Tidiga morgnar.

Två tidiga morgnar denna helgen men det var värt var enda timme mindre sömn. För kul har vi verkligen haft det. Jag har då varit på SM regionslutspel i går och idag. Vi skällde upp med ett DJ18 lag redan i början av hösten då vi möte palmstaden och malmö FBC. Vi vann då gruppen och fick vänta några månader för att kämpa tillsammans igen. Men då skällde vi upp i Gothia där det gick bra men kunde gått ännu bättre. Vi stärkte vår lagkänsla och blev tillsammans ett bättre lag.

Nu när vi väntat en månad till fick vi fortsätta kampen om SMtiteln. Gårdagen började med att vi steg upp kl 5 för att vann första matchen. Och det gjorde vi med 2-1. Så med mycket självkänsla fortsatte vi dagen med en toppen match till som slutade ett lika. Så med mungiporna uppe vid öronen begav vi oss hem.

Denna dag började med upp stigning kl 6 för att ännu en gång åka till Ängelholm för att timma. Men tyvärr räckte inte en toppen första period för att vinna utan när vi fick några skitmål i baken tappade vi lite stinget och hann inte riktigt få till baka all kraft för att vinna. Efter 7 och lite till toppen perioder att tio fick vi lämna kampen till de andra lagen. Men nu kommer jag spela tillsammans med detta fantastiskt lag hela säsongen ut så. Alltså är jag glad för att få umgås och kämpa med dessa underbara tjejer.

Love, Matilda

Ojdå

Vilken dålig uppdatering det har varit. Jag kan ju bara skylla på mig själv men det har verkligen varit mycket denna veckan. Skolan och innebandy har verkligen tagit all tid. Två prov och en massa annat plus en massa träning inför SM. Så nu äntligen efter en vecka med lite sömn och enormt mycket energiförbrukning är jag tillbaka.

Love, Matilda

MAMMA!

Jag måste bara säga att jag har världen bästa mamma. Det finns verkligen ingenting negativt om henne.




Och pappa jag har inte glömt dig du är också världens bästa.

Älskar er båda!

Love, Matilda

Organisera fokus.

Nu måste jag ta tag i mig själv och komma på rätt väg. Jag kan inte fortsätta vara så här ofokuserad, jag måste organisera mig. Jag måste placera alla tankar i olika fack. Jag får ha tunnelseende och ta fram ett fack i taget. Det går inte att ha hela hjärnan full med tankar om skola, killar, kompisar, innebandy, kyrkan och allt annat samtidigt som man pluggar kemi eller spelar innebandy. Jag måste vara passionerad i en sak i taget och sätta alla tankar på en sak. Det blev en väldigt massa måsten. Men det är väl så om man vill att allt ska fungera. Det måste finnas regler.

Jag behöver sådana staket man har när man bowlar fast i riktiga livet. Något som hjälper mig enda från till målet. Något som stötar mig. Hur jag ska få tillbaka fokuset är svårare för då måste jag bara fokusera på det. Men när det vänder kommer jag vara på lycklig och jag tror det kommer hända snart. Jag känner det på mig.

Fast bland allt detta vimmel av förvirring finns det ändå några fasta punkter, min familj och mina underbara vänner. Och dom är verkligen mitt staket. Utan all deras hjälp hade jag sedan länge legat i renan.

Love, Matilda

SMS eller inte.

Är det bara jag eller är det sjukt tråkigt när man tror man får sms och sen är där inget? Jag hatar i alla fall det. Men hur sjukt är det inte bara att man hör sin smssignal utan att få sms. Får jag då för lite sms eller för mycket? Jag tycker jag får för lite. Jag hade velat ha någon att smsa med hela tiden, en smskompis alltså. Fast man får inte träffas för ofta för då har vi ju inget att smsa om. Gärna någon jag har något gemensamt med. Ett passionerat intresse som båda kan prata om i timmar, någon som svar ut med mitt babbel och vill även själv babbla om allt. Diskutioner heter det väl med andra ord. Jag undrar var jag kan hitta min smskompis.

