för mycket tid.

För mycket tid ensam får en att tänka för mycket och på något sätt blir problemen större då.

Kan du inte berätta vad du tänker!

Alla människor ger varandra intryck om hur människan är. Vi skapar en bild och åsikter om människan, fast vi inte pratat, lyssnat eller träffat människan kan vi ändå redan har en tank om den. Vi har redan bestämt hur vi tycker om henne eller honom. Det finns redan en mur att börja riva för att vinna dennes förutfattade meningar. Alltså har alla en åsikt om dig, en tank och redan lite bestämt sig hur du är.
.
Så därför hade jag velat läsa andras tankar, inte de tankar som inte handlar om mig. Men hur de tycker om mig på riktigt inte bara vad de säger och de dem inte visar. Visst kommer det säkert såra mig och leda till att jag kanske mister några jag trodde hade andra tankar om mig. Men det visar en ärlig sida av människans åsikt.
.
Jag tycker man ska vara ärlig, inte elak eftersom man inte behöver säga vad man tycker om man inte vill. Men man ska vara ärlig eftersom då visar man upp sig själv och inte någon som du själv har format för att passa in. Man ska vara stolt över det man tycker, man ska värdera sin åsikt högt. Eftersom det är den du kan förändra världen med!
.
Som man har fått lära sig enda sedan man var liten att ärlighet varar längst, så hoppas även jag eftersom sanningen kommer nästan alltid fram.
.
Love, Matilda

drömmar om livet.

Vi alla har drömmar om hur ens liv ska bli. Hur vi önskar livet ska utformar sig under åren som kommer. Hur vi som människor kommer utvecklas och även vilka sorts människor vi kommer umgås med. Alla dessa drömmar om framtiden har vi alla. Alla våra drömmar är olika men alla har dem.
.
Men om det nu inte blir så som man drömt om, är man nöjd ändå? Jag hoppas ju såklart att fast mitt liv kanske inte blir så som jag drömt ända sedan jag var liten att jag är nöjd. Att jag är lycklig och lever ett liv som jag vill leva. Alltså kanske man inte ska drömma så mycket om hur ens framtid ska se ut utan ta den som den kommer. För fast vi drömmer om ett perfekt liv så är livet vad vi för det till alltså fungerar det inte bara att drömma.
.
Dina förväntningar blir inte heller allt för höga om du inte har en massa drömmar om det perfekta livet. Om du har förväntningar som är höga blir dina krav även höga alltså blir du lättare besviken.
.
Love, Matilda

Avundsjuka!

Att vara avundsjuk på andra människor för de har något/någon du inte har, är egentligen onödigt. Eftersom det vara är du som blir ledsen och besviken att du inte har det så. Alltså varför titta på andra och avundas av deras liv när ditt eget säkert är lika bra fast du inte har just det som gör dig avundsjuk. Varför skulle ditt liv vara mindre bra bara för att du inte har dyra kläder, nyaste mobilen eller de kompisarna? Man ska aldrig underskatta sitt eget liv för det är oftast bättre än var man tror. Man glömmer bara helt enkelt att uppskatta allt man har.
.
Det är inte ofta jag blir avundsjuk på människor eftersom visst har hon jätte fina skor eller jätte snygg pojkvän men jag har också en massa bra saker i mitt liv. Vi alla har olika saker att vara stolta över och visa upp. Ibland blir även jag avundsjuk, det kan vara på människor som har någon relation jag inte har, oftast är det så. Men jag tycker det är jobbigt, jag har egentligen inte någon orsak att avundas eftersom jag inte vet hur den personen har det. Jag ser bara det som syns utåt, den han eller hon vill visa.
.
Och varför är mitt liv sämre bara för att jag kanske inte har det? Klart det inte är sämre, ingens liv är sämre än någon annans.
.
Love, Matilda

Upside down

Ibland kanske livet känns upp och ner.

Nästa gång.

Nästa gång är det jag som har roligt!

Tredje gången gillt?

