Ingen julkänskla nu heller!

Efter att ha varit på två julmarknader, satt ut julbelysningen och haft en vision om att baka lussebullar känner jag ändå ingen julkänsla. Det är ju mindre än en månad till julafton och i morgon är det 1 december. Nä, jag får ta och skaffa mig en julkänsla själv för den verkar ju inte komma av sig själv. Jag tänkte baka lussebullar och då få lite julkänsla men så glömde vi köpa jäst, väldigt konstigt att man glömmer en så viktig ingrediens, så då blev det ingen bakning och så ingen julkänsla heller.
-
Jag skulle även till kyrkan kl 6 och göra julgodis men det blev inställt därför att många var sjuka och så. Men nästa helg blir det stan för mig och även Lucia övning på söndagen så då kommer jag nog hitta julkänslan.
-
Love, Matilda

Julkänsla?... inte här!

Jag har ingen julkänsla över huvudtaget.
*
Har ni hittat er julkänsla?
*


Elgura?

Nu vet jag var jag ska hitta min blivande pojkvän! På musikbörsen!
-
Idag var jag och pappa på Musikbörsen för att kolla på elgitarr och så. Och när vi precis kommit in i affären och hittat de första elgitarrerna kommer en kille på kanske 10 år och tar en gitarr och börjar lira. Helt sjukt vad han var duktig. Jag kände mig så sjukt inkompetent. Vi var säkert där i en timme, riktigt kul att gå runt och kolla och så. Så klart testa jag inga instrument. Men alla är ju riktigt duktiga och kunniga. Och passionerade! Nä, en sådan människa hade inte varit fel att ha som pojkvän, men det hade ju inte gjort något om han var snygg också. Men till slut hittade pappa en elgitarr han gillar och hade fixat färdigt med förstärkare och annat. Så då var det bara för oss att bära allt till bilen och köra hem så vi kunde testa!
-
Love, Matilda

Vad ska man göra en fredag kväll?

Jo, när alla andra är och tittar på idol tänkte jag och förhoppnings vis tolv andra medspelare spela match. Vi ska möta Malmö FBC i U-serien.
-
Malmö FBC U-lag består mest av tjejer i min ålder och ligger sist i serien, de har gjort 11 mål och släppt in 33. Tjejerna har kämpat sig igenom fem matcher och gått med förlust ifrån de alla. Men vi ska inte underskatta dem för de. Men så klart så ska vi vinna, jag behöver en vinst!
-
Love, Matilda

Helena, här kommer mitt inlägg!

Jag hade jag hålltimme på Franskan och hade då tänkt blogga lite. Och råkade då läka om detta. Sen blev det inte något nytt inlägg utan franska istället som jag tycket var viktigare.
-
Men idag har jag verkligen skrattat så mycket att jag börjat gråta. När man är både trött och seg är nästa allt roligt och samma skämt är roligt hundra gånger. Gillar verkligen när man är så lagom trött orkar med allt i skolan och så men kan skratta och flumma hur mycket som helst. Då är jag nog lyckligast.
-
Jag trivs verkligen i min klass och på skolan. Jag vet jag har sagt det många gånger men det känns så skönt att det blev så rätt att jag verkligen hamnade på den plats jag skulle komma till direkt. Jag har även fått tillbaka en del av mitt fokus och kan koncentrera mig på lektionerna, i alla fall oftast.
-
Hela mitt liv verkar rätta upp sig och jag börjar kunna ta kontroll över det igen. Känns som det var ett tag sedan jag kändes så sist.
-
Men nu måste jag återgå till min franska som väntar på mig. Jag har nog aldrig pratat, läst och skrivit så mycket franska som jag gjort idag och det fortsätter hela kvällen och hela dagen i morgon. För *pip* vad jag ska få bra betyd på detta bro jag ska vissa henne att fast jag inte gör så mycket på lektionerna att jag kan!
-
Love, Matilda

I morgon är det onsdag!

