Im strong

You may shoot me with your words You may cut me with your eyes You may kill me with your hatefullness but still, like air, I'll rise


Nobodyhelg.

Denna helgen gick från en kompishelg till en nobodyhelg. Inte jag eller omvärlden verkar vara pepp på sällskap. Så det går bli en helg för mig själv med lugn och ro och härligt väder förhoppningsvis. Jag hade velat fotografera lite och njuta. Så en nobodyhelg kanske inte är så fel som det låter. Känns som jag behöver lite lugn och ro och även lite tid för mig själv. Känns inte som jag varit hemma på väldigt länge och bara tagit det lugnt. Så det blir helgens uppdrag, slappa. Men när inte jag vill umgås med någon och ingen vill umgås med mig passar det ju bra att slappa och ta det lugnt.


Du och jag


Silverfat.

Om du vill ha en förändring måste du själv göra något åt det. Ingen kan läsa dina tankar, ingen kan veta vad du vill om du inte berättar. Så om du vill att något ska bli annorlunda eller att en viss sak ska hända, då får du ta det i egna händer. Ingen annan kommer göra det åt det ingen annan vet hur du vill ha det. Ingenting blir serverat på silverfat till dig. Så istället för att drömma försök för du har inget att förlora. Du kan satsa för det kan bara bli bättre, och det känns bättre att försöka och misslyckas än att inte försökt alls. Så allting ligger i dina händer.


Vi


Kul grejs

Älskar att ha saker att se framemot. Händelser man kan längta efter. Några såna saker har jag denna hösten men de kan blir fler det gör inget. Det är roligt när det händer saker och känner att man faktiskt lever, inte bara går runt i sin rutin och känner att varje dag är likadan. Så då får jag väl planera in lite roliga saker jag har att längta efter.

Fokus

Fokus fokus fokus fokus fokus fokus fokus fokus fokus fokus fokus fokus fokus

Mycket

Mycket i helgen mycket hela denna veckan. Det är hekt enkelt inte mycket tid över. Denna vecka är det mycket både i skolan och runt om. Så det gäller att planera om jag ska hinna med allt och vara nöjd med det jag gör. Så denna veckan är det en lång checklista som ska checkas av och det är inte bara tråkigheter mycket roligt också förhoppningsvis. Det jag längtar mycket till är royal republic på onsdag! Ska bli väldigt roligt. Så fram tills dess måste mycket plugg vara gjort och annat fix så jag inte behöver ha ångest över det då. Så tre dagar framåt så är det all fokus på plugg, trist men sant.

Matt 9:9-13

Jesus såg en man som hette Matteus sitta utanför tullhuset och sa till honom: “Följ mig!” Och Matteus steg upp och följde honom.

Nä jag har inte glömt dig..

Man kan inte säga att man inte bryr sig när man ändå tar upp det.

...


Tvserie

Jag hade velat att mitt liv var en tvserie. För efter varje avsnitt så är det ett litet lyckligt slut och alltid en klifhanger som jag mitt liv spännande. Och om mitt liv hade varit en serie så hade iinte mitt liv varit med samma rutin och enformighet. Två av den bästa sakerna hade nog varit att det bara hade varit med dem båsets scenerna och att jag kunnat pausa när jag velat.

Självinsikt

Självinsikt - ja vad är det egentligen? När jag först tänker på det så tror jag det handlar om hur bra man känner sig själv. Men när jag tänker på det en andra gång så tänker jag mer det är att veta hur andra människor ser en. Så det handlar inte om mig själv i första hand utan hur andra människor uppfattar mig.

Ros


Bajs x 2

Jag är så himla trött på mig själv och vill bara gräva ner mig i en grop och komma fram om några år när mitt humör slutat krångla.

Bajs

Jag är inte bra för mitt eget bästa.

Babbel

Vill bara meddela att idag är det fredag. Så härligt med helg säger jag bara. Fast denna skolveckan inte varit speciellt jobbig så är det ändå skönt att ta helg. Börjar bli lite stressad redan med allt som ska göras och hur man ska prestera. Stress och prestation är ingen bra kombo kan jag säga. Då blir ingenting bra, jag blir grinig och det blir inte heller bättre om någon försöker pusha mig. Innebandyn igår var ett sådant exempel. Nu har man ju gått ett par veckor i skolan så nu börjar allvaret med prov, projektarbete och seriestart. Alla stressmoment. Jag har också börjat se hur det går i skolan och vissa saker går ju bättre än andra kan jag säga. Sånu gäller det att ta tag i det som jag struntat i och skita i allt runt om med lärare och tjafs. Jag får bara se ett fett MVG i slutändan istället. Glömde även att anmäla mig till högskoleprovet... Piss jävla bajs skit men när man har huvudet fullt med gröt går inget rätt. Så en massa svordomar får avsluta mitt inlägg.

Im lost.


Vad hände sen?

