The Studio

Idag har jag, mamma och bror varit på The Studio som ligger i Turning Torso. The Studio är, för er som inte vet, en fotostudio där man sminkas, fixas och fotograferas. Det var hur kul som helst men det var lite tråkigt att vänta så länge. Vi var där från 15.15 till 19.30 så det tog verkligen hela eftermiddagen men det var verkligen värt det.

HÄR kan du se alla bilderna på mig och några på mamma och bror.



Love, Matilda


Shoppoholic.

Jag var på Entré med mamma igår och idag tog jag en halv timme på Hansa. Hittade en del här kommer de!

Skjorta från Sunshine365 399:-

Kjol från H&M 249:-

Lila/Vit randig T-shirt från H&M 69:-

Sjal från Vila 49:-

Handlade även ett paraply från Lagerhouse med fiskar på. Super fint!

Love, Matilda

 


Jag är..

Jag är idag 16 år 6 månader och 12 dagar.

Jag är 198 månader.

Jag är 862 veckor.

Jag är 6040 dagar.

Jag är 144960 timmar.

Jag är 8697600 minuter

Jag är 521856000 sekunder


Love, Matilda


Jag måste få skryta.

Igår fick vi reda på vårt kemiprov vi hade för två onsdagar sen. Alla var såklart jätte spända och vill ha reda på sitt resultat. Vi gick i tur och ordning som vi satt och jag var ju klart en av de sista men till slut fick jag reda på mitt reslutat. Jag var väldigt spänd för det var många som hade fått bra och så. Men jag blev hur nöjd som helst när jag fick reda på att jag fick 48 utav 50. Det kanske ni också kan förstå att man blir. Men var verkligen tvungen att skrytta för jag är så sjukt nöjd med man själv.

Love, Matilda


Kanothelg med skratt, gråt och 34 kanoter med lundabor.

Har då varit på kanot läger med Quben som ni vet. Såklart har jag haft det hur bra som helst, med de människorna kan det ju inte bli annat.

Fredag.
Vi gav oss av från strandkyrkan kl 17.10 efter att allt hade blivit intryckt i bussarna. Väl iväg njöt vi av lugn i bilden, åkrar och fredagstrafik som trängdes utanför. När vi kom fram var det bara att börja med maten det var potatissallad och korv.I en vandring i spåren av Moder Maria släppte vi vardags stressen och kom i harmoni. Sen var det ju såklart pyssel som gällde. Vi skulle alla trycka en tröja med Maria på. Ja, vi får väl se hur den blir ska fixa till den lite idag. Efter en hård vecka och en mysig kväll går vi och lägger oss för att förbreda oss för morgondagen.

Lördag.
Upp tidigt för att fånga hela dagen. Den började med morgonbön i Norra Rörums underbara kyrka och efter det var det frukost och matsäckspackning som gällde. När alla packat in allt från ägg till trosor i plastpåsar bar vi oss iväg till Kanotcentralen. Där började äventyret. Vi valde alla ut varsig flutväst och paddel. Jag och Emma kom snabbt ut i ån och kom igång med sammarbetet. När vi paddlat, burit, ätit och skrattat men även svurit att aldrig göra detta igen tyckte nog vi alla att det var hur kul som helst och njöt att få vara tillbaka i bussen på väg hem. Men vi alla såg ut som eliter i jämförelse med de 34 kanoter med lundabor vi hade mitt i bland oss. Eller rättare sagt de hade oss mitt i bland dom. När vi väl var hemma och alla klagade på hur ont de hade fikade vi och bara slappa. Sen var det vara att sätta igång med dukning och lagning av mat. En välplanerad trerätters middag var verkligen efterlängtad och alla njöt av den goda maten. En kort mässa i kyrkan sen var det tillbaka till våningssängen för att sova.

Söndag. - Emmas fördelsdag.
Vi började med frukost och födelsedagssång, de var en frukost buffé som du aldrig sett dess like med allt från ägg till brownies, Oboy till havergrynsgröt. Ja, du kunde verkligen frossa i hela helgens godheter. Städning är ju inte det roligaste som finns men måste ju göras, så det vara bara att sätta igång med allt. Efter städning körde vi till Höör för att fira mässa och lyssna på en präst med fin brytning på danska. Men detta klara vi oss även igenom och begav oss sedan hem efter en helg som dragit musten ur en.

Love, Matilda

16 kilogram!

