Mina armar är smyckade!


Shoppat upp alla mina pengar

Igår var jag på Entre men Helena och shoppade på mellandags rean, vi båda fynda så kortet glödde. Jag hittade min nyårsdress och min älskade Monki halsduk. Wiee... älskar rea. Jag fyndade också en svart stickad tröja från Monki som alltid är bra att ha. Så kul att gå och kolla i butiker. Helena fynda också på Monki sen köpte jag två linnen på Ginatricot. Måste säga att Ginatricot har de bästa linnena, de sitter alltid bra och håller sin form. Vi åt lunch och begav oss sedan hem till Jane och lånade en massa filmer så jag har att fylla mitt lov med. Det är super att ha en som gillar samma filmer som en själv och har en massa filmer att låna ut. Tack, Jane! Vi åkte hem med en proppad buss men den tog oss hem så jag är nöjd. Väl hemma testade jag hela min nyårslook som kommer till användning i morgon, längtar. Efter ett tag hämtade vi Vicky och sen slappa vi hemma hos mig. Vi hann se två och filmerna och äta otto glass. Mums.. det var gott!
-
Idag följde jag med min mamma till Entre och var hennes lilla assistent. Tyvärr hittade vi inte så mycket till henne men en snygg jacka fick vi med hos hem. Alltid lika mysigt att vara men min mamma, älskar dig! Vi skrattade verkligen jätte mycket och det berodde nog mer på än att vi hade roligt och det var att vi var trötta. Varför blir allt mycket roligare när man är trött? Nu är allt handlat till nyår och jag matchar fint med dukningen.
-
Love, Matilda

Mellandags rea!

ET!
T-shirterna kommer från Zara.
Köpte även en lila "tunika" på gina tricot.
Här är min älskade klocka som jag fick av min bror i julklapp, fick den inspänd idag så nu siter den perfekt.
-
Love, Matilda

the hanover

Denna sjukt roliga film hyrde jag och Evelina igår. Så vi satt och knapra på pepparkakor och asgarva så vi fick tårar i ögonen.
Han var ändå bäst, bara hans karakrär gör hela filmen!
-
Jag rekommenderar denna film starkt om ni inte sett den!
-
Love, Matilda

M is for Music!

Är bra, var bra, kommer alltid vara bra!
The killer är alltid bra!
Jag tycker alla borde lyssna på denna!
Dom är inte snygga men spela kan dem, 
Jag vet det är konstigt men jag gillar den,
På något sätt har dem fastnat.
Good!!  

Halv ett?

Klockan är halv ett och jag har inte gjort något mer än gjort mig i ordning. Nu Får jag väl ta tag i mig själv och fixa något att göra innan jag ska träffa Evelina senare. Men vad ska jag hitta på? Det finns bara en sak att göra egentligen och det är väl att gå ut och leta efter min cykel som någon idiot stal. Så jävla förbanad man kan bli på idioter som stulit ens cykel. Men mamma och pappa gick ut för att promenera så det lova att hålla ögonen öppna. Jag hade tänkt fylla i min filofax med en massa information som måste fyllas i, så som födelsedagar, resor, läxor och annat tjafs. Men det ska bli kul att träffa Evelina sen, alltid lika kul när man inte träffats på ett litet tag och babbla om allt (egentligen ganska lite) som har hänt.
-
Love, Matilda

Tomten!!