Jag trodde jag hade bestämt mig och det hade jag, kändes det som då. Fast nu när jag inte pratat med dig på ass länge så saknar jag dig. Men det är inte den personen som du varit nu jag saknar utan en av mina närmaste kompisar som jag kunde prata med allt om. Vad hände med henne som brydde sig och hon som ville träffas och försökte. Vad hände men tjejen som jag lekte Barbie när vi var små med men även delat cider med nu? Den roliga kompisen som jag älskade. Jag saknar henne, jag saknar att ligga uppe hela natten och prata och skratta. Jag saknar dig!

Inget ämne.

Nu har det blivit en vana att blogga när jag åker buss och det är skönt för då känns det som jag tjänar lite tid med betoning på lite men det är ju alltid något. Så ännu en gång sitter jag på bussen och bloggar men just idag har jag inte direk något att skriva. Mins tankar är gamla och redan skrivna här ett antal gånger. Så det kanske blir lite upprepning i nästa inlägg.

Ballong!


U


Stor värld

Ibland känns världen så stor och ibland så lite. Det känns som det är ett få tal människor man känner och en väldigt stor drös som är okända. Man blir så liten och betydelselös då känns det inte längres som man ska kunna förändra världen och göra någon skillnad. De få människor man känner som man hårt håller fast vid. Även dom känns små och att de människor jag har träffat är bara en så liten del av det stora hela. Sen är jag väldigt glad att fått träffa eller känner dessa människor fast dem kanske inte är så många. Så idag känner jag mig väldigt liten och lite osynlig.

Trött

Efter en tung helg är min kropp och knopp tunga idag. Allting drar mig mot sängen igen, jag vill bara gå och lägga mig under täcket och vakna en annan dag. Men istället för det har jag dragit mig upp ur sängen till skolan och haft mina lektioner. Delaktig? Nej men jag var närvarande. Och när jag kommer hem ska jag göra mina läxor fast jag egentligen hade velat lägga mig i soffan och titta film. Om jag gör läxorna idag behöver jag inte sen, smart va? Så det är bara att kämpa tills man stupar och då kan man ju passa på att vila om man ändå ligger ner.

Color


Match

Idag bär det av mot vår tredje match denna veckan. Gårdagens match var rolig men slutade tre - tre. Idag vill jag ha ännu roligare och vinna. Så förhoppningsvis har vi lite extra idag så vi kan göra något extra mål och släppa in färre. Men det är bara att tro på sig själv och varandra så kommer det gå bra. Kom ihåg att det alltid finns den lätta passen. Love Matilda

Stress

Jag har märkt att jag blir mindre och mindre stresståligt. Jag har jätte lätt för att bli stressad, det räcker jag missar bussen så blir jag jätte stressad. Sen hade jag ju inte hoppats att jag var en så himla tidopptimist. Jag tror alltid att jag ska hinna med fler saker än vad jag gör. Men jag måste säga att jag blivit bättre och även på att planera i alla fall har jag bra koll på skolan. Men något som gör mig stressad är när andra människor är långsamma, för om allt rullat på som jag tänkt hade jag hunnit men där finns alltid en bromskols som ska förstöra min tidsplan. Men det är något jag måste lära mig att så är livet inget går tillräckligt fort. Planering är det enda som motverkar stress, bra planering är det som gäller men det behöver man ju inte vara fysiker för att förstå. Love Matilda

Gitarr

</div>
   <div class= 2011-09-09 @ 21:39:34 Permalink Pictures! Kommentarer (1) Trackbacks ()


Buss + hångel = nej!

Hatar att komma bakom ett över kärleksfullt par på bussen. Speciellt om det hela tiden pussas och mysig och speciellt om de sitter ca 30cm från mitt ansikte svårt att undvika. Visst får man vara hur kär som helt, det är jag ju själv. Men bara för det behöver man inte grovhångla bland människor. Det kan man ju hålla för sig själv och göra när man är ensamma. Så det är såna som sitter framför mig just nu..

Bloggblogg.

Vad är en blogg egentligen? Inget speciellt i alla fall för det finns miljoner bloggar och alla människor runt om en bloggar. Jag har bloggar i mer än tre år och under den tiden har bloggvärlden förändrats sjukt mycket. Och det har även min blogg gjort från början var den som alla andras, jag berätta vad som hände i mitt liv, lite bilder på mina fina vänner. Fast nu tycker jag att min blogg är lite mer speciell i alla fall, jag bloggar om mitt liv precis som innan men det är igenom mina tankar och funderingar ni får följa mig. Alla bloggar är ju ett sätt att visa sig och på samma sätt som jag vill alla andra nå ut till människor. Så så speciell är jag nog egentligen inte. Jag skriver min blogg så här för att jag hade velat läsa denna sortens blogg, se att det finns en annan tjej som har samma känslor och funderingar. Om jag hade läs min egen blogg när jag var 15år och inte hade en aning om vem jag var och varför jag känner och tänker så där så kanske jag hade blivit lite lugnare vem vet.

Så sant


En ny sak varje dag!