Hur många chanser ska man ge en människa? Hur många gånger får den göra en ledsen? Hur många gånger ska den få att rätta till det som gick fel? Kan någon svara på dessa frågor. Många kan nog svara men vem är det som har rätt. Någon säger efter en gång så skit i människan, andra förlåt den en gång och se hur det blir. Men det är fortfarande några som säger att ge de fler chanser för det kan ju vara så att det ska vara ni. Vem ska man då lyssna på?
.
Jag förstår inte hur det ska vara så lätta att förlåta någon och sedan gå vidare som om ingenting har hänt. Om jag blir trampad på och nedtryckt vill jag i aldrig bli det igen. Ska jag ändå gå tillbaka och hoppas på att det blir lite bättre denna gången, att allt denna människan lovar nu ska hända. Såklart hoppas jag ju att det personen lovar ska de hålla men det är svårt att tro de dem. När man innan har blivit sviken och så alltså har jag ett dilemma.
.
Love, Matilda

Förälskelse

"Den enda skillnaden mellan förälskelse och evig kärlek är att förälskelsen varar lite längre."
.
.
(när man väl hittar den)

Så här ska man vara!

Varför är det alltid på ett speciellt sätt man ska vara? Så ska se ut så, du ska göra det, du ska känna dom och så vidare. Kan vi inte alla få vara dem vi vill och även känna oss som accepterade. De regler som har byggts fram under många år om hur man ska vara, är de inte dags att gå vidare. Nu är det så mycket om att vi ska fokusera på individen och acceptera alla som de är. Ändå finns de reglerna, att man ska ha pojkvän, gå på vissa fester, ha vissa sorters kläder och umgås med vissa människor. Det stör mig riktigt, kanske hade det inte stört mig om jag hade allt det som reglerna säger, men varför ska man anpassa sig för att känna sig "rätt" och accepterade.
.
Som sagt har jag inte det, jag har ingen pojkvän och går inte på fest. Mina vänner är dom bästa men kanske inte precis de som "reglerna" vill man ska ha och hela jag som person passar inte in där.. Ska jag då känna mig annorlunda och inte "rätt"? Visst har jag mina perioder då jag låter dem göra så jag tror att jag inte är rätt. Men min självsäkerhet blir ju bättre och bättre så alltså låter jag dem inte trycka ner mig. De reglerna är fjantiga, så länge man tror de stämmer kan de trycka ner en. Men när man inse att de bara är trams kan dem inte stoppa dig.
.
Love, Matilda

Tänka..

När det händer saker runt om en hela tiden och livet rör sig i hundranittion hinner man inte tänka. När det finns någon som hela tiden vill göra något med en och alla runt om en är i full fart. Då hinner man inte tänka. Det är underbart när man känner hur livet går vidare och man inte lägger en massa tid på att tänka på alla problem man har. För egentligen är inte problemen så stora och är inte värda att lägga tid på alltså är det super när man kan fokusera på det positiva och välja att strunta i problemen som inte är så stora som man själv blåst upp dem till.

Visst är det klart man ska ha tid att tänka men om man har en massa tid själv och så börjar man analysera och förstora de få problem man har. Alltså är det bättre när man bara har tid att tänka på de postitva sakerna och välja att livets positiva sida istället för den negativa. Man ska inte analysera var enda händelse eftersom till slut är den inte längre sann. Man har fifflat med den så mycket och vridigt på var enda litet ord och rörelse att man vet inte riktigt vad som hände på riktigt längre. Bättre att ta livet som det kommer och inte analysera allt i detalj för jag lovar att fast du analyserar det hundra gånger kommer ingenting ändra sig.

Det som händer det händer och det är kan vi inte ändra på.

Love, Matilda

Gå vidare!

Efter ett tag måste man gå vidare, om det inte fungerar eller inte blir så som man ville. Man måste helt enkelt släppa taget och möta nya saker som kommer. Det är inte lönt att fortsätta och gnagga i samma problem eller händelse, utan glöm bort allt de och fortsätt. Man måste inse hur livet går vidare fast man kanske inte vill, att det finns ingen som väntar på att du ska kunna rätta till allt som blivit fel och visa något annat. Det är bara att acceptera att det kanske inte var så det skulle vara och låta det länga sig bakom en.