Måste säga att det har varit en underbara jul och att jag har inte mått så här bra på väldigt länge. Fast att jag kanske inte har haft så mycket julkänsla så har det ju ändå varit snö och julgran.
Julafton firade jag med min kära familj, det var riktigt skönt att det bara var vi fyra. Men idag kommer morbror och kusinerna så idag kommer också bli mysigt.
Jag fick till och med se större delen av midnatts mässan från Rom. Så klart väcker det många minnen från i våras och jag längtade oerhört mycket dit igen. Det hade varit helt magiskt att få fira jesu födelse med påven. Men jag fick ligga i soffan och njuta av den istället. Men jag måste säga att den svenske som översatte allt var verkligen tråkig och dålig det hade varit bättre om de textade det istället.
-
Jag får väl berätta vad jag fått i julklapp också.
- En orange filofax av Mamma & Pappa
- En randig tröja av Mamma & Pappa
- En orange klocka av min bror
- En sminklektion på makeupstore av Mamma & Pappa
- En lilla t-shirt och ett läder armband av Emma
- Ett örngott och ett kruksätt av Helena
- En kurs av Faster
- Ett presentkort på stadium av Nina & Kristian
-
Och det bästa av allt en skidresa till Italien men den får jag vänta och njuta av tills i Mars.
Tack, tack så jätte mycket för alla fina presenter!
-
Love, Matilda

AVATAR

Någon som vill se denna med mig under lovet?

UT I "SNÖN"

Nu ska jag och mitt lilla paket ut i snön, som nu tyvärr har blivit slashpuppy, jag ska även till ica och hämta ut paket från faster. Jag är riktigt nyfiken på vad det kan vara. Det får nog bli att jag agerar mer tomte i morgon för det är alldeles för blöt för mina paket ska klara av färden.
-
Love, Matilda

Alldeles för mycket tid.

Vad ska jag göra nu när jag inte har skola, inga läxor och ingen innebandy? vad ska jag fylla dagarna med?
-
Jag har varit stressad i så många månader och verkligen inte haft någon tid över huvudtaget. Jag har använt nästan all min tid till skola och läxor, och resten till innebandy och en pytteliten bit till kompisar. Men nu när jag har alltid i världen att göra allt jag poschat undan, speciellt mina vänner, då har alla andra ingen tid. Nu är jag stressad för att jag inte gör någonting på dagarna att jag inte gjort något minnesvärt eller något jag behövde. För mig är tiden dyrbar och jag vill utnyttja var ända minut och jag tror det kan vara min svaghet i många tillfällen, att jag inte kan slappna av och bara vara. Jag vill att det ska hända något hela tiden. Jag vill inte slösa bort hela mitt lov på att slappa och vara ensam, jag vill utnyttja var ända minut med att vara med vänner och hitta på en massa roliga saker. Jag vill göra saker jag aldrig gjort förut. Jag vill bocka av något på min lista. Jag vill finna något nytt, lära mig något och känna något annat.
-
Love, Matilda

horoskop!

Idag fick jag veckorevyn och läste såklart horoskopet. Och här kommer det:
-
Två härliga romantiska och skönt spännande veckor väntar. Jul och nyår för med sig goda nyheter och härliga möten. Du har turen på din sida, så de få problem som dyker upp löser sig på egen hand. Du får dessutom en julklapp som visar sig överaskande nyttig.
-
Det tycker jag låter riktigt härligt och nu får jag ha rätt inställning så att det blir så också.
-
Love, Matilda

Med änglar, kulor och ljus.

Nu har även vi fått gran
och
snö!!
Och nu börjar även jag fångas av julkänslan

Jag glänser!

Jag måste bara säga, för jag är så oerhört stolt över mig själv, att jag fick MVG på Nationella Matte A och kommer också få det i slutbetyg i Matte A. Så klart är jag överlycklig och går fortfarande på lyckoruset från då. Det känns bra att börja gymnasiet på det sättet att verkligen lyckas och känna sig nöjd med det man presterat och fått ett resultat på allt jobb man lagt ner och allt man har slitigt för.
-
Idag var även första dagen på hela terminen jag inte tog med några läxböcker eller någon som helst läxa. Jag kan säga att det kändes riktigt bra. Men så klart har jag en läxa kvar men det är bara två tränings program som jag ska göra till idrotten.
-
Måste säga att denna dagen har varit den bästa på länge, visst har det varit många fina stunder denna hösten men inte många hela dagar som verkligen varit så här bra. Nu är det inte så mycket som kan toppa denna dag.
-
Love, Matilda

Hjälp!