Hela detta inlägget har jag skrivit från min mobil. Riktigt roligt att blogg från den.

Love, Matilda

H&M



I love H&M


Min hjärna efterlyses!

Jag har verkligen varit förvirrad på sistånde och ingenting har riktigt varit på sin rätta plats. Jag har glömt saker och blandar ihop allt och alla. Jag har även känt att jag varit lite borta och inte alltid varit på topp. OCh det har väl även synt på bloggen nu de senaste dagarna för det har ju inte blivit mycket uppdateringar. Men jag ska försöka särpa mig nu, jag lovar att försöka i alla fall. Jag hoppas verkligen att alla dela i mitt liv börjar falla på plats igen snart för det är riktigt jobbigt att vara så här förvirrad. Jag tror ju såklart att det beror på stress men jag känner faktiskt mig inte alls stressig. Jag har ju en del bollar i luften så det kan ju klart vara en orsak till min förvirring men jag vill ju hinna med så mycket så möjlig och då för man dra ner på annat så som sömn och annat oviktigt. Nej, men visst har det blivit att jag offrat lite fel saker ibland kanske. Nu ska jag få mer energi och ork för att inte vara så förvirrad.

Love, Matilda


Jag och jag och jag!

Vad gör man när man har tråkigt!

English

Just nu lyssnar jag på när Vicky redovisar om fylld paprika. Väldigt intressant faktiskt.
Jag blir alltid hungrig på engelskan för de sensste gångerna har vi redovisat om olika rätter som vi brukar äta hemma. Så alltså börjar man skoldagen med att bli sugen på alla möjliga maträtter. Igår var det pannkaker och idag är det finska piråger. Så jävla gott!! Nu kommer jag vara hungrig enda till lunch och jag hoppas verkligen att det är något gott annars kommer jag svälta. Efter skolan blir det hem och sova för att vila upp min kropp inför träningen ikväll. Jag längtar verkligen tills de, alltså tills jag ska sova mwen träningen ska också bli kul.

Sen måste jag bara säga en sak, jag är väldigt sur på den kvinnan som tvinga mig stå hela vägen på bussen i morse. Visst det kanske inte är så jobbigt men när jag hade fyss i går och inte sovit alla timmar jag behöver blir det extra jobbit. Speciellt när alla står in på en, jag får klautrofobi! Så nu har jag både ont i huvude och hela min kropp. Hoppas denna dag går fort. Jag menar sittplatserna är ju menade att sitta på så varför var jag tvungen att stå, men nu har jag ju gått lite balans träning också, tack tack kvinnan.

Love, Matilda


Wayfarers

Jag vill ha till sommaren eller redan nu faktiskt!!

du é så yeye wow wow!

Idag är det gamla goda dänger jag har gått och nynnat på varje rast. Bland annat "Du é så yeye wow wow!" av Martin, den är verkligen en låt jag kan få i huvudet. Så medan jag har nynnade på den hann hela min skoldag susa förbi. Idag har verkligen varit en bra dag den har gått fort fastän jag gick enda till 16.10. Det är sådana dagar jag gillar.
-
Jag och Vicky har varit riktigt positiva idag och hållt humöret uppe hela dagen. Det har blivit massa skratt och kärlek ( & Vicky jag menar inte den sortens kärlek) och därför var det inte så jobbig att komma tillbaka till skolan ändå. Men det är verkligen människorna runt om mig som gör så det inte blir så jobbig. Om jag inte hade fått umgås med dem hade jag nog inte gjort så bra ifrån mig i skolan och verkligen inte haft det så kul. Vicky gör verkligen min dag utan henne hade det inte varit mycket kul i skolan alls.
-
Love, Matilda
& för er som inte vet vilken låt jag pratar om

Vilken insats!

