Jag och Emma sa i kör bara BLÄ vad äkligt. Jag menar det är ju inte precis det renaste vattnet. Vårt kaksinnen blev lite lockade av alla caféer vi gick förbi så vi slog oss ner och tog varsin kaka. Jag tog även en smoothie som var super god. En vända på Storgatan och vi fick båda inköpt två tröjer var från GinaTricot. Sen bestämde vi oss för att ta bussen hem och vila lite efter vår super jobbiga dag.

Emma, det är alltid lika kul att vara med dig. Älskar dig, vännen!

Love, Matilda

Hoppsan sa!

Det var längesedan jag skrev ett riktigt inlägg som inte bara bestod av bilder. Men jag kom hem från Grekland i går och jag kan säga att det var en lång resdag men kul ändå. Det är ju alltid lika skönt att komma hem till Sverige och sova i sin egna säng!

Idag har jag då först varit hos men älskade mormor och hälsat på henne. Suttit och snick snackat lite och bara mysit. Det är alltid lika skönt att vara hos mormor. Det är bara bäst, efter allt mysande åkte vi och handlade och sen hemåt. Jag och Johanna bestämmde oss sedan för att åka buss in till pildammsparken och kolla på Sommarscen. Det var hur mysigt som helst och väldigt bra bidrad. Ja det är väl det jag har gjort under min dag, väldigt lyckad dag tycker jag!

Imorgon spänderar jag med Emma, det ska bli superkul. Har inte träffat henne på år och dagar känns det som.

Love, Matilda

Livet leker i varmen!

Nu har jag tagit yterligare nagra biler har kommer ett antal av dem!


Jane, bror och mamma!



Jag i riktig strandfrisyr och min bror.


Mamma och varldens godaste glass!



Pappa och Mamma!


Jag, bror, Mamma & Jane



Jag & min bror!


Det var dom bilderna da!

Nu ska jag ga och bada i havet som nu ar runt 28 grader. Ha det sa bra hemma!

Ses om en vecka.

Love, Matilda

I Grekland regnar det inte!

ja, nu har jag varit i Grekland i tre dagar och det ar hur fint vader som helst. Jag tycker jatte synd om er att det regnar, nej det gor jag inte. kanns hur bra som helst.

Har kommer lite bilder.


Min pappa och bror


Mamma!


BADA!


Hoppa kan jag!

Mer bilder kommer senare!

Kolla in denna pa youtube sok pa
kiviksmarknad och sen vaxtforsaljare.



love, Matilda from greece

Last day!

I morgonbitti åker jag till Köpenhamn för att där ta flyget till Aten och där ifrån åka bil till Astros och där ska jag spändera två veckor i underbart väder.

Wiee...



Hej då allihopa jag ska försöka blogg lite under veckorna och uppdatera er lite.

Love, Matilda

One picture 1000 words

En del bilder från min tvådagars time out, mest bilder på mig men några finns det nog på min bror och pappa.



Dom försöker vara coola!


Hoppar i friheten!


Mamma, jag blir inte alltid bra på bild!


Min LILLEbror och jag. (som nu är båder längre och tjockare än mig!)


Bara för att han är min bror.



Mums!! CHURROS!


Love, Matilda

Två dagar TIME OUT

De senaste två dagarna (måndag och tisdag) har jag spenderat i Kivik med min pappa och bror. Såklart var det hur mysigt och skönt som helst. Min faster, hennes sambo och min kusin var oxå där och det är ju alltid kul att träffa dom.

Vi tog det lugnt och gick en vända på marknaden den första dagen. Kiviks marknad är den största i Sverige men jag vet inte om jag tyckte det var så stor i år. Vi hann gå runt hela på ungefär en och en halv timme. Jag fick inköpt ett halsband för 30kr i trä som är hur snyggt som helst. Det är ju inte lönt för mig att handla dyra smycken för jag tar i sönder dom rätt snabbt. Efter då Jonathan hade snackat på det mesta på marknaden begav vi oss hem för att laga middag. Eller rättare sagt pappa skulle laga middag. Jag läste nästan ut min bok som heter Sista Chansen, jag rekommenderar den starkt. Den var interssant att läsa och fick en att tänka lite. Vi tog oxå två timmar på stranden och jag kan säga det var skit kallt i vattnet men bada gjorde vi.

Tisdag blev ungefär likadan vi fick på marknaden och sen stranden. Jag hittade två halsband till och Jonathan köpte en volbeat tröja. Vattnet var varmare och solen syntes mer så det blev en heldel bad och lek. Vi åkte sedan hem till vår kära mamma och åt mcdonalds mat. Wie... jag tycker det är så gott. Nä min favorit mat kan man inte kalla det men det värsta är att man blir hungrig typ två timmar efter igen. Det blev lite teve sen gick jag och la mig.

Ha en skön sommar dag.