Som alla människor inte passa ihop. Visst kan man försöka att få ens relation att fungera men om den inte gör det så måste man inse att det inte blev så som vi ville. Så jag säger både till mig och till dig och till alla andra som sitter i samma situation att gå vidare. Släpp det och låt livet fortsätta, för det kommer inte bli bättre. Om det inte fungerar förra gången vi testa varför skulle det funka nästa när allting fortfarande är likadant. Alltså måste vi inse att alla människor passar inte ihop och då är det dags att gå vidare.

Love, Matilda


break.

Efter en lång stund utan bloggande kommer jag tillbaka. Jag har varit iväg på semester och njutit av varmt väder och vatten och av fint sällskap. Det är verkligen härligt att komma bort från allt i vardagen, inte behöva gå i samma rutin och hålla koll på tiden. Kunna släppa allt och bara njuta av livet. Det är verkligen underbart att jag under en vecka kunnat fokusera på det viktiga i livet och lägga bort tankarna som störde min ro. Nu är jag bättre än toppen och känner att livet är precis som det ska. Mycket positivt i vågor just nu men detta är ju en topp så då får man vara lite överpositiv. Semester är något alla behöver, kunna fokusera på sig själv och släppa all negativ irritation som vuxit fram under våren.
.
Så nu är jag tillbaka piggare och gladare än på länge och redo att visa världen vad jag har att säga.
.
Love, Matilda

Amerika

"Naturligtvis var det många som upptäckte Amerika innan Columbus. Men de lyckades alltid tysta ner det hela."


Kommunikation

Kommunikation är så sjukt viktigt, framför allt i relationer. Man måste prata med varandra för att utvecklas, ingen kan läsa ens tankar. Man måste tala om vad man känner och tycker, visa hur man vill det ska vara. Vi alla har en massa tankar, funderingar och åsikter men ingen kan veta vad dem är om vi inte säger dem högt. Vi måste våga ta plats och visa vem vi är. Hur ska världen kunna utvecklas och vi sitter och tiger om hur vi vill ha det. Kommunikation tycker jag är det viktigaste mellan två människor utan den hade vi inte kunnat kommar någon vart. Ibland kanske man tycker det är jobbigt att prata om problem och ta upp skaer man tycker är fel, och visst är det jobbigt. Men efteråt när man tagit upp problemet och löst det känns det så mycket bättre. Det är så ofta problemen är missförstånd, så det är bättre att ta upp det innan det blir en stor grej. Missförstånd är en onödig konflikt och den lättaste att lösa. Det enda man behöver göra är att tala och lyssna!

Alltså våga visa vad ni tycker och tänker, våga ta plats.

Love, Matilda


When im asleep.

It's hard to say that I'd rather stay awake when I'm asleep.
Cause everything is never as it seems.

Nu är det inte långt kvar,


Respekt

Respekt

- man ska ha reskpet för andras åsikt
- man ska ha reskpet för andras befinnande
- man ska ha reskpet för andras känslor
- man ska ha reskpet för sig själv
- man ska ha reskpet för andra människor

Respekt

Skyltdockor!

Ens föräldrar, vänner och alla människor runt om en säger att man ska vara nöjd med sig själv. inte kritisera sin kropp och skaffa en självbild som stämmer med utsidan. Att vi alla får se ut som vi vill och vi aldrig ska skämas över oss själva och speciellt inte vara kroppar. Ändå står det i var enda tidning hundra olika sätt att gå ner i vikt, hitta den snygga beachkroppen och hur du förändrar dig för att andra ska tycka om dig. Detta tycker jag är så himla fel, det är vi själva som bestämmer hur vi ska se ut. Vi ska inte bli pressade av media för att banta och må dåligt för att få den där "perfekta" kroppen. Men den är ju verkligen inte perfekt!