Fler fredagar som denna vill jag ha!
Att spendera en fredag kväll i en sunkig sporthall i Helsingborg kanske inte låter så roligt. Det låter nog inte roligare när jag säger att vi var 9 utespelare och att alla frös efter en kall bussresa dit. Men det var verkligen jätte roligt, alla var på bra humör och vi jobba som ett lag. Allting blev så lätt när vi lita på varandra och våga ta för sig på plan. Med den inställningen vi har efter att ha släppt in tre mål redan efter en kort stund in i första perioden. Men sen tar vi tag i vårt spelande och höjer oss flera nivåer. Efter första perioden står det 1-3, vårt enda mål denna period gjordes av Tessan och jag gjorde assisten. Men jag måste säga att fy vad lätt det blir när vi snackar på plan. Period två suser bara förbi men Kajsa assisterar Brynö som skjuter riktigt höjdar mål. Vi spelar super och de har nästan inga farliga uppspel. Men med tre sekunder kvar blir det på något konstigt viss 2-4 när en helsingborgare står bakom mål och får bollen att studsa på bäckis bakhuvud och sedan ner i golvet och sedan in i mål. Så efter ett lite bittert slut på andra perioden börjar vi den sista med att pressa lite mer. Men vi kunde inte pressa hur mycket som helst, man måste ju ändå ta hänsyn till att vi var 9 utespelare. Men vi fick in ett mål till och vi höll i spelat så det inte fanns någon lucka i vårt försvar. Men sista perioden var hård i alla fall för mig och jag tror det var fler som var trötta och märkte att vi inte riktig hann med. Sista perioden slutade med att vi spela 6 mot 5 i de sista 13 sekunderna men vi hann inte göra ett mål på de få sekunderna så matchen slutade med 3-4. Men vi alla var glad och nöjda för vi spela bra och spelade som ett lag.
Så jag har verkligen ingenting emot att åka till Helsingborg en fredag om vi har den inställningen och humöret.
-
Love, Matilda

Make up store


Igår var jag på sminklektion som jag gått av mina föräldrar i julklapp på make up store. Det första jag måste säga att det var en grymt bra present och att det var riktigt roligt. Tjejen som sminkade mig och hjälpte mig var jätte trevlig och fast jag kom med dumma frågor svara hon vänligt. Det var verkligen något jag rekommenderar att göra, sjukt kul! Tjejen gag mig sjukt många tips och la en vardagssminkning som jag själv ska kunna fixa hemma. Sen när jag var klar och hade blivit snygg visade hon vad hon hade använt och så köpte jag upp mig på lite olika grejs. Visst det är skit bra produkter och allt men det är verkligen sjukt dyrt. Men jag gick där ifrån med en kass av värdet 1000kr och kände att jag hade lagt ner en förmögenhet på smink men det är värt pengarna. Båda tjejerna i butiken var så serviceminded och trevliga så då blev det ännu roligare och får en att gå dit igen. Om ni inte vet vad ni ska köpa till er dotter, mamma, flickvän, kompis eller vilken kvinna som helst så är detta en riktigt bra present som jag lovar de flesta kommer vara nöjda med.

Love, Matilda


Sist

Nu har alla varit och sett Avatar och alla säger den är skit bra. Men varför har inte jag sett den än? Jag är väl lika oplanerad som jag har varit hela detta lovet och inte tagit tag i mitt biobesök. Nu har ju alla redan sett den så vem ska jag då se den med. Nu blev allt lite svårare.

Borta bra men hemma bäst.