Love, Matilda

p.s Bilder kommer lite senare sitter på fel dator. d.s

Inse

”Han blev mördad”

La Toya: Jag vet vem som gjorde det

LONDON. Michael Jacksons familj är övertygad om att han blev mördad.

De tror att en grupp som vill lägga vantarna på hans förmögenhet ligger bakom.

– Jag vet vilka som gjorde det och jag ger inte upp förrän jag satt dit dem, säger systern La Toya Jackson.

I intervjuer med brittiska News of the World och Mail on Sunday talar La Toya, 53, ut om Michaels sista tid i ­livet och hur familjen nu försöker hjälpa barnen att ­klara sig igenom sorgen.

– Michael blev mördad. Vi tror inte att bara att en person var involverad, utan en hel sammansvärjning. Jag känner att det bara handlade om pengar. ­Michael var god för mer än en miljard pund (12 miljarder kronor) i musikrättigheter och någon dödade ­honom för det. Han var värd mer död än levande, säger hon.

Asså nu tycker jag världen får inse att MJ är död. Låt han vila i fred. Hans kropp har ju utsats för mycket under åren och så, det var hans tid att gå vidare.


Love, Matilda

Bacha ae haseeno.

Igår var jag och Helena på utebio i enskifteshagen som ligger i Annelund. Filmen började kl 22.00 och höll på till 00.45, det var en bollywood film med alla ingredienser. Mycket musik och dans, såklart. Jag och Helena var inte så rutinerade som de andra som var där, det var ju vår första gång. Men jag har gjort en lite lista på bra att  ha saker om man ska gå på utbio. Och självklart ska vi gå fler gånger, det var hur kul som helst.

Här kommer min lista. (man behöver inte ha med sig alla grejor men dessa rekommenderar jag)
  •  Brassestol, för att komma ifrån en fuktiga marken.
  • Tjockare filt eller sovsäck, för man vill ju hålla sig varm och gossig under bion.
  • Myggspray, det är väl rätt självklart varför man ska ha med sig det.
  • Någon varm dryck, t.ex. varm choklad, för uppvärmning och mysfaktor.
  • Lakan, till att sitta på om man ska sitta på marken.
  • Snacks, ens egen favorit, man måste ju ha något att tugga på under bion.
  • Vantar, rekomenderar jag starkt för man frös om händerna.
  • Regnjacka, för att hålla reget borta.
Filmen var på hindi med engelsk text så vi fick även en två och en halv timmes engelsk lektion.

Jag och Helena



Mina popcorn som blev lätt sega av fuktigheten.


Nerfrusna Helena!

Jag rekommenderar starkt att gå på utebio, det är superkul. Säg bara till om ni vill gå med mig, jag hänger gärna med. Jag ska gå på två i början av Augusti så om ni vill är det bara att hänga på.

Var rädda om er.

Love, Matilda

Sista dagen!

Nu har jag genomlidigt fyra veckor av dagis och har överlevt. Det tycker jag är värt en applåd. Så applådera nu! Och det var ju inte jätte jobbig men för den timlönen var det det. Jag får 35kr/h och dfet blir sammanlagt 4200kr för fyra veckor. Visst det är ju mycket pengar men tycker jag är värd lite mer. Jag vet inte riktigt än vad jag ska götra för pengarna men det blir väl att jag handlar kläder för pengarna. Här blir det inte några vingar för pengarna för det har jag redan. Nä, det var bara ett försök till ett skämt men känns inte riktigt som det lyckades. Och ja, jag gillar att handla kläder. Det finns inget bättre än det.

Så nu börja jag då mitt riktigta sommarlov. Nu ska jag bara njuta av det  "fina" sommarvädert och verkligen inte göra något som är jobbigt. Min semster börjar med att jag, pappa och Jonathan åker till Kivik bara två dagar för att verkligen känna sommaren. Sen blir det någora dagar packning sen åker jag till Astros i två veckor och ska bara sola och bada.

En och en halv timme kvar nu! Wie..


Love, Matilda

Asså!

Massage Massage Massage Massage Massage Massage Massage Massage Massage Massage Massage Massage

Jag ska på Massage om 45 min. Wie.. Vad skönt det ska bli sen efter det ska jag på friskis på jympa.


Massage Massage Massage Massage Massage Massage Massage Massage Massage Massage Massage Massage
Love, Matilda


Gott och blandat utan lakris!

Nu kommer lite av vad som har hänt senaste dygnet och tankar jag tänkt senaste dygnet.

Jag skrev ju i göra inlägget att jag skulle träna med innebandyn men så blev det inte utan egen träning. Först en halv timmes jogging i lite olika tempo och lite styrka efter det. Så nu har jag bara sjukt mycket träningsvärk efter två kvällar med ordentlig träning.