Och jag borde egentligen gå och lägga mig men kände att jag ville blogg innan denna dag också försvann.
-Vad händer i mitt liv just nu?
- Ja, inget så mycket alls faktiskt!'
Jag kan säga att jag verkligen har en svacka i skolan och att allt har varit riktigt kasst de senaste två veckorna. Men nu har jag tvingat mig själv att ta tag i allt och hitta fokusen och motiveringen igen. Så nu är det plugg, plugg och plugg som gäller men jag har ju fortfarande tid kvar till innebandy och lite kompisar.
Men jag vill säga att jag verkligen uppskattar er alla som läser min obetydliga blogg för omvärlden men relativt betydlig för mig. Det är kul när det kommit en ny kommentar eller att läsarsiffran har ökat. Visst, jag vet att ni är få som läser min blogg men som sagt jag uppskattar det.
-
Love, Matilda

Söndagen den 22 november.

Denna söndagen är väl som de flesta andra fast ändå väldigt annorlunda. Som vanligt har jag mest slappat och inte gjort mycket vettigt över huvudtaget, vi har ätit chili och jag och Helena har kollat på film. Det ovanliga är att jag inte spelat match eller varit på Quben. Men ibland blir det inte som alltid annars och det är väldigt skönt för tänk om allt hade varit exakt som det alltid är och ingenting förändras. Då hade vi inte utvecklats till bättre människor och allt hade vara stannat upp. Men framför allt hade det varit väldigt tråkigt.
-
Love, Matilda

I <3 Peking!

Kolla allt jag fått av min underbara mamma!!
Jag fick även en fjällräven jacka och skidhanskar.
TACK,TACK,TACK,TACK,TACK,TACK,TACK,TACK,TACK,TACK,TACK,TACK,TACK,
TACK,TACK,TACK,TACK,TACK,TACK,TACK,TACK,TACK,TACK,TACK,TACK,TACK,
TACK,TACK,TACK,TACK,TACK,TACK,TACK,TACK,TACK,TACK,TACK,TACK,TACK,
TACK,TACK,TACK,TACK,TACK,TACK,TACK,TACK,TACK,TACK,TACK,TACK,TACK,
TACK,TACK,TACK,TACK,TACK,TACK,TACK,TACK,TACK,TACK,TACK,TACK,TACK,
TACK, MAMMA!!!

Outfit,

Jag är riktigt nöjd med min outfit idag!



Moi et la beauté!

Jag har spenderat tjugofyra timmar med Evelina! Såklart har jag haft det underbart roligt och mysigt. Alltid händer det en massa konstiga saker när vi umgås och det uppskattas verkligen.
-
Jag åkte buss genom hela stan och sen vidare mot Skånes inland med min reskamrat. När vi äntligen kommit hem så blev det skaldjurs middag med paj och melon, mums! Sen cyklade jag och Evelina till filmkedjan, måste erkända att det är en riktigt bra godisbutik, och självklart handla vi godis. Med en påse värd 65kr begav vi oss hemåt igen för att kolla in Calle och gänget på Idol. Så vi parkera oss i soffan och var kvar där tills vi njutit av skön musik och mumsat på godis. Eftersom det var fredag kväll var vi båda rätt slitna efter veckans skola myste vi ner oss i varsin säng och gjorde det vi kan bäst, babbla! När jag tror jag upplevt alla känslor på samma gång bestämde vi oss för att vi behöver sova.
Jag och Evelina, <3
Morgonen där på vakna vi utvilade och glada. Vi fixa oss och åt super god lördags frukost. Och vi har egentligen inte gjort alls mycket idag men det är skönt att bara ta det lugnt och njuta av att det är helg. Sen var jag tvungen att ta bussen hem mot Bunkeflo igen för att "städa" och fixa lite.
-
Tack, Evelina för underbara dagar och att du alltid finns där för mig. Tack för vi haft det så mysigt och alla skratt. Tack för att du gör mig modig. Jag tycker det är så kul att det fortfarande är vi! Älskar dig, min galna vän!
-
Love, Matilda

Nu är jag hemma igen!