Nu sitter jag och äter glass och väntar på att klockan ska bli nio så Glee kan börja.
-
Idag vaknade jag klockan ett och hade då sovit i 14 timmar och fått tillbaka all kraft jag saknat de senaste dagarna. Efter jag duschat och gjort mig i ordning kom mamma med bullar och då år jag en stor "frukost". Jag bestämde mig för att bara slappa hela dagen men mamma tvinga mig att först packa upp alla mina grejer från Gothia men jag hoppas att jag snart igen måste ta fram luftmadrassen och sovsäcken. Det har verkligen varit riktigt roligt dessa dagar fast vi inte gick enda till final. Men nu hoppas jag att jag får åka på fler cuper med detta underbara och roliga gäng. Jag fortsatte dagen med att titta på 17 Again och slappade i soffan. Men efter middagen tyckte jag att lite måste jag nog ändå komma ut. Så jag följde med mamma och pappa på promenad i iskalla Bunkeflostrand. Väl hemma igen var det tillbaka till soffan och sitta framför dator och kolla in alla bloggar och facebook. Och nu väntar jag bara på att Glee.
-
Love, Matilda

Gothia!!

ny mästare i S-S-P

Sent på söndagskvällen fick Malmhaug KFUMs DJ 18 en ny sten-sax-påse mästare vid en prestigefylld tävling i Göteborg. I tävling var ledarna av naturliga skäl seedade. Även två spelare med åldersdispens deltog, Micki och Gurra.

Det ska tilläggas att vissa spelare deltog under protest mot tävlingsledningen eller med grov ovilja till tävlingen pga allmän tristess. Särskilt ovillig visade sig målisen vara. Trots att hon försökte visa tvärt om gick hon vidare till andra omgången.

Skådisbarnet Nolte förlorade tävlingens enda kvalmatch och hamnade därmed som enda detagare i B-slutspelet, vilket hon också vann.

I finalen mötte Gurra vår högt aktade ledare Benny Boy. Och hon visade direkt vartåt det barkade. BB hade inte en chans.

Så årets första sten-sax-påse mästare är Gurra Gustavsson. Grattis!

Nu släcker vi lampan och hörs i morgon.

/ledarna

Segerraden påbörjad i Gothia

Första matchen på måndagen för DJ 18 i Gothia Cup slutade med en vinst mot Grundsund från Göteborgs utkanter. I en tät och spännande match stod vi som slutsegrare med 3-1. Vi tog en tidig ledning på ett backskott av MatHilda, framspelad av Lindskog.

Grundsund kvitterade under ett PP, ett långskott som studsade i stolpen och i ryggen på Karro.

Innan första perioden var slut gjorde Gurra Gustavsson 2-1 på en kontring framspelad via ett utkast av Karro.

I början av andra perioden avgjorde Corre i PP fint framspelad av Gurra G. efter det orkade inte Grundsund göra fler mål trots möjlighet i spel i PP.

Nästa match spelar vi kl 16 mot Sävsjö. Helt avgörande för om vi ska till A eller B-slutspel.

Heja oss!

Gruppseger efter ny vinst

Vi DJ 18 Gothia) avsluatde måndagen med en ny seger. Vi vann med 5-2 mot Sävsjö. Som många andra smålands- och göteborgslag försökte de köra med helplanspress. Men det fixar vi varje gång numera. Kontringarna satt perfekt och vi körde sakta men säkert ifrån till en komfortabel seger.

Målskyttar denna gång var Corre, Josse A, Lina och Micki. Försvaret fungerade väl och Karro var som vanligt säker därbak.

Nu siktar vi på åttondelsfinal i A-slutspelet dit vi alltså tog oss som gruppsegrare i grupp 7.

Höres.

In kopierat från div 1 lag sida!


1 januari 2010

Nu är det 2010 och 364 dagar kvar på detta året som jag ska fylla med glädje och skratt. Men detta året kommer nog inte vara så mycket mer än något annat år. Det ligger i min makt att göra det lite bättre än förra året. Det är bara jag som kan göra det bättre, jag bestämmer hur det ska bli och vilka känslor jag vill uppleva. Så såklart ska jag försöka göra det allt för att göra det så bra som möjligt.
-
Love, Matilda

RSS 2.0