Vuxen?

Min kusin ska snart flytta hemifrån och bli sambo, jag har alltid tänkt att det är väl inte så långt mellan oss. Det är ju bara tre år, men nu börjar hon sitt liv på helt egen hand eller kanske inte riktigt eftersom hon har som pojkvän. Men ändå, nu är hon vuxen, nu ska hon klara sig själv.
.
Hur gick tiden så snabbt? Det var ju bara ett par år sedan vi satt på julafton och väntade på tomten. Men nu när jag tänker efter så var det rätt länge sedan vi verkligen var barn. Klart jag är inte vuxen än men det är hon, det betyder att även jag snart kommer bli vuxen. Nu är det inte längre barn som springer på gräset när vi har kalas, nu sitter vi alla vid vuxenbordet. Visst kan jag förstå att de har blivit större men inte jag själv. Jag är fortfarande bara lilla jag. Fortfarande osjälvständig, långt ifrån redo.
.
Jag måste fatta beslut, bestämma vad jag vill göra med livet. Skaffa vuxenpoäng och fortsätta mitt liv, bli äldre. Även jag kommer hitta rätt plats och efter en tid är även jag redo, men det känns som det måste hända rätt snart. Tänk alla egna beslut hon tar, vilket mod och vilken självsäkerhet hon måste ha. Jag beundrar hur hon vågar men hon ger samtidigt mig mod att ge mig ut. Ta avstånd från det trygga och se vad som finns där ute.
.
Hon visar vägen!
.

I Hope.


Min sida av dig.

Visst kan man få reda på hur människor är genom att tolka vad det gör och tycker men ändå kan man inte veta. Man kan bara tro och hoppas att de är så som man vill. Men människor kan ge så många olika budskap på samma gång det är svårt att avgöra hur de är men varför måste man alltid vad människor tycker om en. Hela tiden analysera varenda drag de gör.
.
Men vissa människor förstår jag mig inte på, jag förstår inte vad de vill eller tycker. Varenda gång är det nya budskap, man vet aldrig riktigt var man har dem. Jag gillar när saker är konkreta, när man är ärlig och visar att detta står jag för. Visst, jag måste acceptera att alla människor inte är så och vissa bara vill flyta med och inte synas eller höras. Jag har svårt för sådana människor, kanske mycket för att jag själv har mycket åsikter och säger oftast vad jag tycker. Jag säger inte att de som är tysta inte har några åsikter för det har de säkert. Men de kan jag ju inte ta ställning till när jag aldrig hör dem. Då får jag ju utgå ifrån att de inte har några åsikter.
.
Men de som visar åsikter om allt och hela tiden ger olika sidor av sig själv, hur ska jag veta vad de vill och vad de tycker? Jag vill få en bild som stämmer av människan. Men man får väl respektera människan som den vill vara och vad de vill visa för mig. Jag vet ju själv att ibland vill man inte visa exakt hur man är eller vad man tycker.
.

Hur ser du det?

Är ditt glas halvfullt eller halvtomt?

Du och Jag?

kabgjuc

Ibland är mina tankar såhär:
.
hvgydbvtjmgäödl,knmjhgfdscbgnvskböklbjcsdhvrfbnhböpnätkjföbmlkvczjsbgfvntmlyhörädmvöcznlxfbcgavbhslbsvjk
gmldfgbksjmhndmvlkjgbfbnfdvaclmksbvydgfkscdljwhnibdkfg,majvsnöojgkujcavdlbusroidfbujglkrbugöslbnfghalvödfg
lgkmdbuigdvbgskcvblhnfcmelwödniujfvbghsekmlduncfpemowöni.ljrcglbkcsmdpraonuiemgjvkfcäsmdvpuybeucbgunfx
bychnifqawrucinrenoiwe,mun,wnuecoire,bntcumldgbfhfatayuewargfilweorpqåryfgvcffatydxeburybxtwrtaauvftiubayatb
agjfataufktkabfituagtogcbyiabgaukbgcibyiqabgybykbtrkbtaftryrugbcoiaöfngnreolllllllllllllgrgbnyirhgbcinowuhaotbaotao
nciurbeuahgauggagagacbyoaugfarbgigiernuolkdsvdwratyeuiroptkjhgdfafsghvjbncdfseyguhjdhsgafxcvdbfgbhtsfxgdbc
xgrtueywdfax<zcfvbgtyesgbfgtuyretwfasgcxhgfuyretwfdszgdchfreuywtdarsfx<gvgajrxncjöhajtfbaknaliagvhcejsyygvh
xgnsilacyuvcebhcauwbeyrtquwioptyqobxi<kagjafavbcliaxwucewbskzsajbfwkcbuyrbucatiureybcajfdhabjqwppgablchlag
.
Jag har lite svårt att sätta ord på dem, kan man säga.
.