Om man frågar människor om hur de vill deras flickvän/pojkvän ska se ut lovar jag att de flesta tycker att det ska finnas lite kurvor och muskeler. Det är inte många som vill vara tillsammans med någon som ser ut att brytas bara man rör vid den och t.e.x slutar få sin mens för man äter fel eller är för smal. Om man inte äter rätt eller inte äter alls mär man inte bra, det kvittar hur smal du än är, du kommer inte må bra.

Denna sortens dubbelmoral borde inte finnas. Det är klar man ska få se ut hur man vill, det ska inte finnas någon som säger till en att så du ser ut är fel. Jag tycker media borde ta sitt ansvar och visa världen hur en rätt bild av hur människor se ut. Istället för att photoshopa bilderna och ta bort minsta skavank.

Jag kanske egentligen inte borde vara så kritisk eftersom jag själv inte var nöjd med min kropp innan. Men sen tänker jag såhär: om media inte hade visat mig alla pinnsmala modeller och stoppat mig full med artiklar om hur jag går ner 5kg på kortast tid, hade jag verkligen haft samma ångest över min kropp. Jag är fortfarnade väldigt självkritisk och det vet jag om men jag försöker bli bättre på det varje dag.

Det finns ingen som ska kunna säga till dig hur du ser ut, inte heller bestämma över ditt bild om hur man ska se ut.

Love, Matilda

Genom att älska någon annan älskar man sig själv.

Mycket kärlek!

Smileface.

Oj vad jag är glad! Känner att hela jag sprudlar av lycka, allt är helt enkelt underbart och nice. Men när jag är på så har bra humör finns det en nackdel att det är väldigt svårt att blogga då. Speciellt om det är fint väder eftersom dator sittandet blir minde då. Det är ju inte så att jag inte har massa funderingar och tanker men är jag är såhär glad så bryr jag mig inte. Jag bara puttar dem åt sidan istället, lättare och då får jag ju behålla mitt super humör. Det är klart att jag även kan blogga när jag är lycklig men det är mycket svårare att då mer det i ord tycker jag. Det blir mer en massa skratt och fnitter och det är svårt att förmedla på en blogg. Love, Matilda

Friendship

Friendship is like peeing on yourself. Everyone can see it, but only you get the warm feeling that it brings.

Jesus!

Bilden säger allt!

I want a new friend.

Jag vill lära känna någon ny. En människa som jag inte vet någonting om och är helt främmande. Samtidigt som den personen är helt ny för mig är även jag helt ny för den. Det finns en hel värld i mellan oss som vi ska komprimera tills vi står bredvid varandra och har hela världen runt om oss istället. Kunna få prata om saker med någon annan som man aldrig gjort förut. Få veta saker som jag inte redan visste eller om människor jag redan känner. Få lära känna en människa som kan bli från ingenting till allting, utan att veta redan innan hur det kommer sluta. Denna nya människa kommer ge mig inspiration och vissa kanske en annan sida av mig. Jag kanske kan hitta något nytt i mig själv genom att träffa en ny människa. Alltså måste jag öppna mitt sinne och ta steget ut och lära känna nya människor.
.
Love, Matilda

Boktips!

Nu är det såhär att jag snart ska åka på semester och behöver verkligen ha med mig någon slukande bok som jag kan sjunkna djupt i. Och eftersom förtillfället jag är i någon sorts boktorka och tycker att det mesta är trist behöver jag hjälp med att hitta någon goding. Alltså behöver jag förslag på bra böcker, era favoriter och varför ni tycker jag borde läsa den. Rekommendera någon riktigt bra så jag helt försvinner från flygplansmumlet och bara kan njuta av min bok!
.
Tack på förhand!
Love, Matilda

Student!

 
Ni får vända på datorn för när jag laddar upp bilder från mobilen väljer den själv hur bilden ska vara.

Tänkte bara ursäkta min dåliga uppdatering med att säga att de har tagit min dator. Och med de menar jag skolan. De skulle fixa, så jag får tillbaka min dator efter sommaren. Jag vet jätte lång tid! Samtidigt som jag babblar måste jag bara säga grattis till studenterna och jag kan säga att jag är grymt avundsjuk.

Love, Matilda

RSS 2.0