På kvällen var det verkligen ingenting på teve, måste bara påpeka att på sommaren finns det verkligen ingenting att titta på. Jag menar det är ju då man har tid att titta på teve på kvällen, annars har man massa träning, läxor och annat. Så kl: nio bestämde jag mig för att titta på Tisdags filmen på trean som igår var "Flirting with 40". Den var faktist bra, den manliga huvudrollsinnehavaren är sjukt snygg. Han heter Robert Buckley, han spelar Kirby i Lipstick Jungle. Men jag säger filmen är värd att se pågrund av honom. Han är även surfinstruktör så han har bar överkropp typ hela tiden, så mums.

Visst är han bara MUMS?

Till idag då, min hjärna är lite överallt men nu ska jag konsentrera mig, har jag varit på dagis som är sjukt tråkigt men två dagar till borde jag ju klara. Det är ju bara 12 timmar eller 720 minuter eller 43200 sekunder, det är ju inte så mycket.

Det blev lite shopping för denna shoppoholicen  även idag. Jag fick inköp en bikini överdel i blått, vit och grönt och en väska jag har tittat på hundra gånger och man kan ju inte ha för många väskor så. Detta är ev väska som är relativt lite i brunt skin.

Och nu sitter jag framför teven och tittar på något skit program och väntar på att något bättre ska börja.

Detta inlägg tog ju bara en timme för jag är superlångsam.

Love, Matilda

Lite torrt!

För tillfället känns det lite torrt på mitt skrivande, jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Det händer inte så jätte mycket i mitt liv just nu varje dag är nästan den samma och så ska det väl vara under sommarlovet. Men det blir ju inte jätte roligt att läsa om.

Men i går hände faktist något nytt, jag hade min första fystränning med innebandy. Det var inriktat på kondition och ja det var skit jobbig. Men det var ju inte så konstigt när det är mitt första för denna sommaren. Men det är ju bara att sätta i gång så man kommer i toppform nu inför säsången. Så heja heja mig!! Jag hoppas verkligen att det kommer fler från oss 93:or i fortsättningen för det var verkligen snålt i går när det bara var jag och Helena. Men efter allt tränande tog jag och Helena ett dopp i havet på Ribban för det var ju där vi befann oss. Sen hade ju Helena kommit med en fantastiskt knäpp idée att vi ska rulla hem. Ja, efter ett fyspass kan jag säga att man orkar inte rulla från Ribban och hem. Så min mamma var så jätte snäll och hämtade oss ungefär vid halva vägen.

Jag måste bara säga en sak, jag ska på massage på Torsdag igen! Wiee.. längtar verkligen!!

Och även idag blir det träning men i dag är den inriktad på styrka så jag hoppas jag kommer ha en annan träningsvärk i morgon.

Ha en super fin kväll och få inte dåligt samvete för att du sitter och läser mitt inlägg och jag jobbar som en jävel på ribban och håller på att dö!

Love, Matilda

27 timmar kvar!

Nu är jag inne på min sista vecka på dagis. Det har varit ett riktigt skönt sommarjobb men kanske lite väl slappt för min stil. Jag vill mer att det ska hända saker hela tiden och att det alltid finns saker för mig att göra. Men sista veckan kommer nog bli ännu slappare än dom andra för vi är väldigt lite barn och det finns inte så mycket att göra då.

Igår blev det bara slapp hela dagen, dom ända som såg mig under gårdagen var min soffa och ibland fick mina förlädrar syn på mig. Men man behöver en heldag att bara slappa och inte alls göra något viktigt. Jag fick även min efterlängtade fläskpannkaka. Mums vad det var gott.

Ha en fin eftermiddag!

Love, Matilda

Only.

Asså Only har sjukt snygga kläder, så klart har jag hittat en hel del kläder jag vill köpa. Men just nu måste jag nog ligga lite lågt men mitt köpande. Typ halv min garderob är only men men. Här är lite kläder jag tycker är skit snygga och vill ha allihopa!
                                                 

                                                               
                                                                
 

Visst är dom fina!?

Love, Matilda

Finns det något bättre!

Massage Massage Massage Massage Massage Massage Massage Massage Massage Massage Massage Massage Massage Massage Massage Massage Massage Massage Massage Massage Massage Massage Massage Massage

Massage har jag varit på idag. Herre Gud vad skönt, så jag ska gå på Torsdag igen. Kan inte hålla mig borta.

Massage Massage Massage Massage Massage Massage Massage Massage Massage Massage Massage Massage Massage Massage Massage Massage Massage Massage Massage Massage Massage Massage Massage Massage


Love, Matilda


Livet i en lite låda!

Det var superkul med dig idag som det alltid är när vi träffas. Det är ju inte jätte ofta vi träffas men när är det roligt.

Jag och Evelina!