Jag lär mig något nytt varje dag. Jag kan stå fast vid det för att jag kan lätt komma på något varje kväll jag lärt mig. Nu har jag ju en stor fördel att gå i skolan för där lär man ju sig en del. Men jag kommer ju gå i skolan ett antal år till så det känns ändå bra då att jag lär mig något. Man kan ju tänka på hur mycket man lär sig och det har vi ju konstaterat är en del. Sen kan jag tänka på hur mycket jag egentligen kommer ihåg, de saker som jag dagligen upprepar sitter ju rätt hårt i minnet men alla de saker man bara hör en två gånger försvinner rätt snabbt. Tråkigt men sant. Om man skulle förvarat all kunskap man fick varje dag på ett bättre sätt och själv upprepat det då kanske jag hade varit ännu smartare. Men hjärnan kan väl inte få plats med hur mycket som helst varje minne måste ju ändå ta plats. Fast lite mer hade ju inte gjort något om man kom ihåg.

Älska innebandy

Det blir bara roligare och roligare på innebandyn. Kanske beror det på att vi blir bättre och bättre eller så är det en förbättring i sammanhållningen som gör det. Vad det beror på vet jag ju egentligen inte men jag uppsattar att det blir roligare. Det är ju alltid kul när man ser hur ens kämpande och försökande äntligen ger resultat och det får jag faktiskt säga att jag tycker det har gjort. Sen finns det ju fortfarande jätte mycket kvar att justera men små steg fram är fortfarande framåt. Men det är alltid kul att se att det går framåt, att man märker det då blir det som svart på vit. Och sen börjar det ju närma sig seriestart och det är ju något man ser fram emot. Det är ju det vi har tränat för. Så det är nog också en orsak varför det blir roligare för man ser tydligt att det är då det håller allt fram tills dess är ju bara träning. Alla matcher, all träning och inget är riktigt lika mycket på allvar som det kommer att bli. Fast man försöker att tänka likadant finns det alltid där i bakhuvudet, träning. Då är inte misstagen lika stora. Oavsett så är det roligt och det var det som var min poäng med detta inlägg. Innebandy är roligt! Love Matilda

Lalalala


HappyFace

Äckligt positivt nu för tiden..

Skola

Sitter på bussen på väg till skolan och bloggar, heja smartphone! Har ändå blivit mer bloggande sen jag ock lite hjälp med detta. Men det var inte det jag tänkte skriva om utan om skolan faktiskt. Första veckan var pest, jag var bara trött hela tiden, allt var förvirrat och då gick vi ändå inte mycket i skolan. Men nu när det gått två veckor är det rätt kul faktiskt. Det är intressanta kurser och mitt schema har blivit riktigt bra. Sen har jag tur att ha en klass som jag gillar, nägta av mina bästa kompisar och Jesper i skolan det gör ju allting lite lättare. Sen är det ju kul att lära sig nya saker och det har jag redan gjort, det beror nog på att vi har bra lärare som redan satt igång på 100%. Synd att det har varit lite klyd och så men det har inte gjort mig så mycket eftersom kg har varit på så bra humör att jag struntat i det. Allting blir säkert bra tillslut. Så jag vill bara säga att skolångesten har försvunnit och jag har nog blivet lite bättre på att ta tag i saker och planera. Synd bara att jag inte är riktigt lika exalterad att gå till skolan som Jonathan. Love Matilda

Gemenskap

Våra namn är skrivna i Guds händer.

Happy!


Quben

Jag har saknat söndagar med quben. När jag gick dit i går kände jag lite jaja jag får ta det som det är men när jag satt där sen på andakten kom jag på att jag verkligen saknat det. Alla skratt, konstigheter, människorna och kramarna. Det var skönt att kunna en regnig söndag äta tacos och göra massa konstiga lekar. Och jag är riktigt glad att quben finns och att jag får vara med i den. Hoppas hela året blir fyllt av såna här fina söndagar. Love Matilda

Jag uppskattar er!

Man ska uppskatta de människor man har runt om sig mer. Människor som lär en och formar mig till en vuxen, hur ofta säger jag tack till mina lärare för allt de gör? Mina vänner som ställer upp för mig, är min mark och stabilitet, hur många gånger har de sett min tacksamhet? Mina föräldrar? Nä jag borde oftare säga till och inte bara till mattanterna. Det borde bli rutin på att visa hur mycket jag bryr mig om och tycker om de människor runt om mig. Och att jag verkligen saknar människor som jag inte träffat på länge, har inte glömt bort något utan bara inte haft tillräckligt mycket tid. Men nu ska det bli ändring jag vill visa att jag bryr mig! Love Matilda

Rosa


Körkort?

Just nu känner jag att ja men jag kanske ska ta nu när jag har korta dagar några lektioner i veckan. Det känns inte ens skrämande längre. Innan kändes det som jag inte var redo fast nu känns det som kg har tid, viljan och behövet. Jag kan inte alltid lita på att någon annan finns där och om det nu finns tid så borde jag ta chansen så är det gjort. Så då ska jag bara komma till skott och boka några lektioner, hitta tryggheten i att köra och köra upp. Sen måste jag ju lära mig alla trafikregler också men det kommer väl, jag kan nog fler än vad jag tror. Nu när lillebror också kommit igång känns det som ett pytte litet krav, helt och hållet från min sida, jag ta det förre honom. Det kan ju också vara en bra morot fast jag ligger två år förre.. Så se upp på vägarna för här kommer jag, förhoppningsvis snart! Love Matilda

Me&You