World tour of Skåne.

Om du någon gång mår dåligt, någon svikit dig eller du måste uppmuntras. Kolla då på World tour of Skåne får den får en att skratta så du gråter. Ingen eller inget kan få en på så bra humör som han.
.

If you say so.

Vissa människor litar man på mer än andra. De människor som jag älskar och tycker om de dem jag litar på mest. Och eftersom jag litar på dessa människor så mycket rådfrågar jag dem. Deras åsikt väger ibland mer än min egen. Alltså är det vissa människor som påverkar mig oerhört mycket, de har alltså oerhörd makt.
.
Det kanske inte är så bra att de har den påverkan eftersom de kan påverka mig negativt. Men såklart är det oftast positivt eftersom mina vänner alltid har bra åsikter.
.
So if you say so i do it.
.

Enjoy!

Hello Brooklyn - All Time Low
.
Spaceman - The Killers
.
17 - Kings Of Leon
.
ATTACK - 30 Seconds From Mars
.
Hey Soul Sister - Train
.
Paper Planes - M.I.A
.
Ibland behöver man bara lite musik för att lätta på allt tankar, dessa låtarna är perfekta till just det!
Enjoy!
.

Vi

Alla är människor!

Punch

Faktiskt tecknad av mig!

Hur går det ihop?

En debatt på kunskapskanalen idag fick mig verkligen att tänka. Den handlade om hur vetenskapsmän kan tro på gud. Fyra män hade åsikter om detta och diskuterade flitigt, alla hade bra argument som fick mig att hålla med alla. Men sedan i slut ändan måste jag ju hålla med de som tro på gud. För det är ju det jag gör.
.
Ett antal gånger har jag fått frågan om hur jag kan gå en naturinriktade linje på gymnasiet samtidigt som jag tror på gud. Mitt svar är nog ofta rätt flummigt och otydligt. Men här kommer de svar jag borde kanske ha gett alla. Jag tror på alla teorier, regler och lagar olika vetenskapsmän/kvinnor har gjort genom åren. Alla som är troliga och har bevis. Men det betyder inte att jag inte tror på gud, tvärtom det får mig att mer tro på gud.
.
Sedan säger människor, men allt som står i bibeln då? Jag kan säga att jag tror inte på allt som står i bibeln, följer inte den slaviskt heller. Men jag tror på Gud, att det är han som står bakom allting. Att det är han som skapat världen, sedan hur han har gjort det det vet inte jag. Men jag tror.
.
Visst, det finns ingen logiskt svar på hur gud kunde gå på vattnet, men gud är ingen vanlig människa och det är folket själva som har skrivit bibeln. Till och med ibland långt efter sakerna hände, så vi kan inte veta men jag vill tro att gud gick på vattnet att han gör världen bättre och lyssnar på mina böner.
.

Fast allt bortstötande.

Hur länge orkar du kämpa fast att jag bara putar bort dig? Jag hade aldrig orkat fortsätta om någon bara stött bort mig. Men ändå står du kvar och försöker ta dig framåt. Du måste ha så mycket ork och självsäkerhet som kan försöka gång på gång. Aldrig jag hade orkat, jag hade gett upp. Allt detta bortstötande måste vara irriterande och med detta vill jag puta dig bakåt men ändå står du kvar. Varför? Vad är det som får dig att fortsätta?
.
Din självsäkerhet måste vara stark, din uthållighet måste vara ihärdig, ditt mod måste vara stort och du måste vara säker.
.