Nu har jag kommit hem efter en lång skoldag som verkligen varit ingenting. Jag har varit på riktigt uselt humör idag och det påverkar ju såklart mina vänner så de har fått lida en del. Vet inte varför precis jag är deppig men det är nog vara allmänt. Jag är bara så evigt tacksam att jag kommit i en klass jag trivs i och hamnat på en bra skolan för annars hade jag aldrig klarat av alla långa skoldagar när man är lite låg.
-
Men som sagt så kom jag precis hem och ska nu sätta igång med mina läxor. Jag har prov i morgon i avtal och köp och konsumentskydd. Jippi.. Eller inte men tror (eller hoppas på) att det inte kommer bli allt för svårt. Min rättskunskaps kurs är ju slut till jul och då ska jag få mina första betyg på gymnasiet! Spännande. Jag får nog babbla lite franska och studa lite fysik mellan alla lagar för att hinna med allt. Men som vanligt är jag ju ute i sista minuten så då får man skylla sig själv. Fast rättskunskapen har jag börjat innan på (lite).
-
Men i morgon är det ju fredag så hoppas både jag och allt är på bättre humör. För jag kan ju inte gå och sura och deppa på en fredag. Vi ska även ha idrott i morgon och det ska bli kul, fast jag inte kan ge allt. Jag har ju då fått världens förkylning nu som jag inte alls förstår varför jag ska ha. Alltså har det inte varit någon träning denna vecka och är lagom sur för det med.
-
Sen nu innan jag ska klistra fast ögonen i läroboken måste jag bara säga att jag saknar min mamma! Min mamma är just nu i Peking med sin kompis och har det mysig. Ja, hon har lämnat kvar mig här i Sverige. Det är helt hemskt, jag klarar mig inte utan mamma. Men jag går glädja mig med att hon snart kommer hem igen.
-
Love, Matilda

Äventyr i Lund!

Idag var jag och Helena varit i Lund och gått vilse. Vi båda har bara varit där ett fåtal gånger och jag kände att vi skulle hitta på något nytt. Så vi tog öresundståget dit och börja vandra. Efter att ha gått i ett antal butiker och gått i några cirklar bestämmer vi oss för att gå på Lunds historiska museum. Såklart går man in gratis för student är man, så vi klev in och kolla in mynt, ponchos, krusefiks m.m. Det var både intressant och roligt.
Helena på tåget dit!
Jag kan inte vara normal.
Helena kollar in skeppet i taket!
Argaleken.
Helena är inte jätte bra på den leken.
Efter att vi fjantat oss i museet ett tag drog vi vidare till domkyrkan och tittade in den. Den är verkligen sjukt stor men ändå mysig. Sen fikade vi och gick en liten runda till. Vi bestämde oss för att bege oss hem och mitt under resan byttar vi mål till Nobeltorget och hälsar på Josefin i hennes lägenhet. Mysigt, vi kolla lite teve och tog det bara lugnt. På bussen hem fick vi sällskap på av Bäckström och det är ju alltid kul.
Det var verkligen en heldag med massa skratt och glädje. Det är roligt när man inte bara sitter hemma och slappar hela dagen direkt när man får ledigt utan gör något av dagen och hittar på något. Jag rekommenderar verkligen att göra något ni inte gjort innan, inspirerade!
Love, Matilda

Funny People!


Denna vill jag se! Jag tycker den verkar riktigt rolig!

Ibland är det svårt.

Ja, ibland tycker jag att det är svårt att vara kristen. Svårt att stå till svars och förklara varför jag tror på Gud. Det är svårt att stå för alla fördomar de flesta har om kristna ungdomar. Jag kan ibland ställas i situationer där man måste välja, man måste fatta ett beslut om hur andra ser en. Jag vet att man inte ska tänka så men ibland är det lättare, det underlättar. Jag kan tycka att all den trygghet som jag som kristen har gör det så mycket enklare att ta tag i det svåra. Jag vill ju ändra på de fördomar som finns, få människorna att ändra uppfattning om just mig och andra kristna ungdomar. Och de frågor och fördomar många har, flest andra unga, är ibland bara snabba slutsatser, tänk efter och fundera på hur ni själv ser saker så tror jag inte att jag ser det mycket annorlunda. Visst den delen om just tro har vi nog annorlunda men resten. Jag är en vanlig tonåring. Det är svårt att behöva försvara och förklara något som för mig är självklart. Visst det har inte alltid varit självklart men nu när det är det  och då har jag svårt att förklara varför. Ibland är det svårt för att jag även själv ifrågasätter min tro hela tiden. Det gör det ännu svårare att förklara för andra när vissa frågor inte ens för mig själv är besvarade.
-
Hoppas att ni förstår lite av vad jag ville få fram
-
Love, Matilda

Förlåt förlåt förlåt!