Nu har jag då packat att jag ska ha med mig i morgon. Det blev en hel del jag skulle ha med mig. Men eftersom jag gjort enligt Ericas lista borde allt vara med. Jag kan säga att jag verkligen inte trodde jag skulle ha med mig så mycket men det blev det. Så det var bara fram med hockytrunken.  Men det är ju bättre att ha för mycket med sig än för lite. Men det kan ju verkligen inte vara så att jag packat för lite när min väska väger 16 KG! Den är helt sjukt tung, fattar inte hur den kunde bli så tung.

Allt detta ska ner i en väska.



Sådan tur gick allt iallafall plats i en väska men den väger ju desto mer.


Love Matilda


Min andra halva!

Idag som jag har sagt innan skulle jag ju åka med Johanna till stan med tyvärr har Johanna blivit sjuk. Så vi får hitta på något någon annan dag! Krya på dig, vännen och hoppas vi ses snart.

Så istället ska jag åka med Helena, det kommer säkert bli sjukt kul tror jag. Jag har ju lite missions idag som jag måste ta tag i och sen var det ju längesedan jag shoppa så. Jag har hittat en hel del som jag ska checka in idag. Vad skulle jag gjort utan internet, hade varit handlingsförlamad. Men sån tur har jag ju alltid tillgång till det så det blir en del nätfönstershopping. Det är mitt nya ord det är att man bara tittar på alla klädbutikers hemsidor och kollar ut godingarna. Visste ni också att Gina Tricot har öppnat nätbutik, den är faktist riktigt bra!

Men nu ska jag fånga upp det sista jag ska ha med mig och sen drar jag till bussen.

Ha en bra dag.

Love, Matilda

SkArpppp daj!




Nu ska jag plugga både det enna och det andra men det känns inte speciellt tungt. Tror det kommer gå relativt snabbt och sen ska ska jag ju ändå i väg senare så då har jag något att se fram emot.

Någon annan mer än jag som tycker att ni har mycket läxor?

Love, Matilda

Redan Söndag?

Ajja nu är det söndag igen och i morgon börjar en ny vecka men det känns inte så tungt som det brukar. Det är nog för vi har studiedag på Onsdag och då ska jag och Johanna till stan. Alltid lika kul att vara med dig Johanna och det blir ju ännu roligare när man shoppar. sen i helgen ska jag ju på läger med en massa underbara människor jag vet och hoppas att det kommer bli super kul. Vi kommer nog också få tillbaka vårt kemiprov och det tycker jag också ska bli rätt kul för det känndes som det gick bra. Så jag ser verkligen fram emot nästa vecka.

Men nu ska jag cykla till kyrkan och träffa alla ny konfirmander.

Love, Matilda

Nobody puts Baby in the corner.

Igår när alla andra var på luftkastellet satt jag framför teven i kivik och tittade på Dirty Dancing. Jag hoppas att alla har haft det kul igår, jag hade det hur mysigt som helst. Jag har då inte sett Dirty Dancing innan så det var faktist lite kul att äntligen få se den. Synd att han hann dö innan jag upptäckte honom men vilken film. Kommer säkert se den fler gånger, skäms faktist lite för att jag inte sett den innan. Jag tyckte att den var riktigt bra, gillar  kär i the Badguy temat som finns i många av de filmer jag ser.

Love, Matilda

Kivik!

Nu drar jag iväg till kivik och kommer spendera hela helgen där. Ska bli riktigt skönt att komma dit och bara ta det lugnt och så. Men har faktist några missions hunder helgen.

- Läsa ut min bok
- Göra rättskunskapläxa
- Skriva några om till min svenskredovisning
- Äta en glass
- Lyssna på musik
- Slappa
- Börja på mitt X-projekt

Så lite ska jag nog göra i helgen men jag ska nug hinna ta det lugt med. Alltid lika skönt att ha helg speciellt när man är i Kivik. Fick även brev från Erica idag med packningslista till Qubenlägert. Om man går efter listan kommer det nog bli riktigt kul, längtar verkligen!

Love, Matilda

Green Heart



Jag vill ha den här mobilden.


Den är gjord på återvunnen plast och vattenbaserade färger. Den har 5 megapixel cypershot och allmänt bra. Tycker den verkar som ett bra val till min nästa mobil men vi får se det kanske kommer ut något roligare under tiden. Får se vad det blir får någon nästa gång, men gillar denna starkt.

Love Matilda

...

GOD NATT VÄRLDEN!


Min tredje idol favorit.



Vilken röst!

Love, Matilda


42 prinssesor på samma gång!

Måste bara säga att vi på 7up var 42 st små flickor som alla vill bli prinssesor och kläs i glitter och paljeter. Så i vår lilla prinsses kyrka gjorde vi då alla våra egna prinsseskroner. Klar är det mysigt med alla flickor som springer och fnittrar hela tiden, men de är även väldigt krävande. Jag säger som min fantastiska mamma som jag inte hade klarat mig utan att " När jag blir stor ska jag också bli prinssesa". 