Ingen ensamhet i detta lilla hus.

När det hela tiden är människor runt om en är det inte alltid så lätt att få tankar över till min blogg. Eftersom jag gillar att blogga när jag är ensam så finns det inte mycket utrymme till att göra det här. I ett litet hus som detta och med hela tiden trevligt folk som gäster är det svårt att hitta tid och plats att vara ensam. Alltså blir det inte så mycket bloggade just nu.
.
Men snart blir det lugnare några dagar innan nästa skara kommer men då ska jag nog hinna med några inlägg. För i Kivik är det alltid lätt att tänka.
.
Love, Matilda

Sommar


Livet går vidare.

Livet går alltid vidare och jag har alltid sagt att det är något positivt. Men ibland kan det faktiskt vara så att man inte vill livet ska gå vidare att jag ska stanna vid denna punkt ett tag. Men det går ju inte för livet går alltid vidare. Ofta just för mig så tycker jag det är positivt men så är det egentligen inte. För det finns många gånger då det är negativt, när man bara vill stanna upp och tänka efter. Inte rusa iväg och glömma bort allt. Men livet går vidare fast man inte vill man. Men det är nog ändå bra i slut enda, annars kanske vi hade fastnat någonstans på vägen.
.
Love, Matilda

Minnen.

Tänk vad många minnen vi har av händelser som hänt i våra liv. Av människor som vi har i vår närhet. Jag är glad att jag har alla dessa minnen, för sedan när människan inte finns längre kan man ändå glädjas av allt man har upplevt tillsammans, att jag har fått träffa människan och fått älska den. Utan minnena hade man inte varit så mycket, utan att komma ihåg hur roligt vi haft det. Det är minnena som får en att orka gå vidare och leva med att den människan inte finns längre, men med alla dessa underbara minne så är det lättare.
.
Love, Matilda

Hulken



Kort uppehåll?

Efter ett kort uppehåll är jag tillbaka, mitt uppehåll beror nog mest på brist på inspiration. Och om jag ska vara ärlig så finns det inte så mycket inspiration nu heller men jag tycker att det är tid att börja blogga igen.
.
Eftersom min inspiration är på topp tänkte jag blogga om just bloggande. Hur många bloggar finns det inte i världen? säkert lika många som det finns människor eller i alla fall nästan lika mycket. Det finns bloggar om allt, men mest måste det ändå vara om människors vardag. Vad vi människor gör med våra liv och hur våra liv egentligen är rätt lika. Jag läser ett rätt högt antal bloggar, alla skrivna av människor jag känner. De flesta handlar då om vad de gör på sin vardag. När man känner dem kan jag tycka att det är rätt så intressant och om man speciellt inte träffar dem så ofta vet man ändå hur det ligger till i deras liv. Men sedan finns det andra sorters bloggar som mer handlar om tankar och åsikter och det är dem som intresserar mig mest.
.
Jag måste ändå påpeka att i en persons liv, speciellt en tonårings liv, är rätt rutin planerad. Man gör ungefär samma saker varje vecka och ens liv är uppbygg på ett sätt. Jag säger verkligen inte att mitt liv inte är så och bara alla andras, för jag vet att mig liv är precis så. Min vardag ser ungefär likadan ut under hela året. Jag går till skolan, pluggar, umgås med mina vänner och träna. Även helgerna ser typ likadana ut varje vecka. Men så är ens liv, vi trivs med rutiner.
.
Detta är en stor orsak till att min blogg ser ut som den gör. Mitt liv är inte så intressant. Jag tycker att mina åsikter är mer intressanta så därför skriver jag just ut dem. Jag hoppas att mina läsare tycker detsamma.
.
Love, Matilda

00.00


fyll i!


Livets Menning

Tror jag är att man ska leva livet. Vara lycklig och skratta. Inte svårare än så helt enkelt.

Irritation.