... Att jag inte uppdaterar på sjukt länge men jag har varit helt uppe i mitt liv. Kan även säga att jag haft brist på vad jag ska skriva, har inte alls haft lusta att publicera något.
-
Jag har faktiskt haft tanken på att lägga ner min blogg. Det känns inte som det är någon som läser den och att jag inte uppdaterar den så ofta som jag skulle velat. Det känns inte som min blogg behövs eller kommer saknas om jag lägger ner den. Men jag får väl se vad jag får för respons på detta och bestämmer mig efter det.
-
Love, Matilda

Dress!

Visst är den snygg?

hej hopp!

Oj det har inte blivit jätte bra inlägg på siststående men hart verkligen haft mycket både i skolan och överallt. Men jag lovar att jag ska skärpa mig. Jag vet att det är lätt att säga och sen inte fullfölja men jag ska verkligen försöka.
-
Idag är det match som gäller nu om en timmen ska vi sticka. Vi ska möta Hjärnarp och jag vet ingen vet var det ligger och jag kan säga det vet inte jag heller. Men det är långt åt skogen och det blir minibuss och taggning hela vägen dit. Tyvärr är vi inte speciellt mycket spelare på grund av svininfluensan sprutan och annat. Vi som kommer får desto mer speltid. Jag hoppas bara att ingen skadar sig för få är vi verkligen illa ute.
Men tjejer nu gäller det, nu ska vi fan vinna.
Det hade varit så himla skönt med en vinst nu. Det behöver vi och är vi värda, så idag är det bara att kämpa. Jag vet att onsdag kl 19.30 är typ den sämsta tiden men vad kan man göra vi har samma förutsättningar som motståndarna. Heja Oss!
-
Love, Matilda

Läxor, Bläää!

Nu sitter jag och njuter av te samtidigt som jag gör en massa läxor!

Life is good!

Det är ju så skönt när allt bara är som det ska. Allt flyter på och är så där underbart. Man känner sig älskad, omhändertagen och mår jäkligt bra då behövs det rätt mycket för att krossa en.
-
Fast att jag har jätte mycket läxor och är allmänt stressad har jag ändå ett inre lugn som gör allt lättare. Det känns som de små saker som inte riktigt är som de ska kommer ändå att lösa sig. Det känns riktigt skönt att ha den känslan. Kan säga att det var ett tag sedan jag kände så här!
-
Men jag lovar att jag ska njuta av var ändå sekund som är för man vet ju aldrig när det vänder.
-
Jag måste bara berätta att jag ska på massage i morgon och det ska bli så himla skönt min rygg behöver verkligen knådas.
-
Love, Matilda

Idag är det lördag.

Och det betyder att jag ska ha en super kul kväll. Jag ska ut med laget och äta och bowla. Tycker det ska bli hur kul som helst, jag är riktigt pepp.
-
Så här kommer jag att se ut ikväll, fast det blir väl ett par bowlingskor att toppa med!
-
Vårt lag kan verkligen behöva lite teambuilding för att verkligen få ihop en ännu bättre laganda. Sen är det ju alltid kul att träffa en massa trevligt innebandy folk utanför planen. Men jag måste säga att jag är riktigt kass på bowling men min tur kanske har vänt, vi får väl se!
-
Love, Matilda

Fredagsmys!!

FREDAGSMYS!!
Love, Matilda

The Killers!

Fy vad bra denna låten är!
Älskar The Killers texter!
Aahh.. vad de är bra!

Godmorgon Världen!

Nu börjar en ny spännande dag för mig. Idag blir det först skolan där det säkert kommer hända en massa konstiga saker, hallå jag går i samma klass som Vicky så ja det kommer hända något. Sen efter jag kommit hem efter en lång dag i skolan får jag hitta på något roligt för gud vad jag är trött på läxor och sånt.
-
Filemon och Vicky men tyvärr vill inte Filemon visa sitt fina ansikte.
-
Sen i morgon är det FREDAG. Älskar Fredagar, det är något magiskt med dem. Jag kan säga att det kommer vara en efterlängtad helg. Denna veckan har bestått av mycket läxor, inget roligt, lamt innebandyspelande från min sida, riktigt skit väder och en massa obesvarade frågor. Det ska bli riktigt skönt med helg.
-
Love, Matilda

När man inte har något att klaga på..