Är det bara jag som är rädd för att jag inte bryr mig om någonting. Jag har märkt det den senaste tiden att jag inte bryr mig hur det går i skolan eller vad som händer utanför. Men mest skolan jag har helt tappat både motivation och inspiration. Ingenting är roligt eller intressant, allt är bara ointressant. Jag tror säker att de som har träffat mig speciellt i skolan har märkt att jag har tappat allt helt och verkligen går med tomma händer. Hur jag inte kopplar eller fungerar över huvudtaget. Det värsta är ändå att nu i slutet vill man ge allt och verkligen göra sitt bästa för att avsluta detta året bra. Och så blir det så här i stället, jag kan säga att det känns sådär.
Som alla andra, tycker jag att detta lov verkligen är efterlängtat och att jag ska njuta till tusen.
-
Love, Matilda

Football dance

Visst är detta bra? Någon som vågar testa deras tacktik?

Helg!!

Så skönt det ska bli med helg få vara ifrån skolan och allt runt omkring den. Behöver verkligen komma ifrån känner att jag börjar komma i en dal och den vill man ju inte vara i hela helgen så jag får väl hitta på en massa roliga saker så det livar upp.
-
Ikväll ska jag till Hanne med några tjejer och äta god mat och såklart kolla på Idolfinalen. Det kommer säkert bli hur mysigt som helst.
-
Jag hejar så klart på Calle, han är fan bäst. Jag hoppas verkligen han vinner men jag tror han kommer lyckas ändå så.
-
Love, Matilda

Mys

Nu ska jag mysa med te och Grey's anatomy.

Vad tycker ni om min bild?


Systemblolaget

Är det bara jag som älskar systembolagets reklam?
-

Oj.

Nu borde jag verkligen ta tag i min blogg men har inget att skriva, mitt liv glider på som vanligt.
-
I morgon är det nationella i Matte A och har måste verkligen satsa på detta. Jag hade verkligen velat ha ett MVG. Så jag har spenderar några timmar på att öva med att göra ett gammalt nationella och det gick väl bra. Men jag kan behöva allt tur jag kan få i morgon så om ni har en tumme över håll den gärna för mig.
-
Idag har jag varit hemma från skola för att jag är överförkyld så stanna hemma och vila mig. Jag kan säga att det är riktigt skönt att sova till 10 och sen gå upp och inte behöva göra någonting. Att jag kunde sätta mig och titta på film och äta varma mackor utan att behöva tänka på att jag egentligen hade behövt göra läxor eller något annat viktigt.
-
Sen har jag spelat en massa julklappsspel i helgen. Måste säga att det varit en riktigt mysig helg. Roligt att träffa alla underbara människor. Kan säga att jag saknat många av er riktigt mycket.
-
Love, Matilda

Stan med Johanna!

Nu ska jag sticka till stan med Johanna och förhoppnings viss köpa lite julklappar och kanske något till mig själv.
Jag och mamma hann hitta några klappar till dagens och morgondagens julklappsspel. Jag hitta även en sjukt snygg skjorta i ljust jeans men den var alldeles för pösig så den ska jag lämna tillbaka idag, och testa i en mindre storlek eller hitta något annat snyggt!
Men nu måste jag borsta mina tänder och sen sticka mot bussen för att möta upp henne.
-
Love, Matilda

Lyckokaka!

Igår fick jag knäcka min lyckokaka och höra kakans visdom. Det stod:
"Experience is a good school, but the fees are high"
Och det betyder ungefär så här:
"Erfarenheten är en bra skola, men avgifterna är höga"
Undra vad det kan betyda?

dålig uppdatering, jag vet!