Ibland kan jag bli så irriterad på allt och alla, så det känns som att alla är emot mig och vill mig bara dåligt. Jag kan sätta mig helt på tvären och bara bli sur och spetsig. Ofta beror det nog mer på näringsbrist och trötthet än på människorna runt om mig. Småsaker som egentligen man inte ska bry sig om blir stora problem som jag behöver brottas med. Alla runt om mig blir ju då irriterade på mig och det blir en ond cirkel, men det är bara att låta mig va. Det går över, jag lovar!
.
Sedan klart blir jag irriterad på människor, nog oftare än vad jag egentligen vill. Det kan vara att de inte tycker som jag till att de är störiga. Ibland kan jag tycka det är svårt att acceptera att andra inte tycker som jag, för såklart tycker jag ju att jag har rätt. Irritation är jobbigt, mest för andra automatiskt blir irriterad på den som är irriterad alltså en ond cirkel som sagt.
.
Love, Matilda

Musik

Varför känns det som alla låtar man hör verkar handla om en själv? Hur kan texten beskriva hur jag har det? Vet kan veta att jag känner just så?
.
Musiken är en fristad, där du inte behöver tänka på något utan bara lyssna till musiken. Men samtidigt är den inte eftersom musiken får en att börja tänka, fundera och så. Musik kan få dig att må precis hur som helst, musik kan bringa fram alla känslor. Musiken får saker att se klarare upp och förklara för en. Egentligen är det väl egentligen en själv som förklarar men musiken får en att tänka i rätt spår. Men musiken är en fristad, kanske inte för en själv men människorna runt om en för man kan verkligen suga sig in i musiken och försvinna långt bort. Musiken låter en göra det.

Denna låten mister aldrig sin glans.

.

Love, Matilda


Använd din röst!

Varje dag så tänker jag saker men säger dem inte. Jag väljer att inte säga vad jag tycker eller tänker för att det är lättare. Men är det rätt, ska jag vara tyst istället och bara sitta där. Man kan inte hålla allt inom sig, man måste släppa ut sina känslor och tankar. Jag vågar inte berätta, vågar inte ta chansen att berätta vad jag känner och tycker. Men ska jag verkligen alltid berätta allt? Då har jag inget skydd, allt är där ute. Då har jag själv sagt allt och allt är upp till alla andra. Ingenting ligger längre i mina händer, alltså är jag som mest sårbar.
.
Men ibland måste jag våga satsa allt och berätta vad jag känner och vad jag tycker. För utan min röst hörs jag inte. Om vi vill ha en förändring eller vill något ska hända måste vi använda vårt största vapen och det är vår mun. Jag måste tala för att få andra att lyssna, ingen kan ju veta vad jag tänker om jag inte säger något.
.
Alltså använd din röst, våga vara sårbar och visa vem du är!
.
Love, Matilda

En person, många tankar.

Tänk ändå hur många tankar man tänker om en människa. Att varje människa i vår närhet tänker vi om, vissa mer andra mindre. Jag tror inte vi själv tänker på det att andra kanske också tänker så mycket på en själv. Jag kan i alla fall inte det, egentligen tror jag nog att ingen tänker på mig. Jag har svårt att tro att andra ska ge mig en uppmärksamheten och tänka på mig. Men jag kan ju lägga när massor av tankar på någon speciell och fundera om denna människa jätte länge. Ibland undrar jag då är personen värd alla dessa tankar. Tänker någon annan lika mycket på mig? Man tänker nog inte på det men så mycket tid man kan lägga när på en människa. Varenda tanke om människan tar ju lite av min tid. Det är klart att det går i perioder, man tänker ju inte alltid på samma person. Ibland kanske det går veckor innan man tänker på människan eller så tänker man på dem varje dag. Jag har svårt att förstå att någon kan vara värd alla tankar. Men det måste ju personen göra eftersom man lägger alla dessa tankar. Jag hoppas att det är någon speciell man lägger tankarna på. Om inte alla dessa tankar hade funnits om andra människor hade nog verkligen inte världen varit den samma. Love, Matilda

Baby

.
Baby, you and I, we're just ordinary people.
Cuz we're ordinary people maybe we should take it slow.
.