Love, Matilda

Hon är ju bara ett barn!

Giftes bort när hon var elva år - Dog i barnsäng

LONDON. Fawziya giftes bort när hon bara var 11. Hon blev gravid och kämpade i tre dygn för att få ut ett barn som redan var dött. Det kostade henne livet. Den 12-åriga flickan förblödde och dog. Fawziya Abdullah Yousses öde kritiseras hårt av människorättsorganisationer. Flickan kom från en fattig familj i Jemen och giftes bort av sin pappa till en 24-årig bonde för knappt ett år sedan. Hon tvingades sluta skolan och förbereda sig för barnafödande när hon bara var 11 år. När hon skulle föda hade hon hunnit fylla 12.

Flickan förblödde
Men efter tre dagars kamp för att få ut barnet dog Fawziya. Barnet var dödfött och flickan förblödde. Siyaj human rights organization ser efter barns rättigheter i Jemen och en företrädare för organisationen hittade flickan på sjukhus.

-Det här är ett av många fall i Jemen. Orsaken bakom det är brist på utbildning och kunskap som tvingar många flickor till äktenskap, säger ordföranden Ahmed al-Quraishi till AP.

I Jemen, ett av världens fattigaste länder, gifter sig en fjärdedel av alla kvinnor innan de fyllt 15. Medelåldern sägs vara runt 14 år, på landsbygden ännu lägre. Också offer För två år sedan väckte den då 8-åriga Nujood Ali stor uppmärksamhet när hon gick till domstol och krävde skilsmässa från sin 30-årige man. 2008 utsågs hon till Årets kvinna av den amerikanska tidskriften Glamour.

Fy fan vad jag är glad att jag bor i Sverige som är ett så välutvecklat land på alla sätt.

Hur kan det vara så tror skillnad i världen, vi måste ta hand om dom som inte har utryme att göra det själv. Det kan ju inte vara så att ett barn ska dö i barnsäng för att hon blivit bortgift med en äldere man. Ingen i världen som få vara med om detta, hon är ju bara ett barn. Jag kan inte ens föreställa mig något sådant men i Jemen är det ingen ovanligt, så ska det inte vara!! För oss är det ju en självklarhet att alla har samma rättigheter, utryme och frihet men någon annanstans finns det inte i deras tankar ens. Hur kan det vara så? Vi borde ta ansvar för alla och hjälpa de på alla sätt.

Love, Matilda

 


Måndags plugg!



Min dag har bestått av ett lugnt måndags brus coh försökt ägna alla min tankar till pluggandet men tyvärr går ju inte det. Men det har blivit väldigt mycket kemi idag. Är äntligen klar med min sammanfattning över sid. 1-47 som jag är väldigt nöjd över. Mindmaps, text, bilder och såklart en periodiskt system. Älskar kemi när det är kul men för tillfället är det mest jobbigt. Fick också lära mig lite frågeord på franskan och om rörelse på fysiken. Alltid kul att lära sig nya saker.

Här kommer en av mina favvo låtar för tillfället.

Love, Matilda

Photo by me!

Vilket tycker ni är finast?


cupcake


tistellexplotion


livets döda grenar


oranget nära


onationalist


försvinner av tankar


älskar dig


himlens djup



Love, Matilda

Beautiful things

Varför sitter jag och väntar på att alltid ska hända. Att jag bara ska sitta här och tro att allt bara ska komma till en, är jag verkligen så egoistisk och korkad och tror att någon annan ska fixa hela mitt liv. Att jag inte måste göra något för att förtjäna ett fansastiskt liv. Jag måste ju ger för att ta, ingen kommer vilja vara med en om man tar all deras enerig och kraft utan att ge något tillbaka. Livet drar inte dig utan man måste själv dra livet framåt. Man går livet till ditt eget och lever det själv. Jag kan inte bara sitta och vänta på att det ska hända en massa utan att göra något själv. Jag kom till världen för att själv uppleva den, det går inte om jag bara väntar. Lev livet så som man vill att det ska vara. Det är du själv som gör det till hur det blir. Det finns ingen som kan göra det åt dig. Jag har verkligen funedrat på detta hur stor inverklan jag har på sitt eget liv. Man har all inverkan på sitt eget liv jag styr det helt själv hur det ska bli.

Gud gjorde människan enkel och rak, men hon hittar på alla möjliga konster.
(pred. 7:30)

Love, Matilda


Zac Efron Again

Lugn fredags kväll men Helena och Johanna. Vi kollade först på Idol och sen blev det 17 Again. Den är så sjukt roligt så om ni inte har sett den se den.

