Lyssnar du på dina medmänniskor?

Att kunna lyssna är en väldigt bra egenskap som alla människor har. Det enda är att vi använder den egenskapen väldigt olika mycket och ibland kanske man är för ivrig eller upphetsad för att lyssna på vad andra har att berätta. Vi alla måste lyssna på varandra för att komme framåt och utvecklas som värld. Vi måste ta åt oss av andras åsikter och sedan dem ta åt sig av våra. Och så är livet, vi alla måste lyssna.
.
Tänk om vi inte hade lyssnat då hade vi inte ens kunnat prata eftersom vi lär oss språket genom att lyssna på vad andra säger. Vi hade inte kunnat utvecklas eller utbilda oss, vi hade inte kommit någon vart alls, vi alla hade haft varsin egen liten värld istället för att leva allt tillsammans. Visst, vi hade väl utvecklat något annat sätt att kommunicera på men på ett eller annat sätt måste vi alltid lyssna på varandra.
.
Så om vi bara tar oss tid att lyssna på andra kommer vi själv som människa utvecklas till något större och kunna arbeta tillsammans som grupp. För vi klarar mer tillsammans än själva, fler människor mer kunskap!
.
Love, Matilda

Kommentarer
Postat av: Walaa

Jag älskar att du använder ordet lyssna och inte höra! ''Höra kan alla, men det krävs mer för att lyssna''. Sant sant!

Dessutom om man själv inte lyssnar så kommer det sluta med att ingen vill lyssna på en själv! :D

2010-03-24 @ 17:47:45
URL: http://lalid.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0