Skratt förlänger livet.

Så sägs det i alla fall. Skratt kanske inte förlänger livet men det förgyller livet.
.
Så de människor som får mig att skratta, ni som gör mig lycklig. Det är ni som förgyller mitt liv.
.
ÄLSKAR ER!

.
Love, Matilda

Ni

Vi är sammanflätade!

Förväntningar.

Vi alla har vissa förväntningar på människor, hur de ska vara, hur de ska se ut och vem de umgås med t.e.x. Vi förväntas att människan ska vara så man uppfattat den. De förväntningarna man har kanske ibland är önsketänkande. Vi kanske innan bara har sätt det vi vill se och tror och kanske hoppas att människan är på ett speciellt sätt. Vi alla har förväntningar om hur människor ska vara och vad jag upplever så skiljer de sig ofta från verkligheten. Där måste alltså finns lite önsketänkande i våra förväntningar.
När man sedan upptäcker att ens förväntningar inte är som verkligheten kan man lätt bli besviken. Är människan inte bättre än så? Man får väl helt enkelt acceptera människan som den är. Men ibland kan det ju även vara så att människan är bättre än förväntningarna. Och då är det väl bara att säga Woho! Men lite bittert måste jag säga hur ofta händer det, oftast har man högre förväntningar eftersom man letar efter den som är perfekt. Men hur ska man inte tro att de är perfekt? Alla människor är ute efter perfektion!
Men man ska inte förvänta sig för mycket eftersom då blir det oftast en positiv skillnad än negativ. Det är det enda rådet jag kan ge er.
Love, Matilda

När är man inte längre vänner?

Om man känt varandra sedan dagis, varit bästa kompisar, ovänner och vänner igen, berättat allt för varandra och litat på varandra till hundra 100%. Men nu försöker hålla kontakten bara för vi innan var så bra vänner. När ska man då inse att vi kanske måste släppa taget från det man egentligen inte har kvar längre. Det har sedan länge sakta runnit ut. Vi kanske måste se saker som de är och inse att det inte längre är som det var och att fast vi varit vänner länge, nära vänner så kanske vi inte är det längre. Vi förändras och utvecklas, väljer olika vägar som kanske inte följer varandra. Vi har försökt tro att fast vi väljer olika vägar kommer det ändå finnas en tråd mellan oss som håller oss tillsammans. Så har jag nu insett att vi inte längre är vänner?
.
Fast jag vill ju inte missta dig som vän!!
.
.
Love, Matilda

Sudda

Är det så lätt att bara sudda ut?

Många gånger.

Hur många gånger har jag inte sagt att gå vidare, skit i detta och move on. Varför kan jag själv inte göra det? Varför?

Dragning.

Vissa människor dras man till andra inte. Vissa människor vill du lära känna och veta mer om andra bryr du dig helt enkelt inte om. Varför är det så? Det finns en del människor som man kanske inte ens gillar ändå dras man till dem. Varför är det så? Det måste ju finnas något som är speciellt med dessa människor något som för dem tillsamman som är lika. Något som är en standard till vilka jag dras till, men ändå kan jag inte förstå. Mest kanske för jag inte kan hitta likheten.
.
Det finns människor man vill sluta dras till, lämna och gå vidare. Ändå går inte det, man kan ignorera och blunda verkligen försöka lämna dem, ändå går det inte. Då måste det finnas någonting som jag inte kan styra över eftersom hela min kropp vill gå vidare. Jag har ju förstått att det inte längre ska vara så ändå daltar jag kvar och hoppas. Allt och alla säger gå vidare, jag själv säger gå vidare ändå står jag kvar. Då måste jag tro att det finns något som dra människor samman, att jag av någon kraft som jag inte kan styra över får mig att stå kvar.
.
Sen kanske inte inte alltid är dragning på båda hållen och det är olyckligt. Varför blir det så?
.
Love, Matilda

RSS 2.0