Det var extra kul att träffa Johanna för det var helt sjukt länge sedan vi träffades. Vill bara säga att jag saknat dig, Johanna. Du är en vän jag behöver för att överleva.

Love, Matilda


Ännu en favorit!



Vi malmöiter är ju bara bäst!
Calle är verkligen en av mina favoriter, han är ju helt sjukt bra!


Love, Matilda

Idol Jon



Fan vad han är grym!


Attackerad.

Vaknade med att jag knappt kunde prata eller tänka. Jag är attackerad av förkylning, så jag har då varit hemma från skolan idag och verkligen inte gjort ett skit. Ja, man ska ju inte göra något när man är sjuk så jag gör ju alldeles rätt. Det känns bara slöseri med tid att ligga här hemma inte göra speciellt mycket. Men lite läxor får jag nog göra ändå. Det blir ju ingen träning ikväll för mig så jag har ju gått om tid att göra läxor. Gud vilken tur för mig, men det är ju nog rätt bra att jag har extra tid nu för min hjärna får rätt segt.

Så nu är det "En gyllende bur" som jag kommer ha mina ögon på några timmar nu, sen blir det franska och rättskunskap och kankse lite matte på slutet för att krydda upp det lite!

Love, Matilda

Egentiligen inget att säga!

Hade tänkt att blogga här lite mellan skola och plugg. Men kan inte säga att jag har något jätte intressant att säga. Men jag tror jag kör lite kort om vad som hänt i går och idag

Igår åkte jag, mamma och pappa till Entre som sagt vi alla hittade något fint, jag hitta två vita blusar en men svart broderi som ni kan se på min bliddagbok om ni har och en hel vit men ränder. Den är svår att förklara men ni kommer säkert att se den någon gång så. Sen när jag kom hem pluggade jag lite mindre än vad jag skulle gjort kanske men istället gjorde jag nougat och citron cupcakes, som blev skit goda. Sen bar det av till Quben och där spelade vi På Spåret, det var riktigt roligt såklart vann mitt lag. Hallå, jag var med både Koronen och Lövblad och även Jesper är ju ett sådant snille. Men vi hade verkligen feeling med torra inplastade mackor och allt. Som sagt riktigt kul

Idag har jag haft en massa kemi och fysik i skolan och även en liten klick franska. Efter skolan gick jag och Helena till Stadium där hon testa skor och jag plugga. När hon hade bestämt sig, det blev ett par addidas med mycket rött, gulr och blått, gick vi till bussen. På bussen pluggade jag ännu mer och nu sitter jag här och har precis avnjuttit en cupcake. Mums,  vad gott.  Så nu är det bara att sätta fart med pluggande så jag blir klar innan det är en ny dag. Ska ocså klämma in CSI NY mitt i allt detta.

Love Matilda

Händelserikt var det här!

Har varit rätt upptagen de sista dagarna så det har blivit lite dålig uppdatering men här kommer en snabb genomgång av vad som är värt att veta.

I torsdags övningkörde jag för första gången det var sjukt kul, bara längtar tills jag får köra bil!

I lördags spelade jag min första match för säsongen. Om det är så här resten av säsongen så vill jag spela så mycket det går. Riktigt kul men gemenskap och lagkänsla. Även det att vi kändes som ett lag och inte två. Jag säger bara gud vad kul det är att spela innebandy när det är så här!

På kvällen fortsatte det med match men nu på teven det var ju Sverige- Ungern. Men Zlatans mål i sista sekunden är väl bara helt sjukt. Jag var i chock en hel minut efter åt. Jag säger bara ju mer man tränar ju mer tur får man!

Idag blir det Entre nu med mamma och pappa sen en runda till Ilva för mamma ska köpa en matta. Plugg är det sen som gäller har en hel det att göra. 

- Fysik
- Kemi
- Engelska "the boy in the striped pjyamas" av John Boyne.
- Svenska "en gyllende bur" av Carmen Bin Ladin  
- Matte
- Rättskunskap

Detta är vad jag ska göra idag. Men ikväll blir det mys med Quben alltid lika kul att gå dit!

Love Matilda


Glass i stora lass!