Jag vet att det har varit dålig uppdatering denna veckan men har haft en del annat för mig. Det kanske jag berättar om senare, nu tänkte jag säga lite om SKOLKATALOGEN!!
-
Det är så sjukt kul tycker jag att alla gymnasieskolor finns i en enda katalog. 120kr var ju verkligen inte dyrt för en bok på 600 sidor, så idag tänker jag köpa den och sitta hela kvällen och kolla in alla i detalj. Skolkatalogen är verkligen timmar med nöje. Det kommer ju ta flera dagar för mig att titta igenom de 600 sidor med ungdomar från Malmö. Bara att hitta alla underbara människor jag redan känner. Detta kommer bli kul! Men det första jag kommer göra är att kolla hur jag själv ser ut, visst jag har sett bilden innan men inte i katalogen och jag blev inte så nöjd med den bilder som jag brukar bli. Tänk att man kan ha ett ansikte på alla gymnasieelever i Malmö. Jag kan slå upp vem som helst och se vem dom é. Men det värsta med katalogen är nog ändå att alla kan se mig.
-
Men nu ska jag snart åka buss till min lilla skola så får väl ta och göra mig i ordning.
-
Ha en super duper bra Fredag för det ska jag!
-
Love, Matilda

Och han får fredspriset..

Obama avslöjade ny krigsstrategi

Att skicka ytterligare 30 000 soldater till Afghanistan är av vitalt nationellt intresse för USA sade president Barack Obama när han avslöjade sin nya strategi.

WEST POINT. Nato lovar skicka ytterligare 5 000 soldater.

- Efter 18 månader ska våra soldater börja att komma hem, sade Obama i sitt tal till kadetterna på militärakademin i West Point i New York på tisdagen.

De första soldaterna ska skickas till Afghanistan redan i början av 2010. Som en följd av den ökade insatsen förväntar sig USA att börja tillbakadragandet i juli 2011 men någon slutpunkt slås inte fast.

Hindra "cancer"

Obama sade också att en framgång i Afghanistan är "oupplösligt kopplat" till USA:s partnerskap med Pakistan.

- Vi befinner oss i Afghanistan för att förhindra en cancer från att sprida sig ännu en gång genom landet. Men det är samma cancer som redan slagit rot i gränsregionen i Pakistan. Det är därför vi behöver en ny strategi som fungerar på bägge sidorna om gränsen, sade han.

Obama sade också att konflikten i Afghanistan inte på något sätt riskerar att bli ett nytt Vietnam och kallade sådant tänkande för "falsk historietolkning".

- Till skillnad från Vietnam är vi förenade med en bred koalition från 43 länder som erkänner legitimiteten i vår aktion. Till skillnad från Vietnam möter vi inte ett brett folkligt uppror, sade han och tillade:

- Och viktigast av allt, till skillnad från Vietnamkriget, är det amerikanska folket brutalt attackerat från Afghanistan och har förblivit ett mål för samma extremister som opererar längs dess gränser.

Som i Vietnam

Kritiker anklagar Obama för att skicka fler soldater till en konflikt han inte kan vinna och drar jämförelser till Vietnamkriget.

Vietnamkriget var för USA:s del det krig där flest soldater stupade sedan andra världskriget. I det kriget dödades 60 gånger fler amerikanska soldater än vad som hittills skett i Afghanistan.

Nato-chefen sade efter Obamas tal att han förväntar sig att de allierade skickar ytterligare 5 000 soldater och eventuellt ett par tusen till.

- De finns 43 länder under Nato-kommando och jag är säker på att andra allierade också kommer med ett betydande bidrag, sade Anders Fogh Rasmussen, i ett uttalande.

Inga "in blanco-checkar"

Obama sade att Afghanistan inte längre ska få några "in blanco-checkar" och att han förväntar sig att Kabul ställer korrupta tjänstemän till svars i utbyte mot amerikanskt bistånd.

Han lovade att "vi kommer att vara tydliga med vad vi förväntar oss från dem som får vår hjälp", vilket ses som en signal till den korruptionsplågade Kabulregeringen.

- Dagarna när vi utfärdade in blanco-checkar är över. Vi förväntar oss att de som är ineffektiva eller korrupta får stå till svars.

Tycker ni denna man ska få fredspriset?

Här är hela Obamas tal! klicka på bilden på med Obama och sen första videon.

Love, Matilda


RSS 2.0