Vi mötes i stan och tog första köpcenter för att få AC så jag och Evelina kunde svalka av oss. Mest jag för Evelina åkte ju sån gul buss och dom har ju AC och sköna säten och jag åkte i en gamal stadsbuss så det kändes som jag kokade. Vi fick runt där i typ en och en halv timme. Både hon och jag hittade mycket fina saker. Jag måste bara säga älska VeroModas rea. All, verkligen allt, var på rea. Sprang som idioter gjorde vi till bussen för det stog vid hållplatsen. Väl på 4:an dustade vi ut och åkte snabbt till limhamn för att där byta till 34:an ner till sibbarp. Även den bussen fick vi kuta till bussen för vi vra inne på godisbutiken för Evelina skulle ha glass. Med glass i magen och väl nere på sibbarp tog vi en liten simmtur och njöt av det sköna sommar vädert.

Evelina, fast vi inte är bästa vänner längre och verkligen inte ses lika ofta är det väldigt skönt att ha dig som vän. Jag kan alltid prata med dig och alltid veta var jag har dig. Jo jag vet att vi har bråkat mycket för ett långt tag men man utvecklas ju som människa man kan ju inte vara samma människa hela livet. Och det måste jag nog in se. Utveckling är ju något posetivt men innan man märker att det inte bara är du som har utvecklats ser man det helt annorlunda. Men nu är jag bara tacksam att ha dig som en vän som tror på mig och accepterar hela mig. Alla mina tagar och misstag men ser mina fina och positiva sidor. Tack för att du har funnits vid min sida för så länge och fortfarande finns där.

Här kommer mina inköp från idag!



Blusen och det blå linnet under, båda på 50% sale.

Denna fräsiga klänning var också på 50% sale.

Och även denna sköna saken på 50% sale.

Jag köpte också en bikini överdel på H&M samma som min blåa fast rosa. Kanske kommer en bild senare.

Ha det supe duper bra, hoppas vi ses på stranden.

Love, Matilda


Sista dagen!

Imorgon är det sista dagen för den här veckan. Skönt att få helg efter en vecka med slitsamt dagisarbete. Jag ska då börja min helg med något underbar, gå på massage. Lördag morgon är den inbokad och hur kan man börja en helg bättre. Imorgon ska jag såklart först på dagis men sen ska jag umgås och samtala med Evelina några timmar eftermiddag kväll. Fy vad länge sedan det var jag träffa henne, det ska blir riktigt kul att höra allt hon har att berätta. Ja såklart har jag också en del att berätta men jag pratar ju ungefär hela tiden så jag ska nog få ut mag allt.

Jag hann va en lite stund med Emma efter dagis idag och sen ner till Sibbarp men min bror och mamma för två snabba dopp. Jag fick även förklarat för mig att jag ser ut att vara mellan 20-22 år gammal av en tjej som kanske var runt 27 kan jag tror. Jag har rätt svårt att se sådant. Jag försökte även lära några killar hur man gör räkan, jag kan säga det gick inte jätte bra. Men nu har dem något att öva på under sommaren. Jag hoppas jag får träffa dem igen under sommaren, det hade varit kul!

Men nu ska jag ner i duschen efter ett hårt pass utejympa på Ribban, men Gud vad mycker roligare det var idag än i Måndags.

Så lev livet.

Love Matilda

Just nu vill jag leva!

Just nu har jag rast och sitter vid dator och tar det lugnt. Tänkte bara säga att jag älskar detta väder och tackar Gud för att det inte regnar. Det är så skönt när man bara behöver gå i shorts och linne och inte ens det minsta frysa. Kunna bada, sola och ha det hur skönt som helst. Det är ju också fint när man kan umgås med sina vänner och känna sig älskade spelciellt nu när ens värld är lite ostabil.

Ha en superfin eftermiddag och njut av vädert.

Love Matilda


Sibbarp Beach.

Såklart var det dagis idag, riktigt segt. Jag har varit hur trött som helst och helt slut, kunde inte sova i natt.

Det blev stranden efter dagis, jag cykla dit och möte bror och familjen Lindström. Men det blev bara jag och bror kvar så vi bada och sola lite och cyklade vi till en annan brygga och träffa pappa. Ja, så klart badade vi ett antal gånger till och spela lite fotboll. Jag fick även klättra in i en väldigt stor och väldigt tagig buske för att hämta bollen bror skött in. Efter att ha blivit fysiskt och psykisgt skadad begav vi oss hem för att äta middag. Jag hann också in en vänd i Nina och Kristians hus.Väldigt fint.

Jag har även gjort något som jag är väldigt stolt över. Jag städa min garderob, jag kan säga att det verkligen behövdes. Alla låder låg i en hög för de hade för mycket kläder i.  Men nu är den finare än någonsin och jag kan hitta alla mina kläder.


min fina nystädade garderob!

Ha en fin natt.

Kramar Matilda

RSS 2.0