Riktigt soft dag i skolan, den börja med dubbel timme fysik men det är ju kul så det vara bara skönt. Sen var det powerwalk till Malmö IP för att ha jympa men Pelle, vår jympalärare, var hemma för sjukt barn så vi hade vikarie som var helt virrig i huvudet. Efter denna tio minuters jympa hade vi en och två och en halv timmes rast så efter sölande i omklädningsrummet bestämde jag och Vicky oss för att gå en liten runda på Trianglen för att fördriva lite tid. Sen kom glassen vi gick in på Tasty house för att shattra lite med två tjejer från klassen så vi glassen. Vi kunde inte neka glass denna fredag så det blev tre god kulor. Strawberry cheesecake, vanilla choclat cookie och lemon. Mums vad det var gott jag och Viky njöt verkligen i blåsten. Efter lunch drog vi dit Helena för att även hon skulle få lite fredags mums.


Min mumsiga glass!




Love Matilda


Ni får ursäkta mig!

Ni får ursäkta mig för att texten är helt vimsig. Men jag vet tyvärr inte varför det har blivit så och det vill inte ändra tillbaka sig heller. Men jag hoppas att det snart går tillbaka till det vanliga. För nu ser det ju som jag tror ni är så nära blind att ni precis kan se.

Love Matilda

Supermum

Michelle är gravid med barn nr 19

Michelle Duggar, 42, är inte vilken mamma som helst.
Hon är nämligen gravid – med barn nummer 19.
– Jag hoppade upp och ned av glädje, berättar Michelle om när hon fick beskedet om graviditeten.
Familjen Duggar i USA har blivit världskända – för familjens storlek.
Michelle Duggar är bara 42 år, men är redan mamma till 18 barn.
Och det nittonde är på väg.
Jim Bob och Michelle gifte sig 1984. I början så tänkte sig makarna att två, tre barn räckte.
Men det blev några fler än det.

En drös med ungar

Familjen har hittills tio pojkar och åtta flickor. Och alla har namn som börjat på bokstaven J. Det är Josh, 21, tvillingarna Jana och John-David, 19, Jill, 18, Jesse, 16, Jing, 15, Joseph, 14, Josiah, 13, Joy-Anna, 11, Jeremiah, 10, Jedidiah, 10, Jason, 9, James, 8, Justin, 6, Jackson, 5, Johannah, 3, Jennifer, 2 och senaste barnet Jordyn-Grace, 1.

Nu är Michelle gravid igen.
– Jag blev glatt överraskad när det visade sig att jag var gravid. Verkligen, säger Michelle Duggar till nyhetsbyrån AP.
– Jag hoppade upp och ned av glädje. Tack, Gud. Här är jag - 42 år och inställd på att ha fött mitt sista barn - och då välsignar du mig med ett barn till.
Men familjen Duggar kommer bli ännu större. Äldste sonen i familjen, Josh, väntar barn med frun Anna.

Kan bli fler

Makarna Duggar är båda starkt religiösa och har en egen hemsida där de skriver om familjens vardag. De bor alla tillsammans i ett stort hus i Arkansas och äger ett fastighetsbolag.
– Jag är så tacksam för att min hälsa är bra så här långt och att jag kan leka med mina barn varje dag, säger Michelle Duggar.
Även fast barn nummer 19 är på väg så utesluter inte familjen att det kan bli flera knoddar.

Jag säger bara vilken kvinna, hur orkar hon med 18 barn och nu ett till. Det ända man kan säga är lycka till, vilket fantastiskt liv familjen Duggar. Det hade väl varit häftigt om man hade haft 18 syskon. Då kan man verkligen säga att man har en stor familj. Hon måste ju praktist taget varit gravid i 21 år.


 

Love Matilda


Plugg och snart träning!

  


Ja vad ska jag säga mitt liv är rätt enformigt. Jag går i skolan, pluggar och tränar. Det är hur mitt liv ser ut nu för tiden men när jag har fått in en bra studieteknik kankse jag har lite tid med annat också.

Men i går var jag på massage och känner mig riktigt avspänd och relaxt idag. Annars var det väl pluggande i går också.

Men jag har svårt att konsentrera mig om allt inte är som det ska och ligger på rätt plats och att det är tyst. Det är tre rätt så hårda krav på min familj och även på mig. Det finns för mycket annat som är roligare att göra än läxor så klart men det är bara att ta tag i sig själv.

Imorgon ska jag direkt efter skolan till kyrkan för att ta hand om mina och Emmas små flickor som denna terminen ska bli små prinsessor med alla attiraljer. Så i morgon ska jag vara på mitt prinsesses humör coh hinna med både det plugga och titta på match. Men det är bara till att planera så fixar sig allt.

Nu ska jag läsa lite i min bok "The boy in the striped pyjamas" av John Boyne. Måste bara säga att det är skit bra och verkligen värd att läsa. Läs den gärna på engelska, superintressant. 

Love, Matilda 


RSS 2.0