...börjar man klaga på det som är minst bra. I allafall gör jag det, det känns så nu faktiskt. Jag har verkligen ingenting att klaga på allt går bra, skolan, innebandyn, kompisar och allt. Jag kan nog säga att jag är lycklig, i allafall väldigt nära. Men jag är ju inte precis bara min förtjänst att jag är lycklig, stor del är faktiskt min omgivning alltså alla mina undrabara vänner och min fina familj. Visst lite är min egen förtjänst, mitt "positiva" tänkande är ju en fördel för att bli lycklig.
-
Jag får nog säga att jag uppe på en topp förtillfället i mitt liv. Jag kan säga att min liv består verkligen av toppar och dalar men det finns ju många bra sidor med det. Men ibland när man är i den djupaste dalen och allt känns skit kan jag tycka att ett mer jämt liv hade varit skönt. De vänner som träffa mig ofta och känner mig väl får ju tyvärr på grund av mitt topp och dal liv umgås med mig i alla lägen och jag är glad att ni alla håller ut i mina mörka perioder. Lite tur har ni ju och det är att de vänder snabbt till en topp igen.
-
Har ni också ett topp och dal liv?
-
Love, Matilda

Kraft

Visste ni att det finns en kraft mellan alla föremål alltså också mellan oss människor. Visst den kraften är inte stor men det finns en kraft som drar oss till varandra. Jag tycker det är rätt häftigt om det inte hade funnits några andra motkrafter skulle vi alla sitta i en klump, mysig va? Har tyvärr inte tid att skriva mer om detta men tyckte det kunde vara kul att veta att man dras till alla människor. Kanske blir en längre utläggning någon annan gång men nu måste jag gå och lägga mig.
Love, Matilda

Update!

Hej hej, jag vet att det var länge sedan men haft en del i huvudet så här kommer en liten aktualisering.
-
I Fredags var jag med Emma i stan och fika och såklart kolla vi lite i affärer också. Vi hittade en superbra present till hennes syster Anna som jag lovar hon kommer bli glad för. Sen åkte vi bussen hem igen och tittade på The Proposal, den var riktigt rolig, den rekommenderar jag. Inte som alla andra kärleks komedier. Efter filmen började kurra lite i magen så då åt vi äggmackor och drack te. Tack Emma för en massa skratt! På kvällen var jag och "träna" på baltiska träningsporthall. Vi gick igenom frislag, power- och box-play m.m. Sen blev det lugn kväll med Idol och datorn.
-
5.30 steg jag upp på Lördags morgonen för att spela innebandy hela dagen det var SM som gällde. Vilken härlig dag. Efter första matchen stack vi till Ikea och åt frukost och fjanta oss, super kul sen åkte vi till backa för att spela andra matchen. Efter den åkte vi till Rosengård för att kolla på U-laget, och då passa jag på att shoppa lite på Citygross, wie.. Det är kul. Efter att ha sista matchen spelad kolla jag och Helena Beverly och åkte sedan hem till Bunkeflo. Blev en tidig kväll.
- Match I möte vi Höllviken, vi vann med 3-0
- Match II möte vi Palmstaden, vi vann med 3-2
- Match III möte vi Malmö FBC, lika med 2-2
Alltså kom vi först i gruppen och gick då vidare!
-
Söndag - pluggdag. Det har blivit en held del pluggande idag detta beror mest på att jag skjutit upp allt till sista dagen men sådan är jag så. Men det har gått bra, labbrapporten är klar! Jag har även hunnit bytta ut min gamla Ikea bokhylla till en bokhylla från mormor som är miljoner gånger finare. Sen har jag varit på Quben där Hörby var och hälsade på, trevligt, vi lekte lekar och åt varma mackor!
-
Nu ska jag gå och lägga mig, God Natt!
Love, Matilda

RSS 2.0