Förväntningar.

Vi alla har vissa förväntningar på människor, hur de ska vara, hur de ska se ut och vem de umgås med t.e.x. Vi förväntas att människan ska vara så man uppfattat den. De förväntningarna man har kanske ibland är önsketänkande. Vi kanske innan bara har sätt det vi vill se och tror och kanske hoppas att människan är på ett speciellt sätt. Vi alla har förväntningar om hur människor ska vara och vad jag upplever så skiljer de sig ofta från verkligheten. Där måste alltså finns lite önsketänkande i våra förväntningar.
När man sedan upptäcker att ens förväntningar inte är som verkligheten kan man lätt bli besviken. Är människan inte bättre än så? Man får väl helt enkelt acceptera människan som den är. Men ibland kan det ju även vara så att människan är bättre än förväntningarna. Och då är det väl bara att säga Woho! Men lite bittert måste jag säga hur ofta händer det, oftast har man högre förväntningar eftersom man letar efter den som är perfekt. Men hur ska man inte tro att de är perfekt? Alla människor är ute efter perfektion!
Men man ska inte förvänta sig för mycket eftersom då blir det oftast en positiv skillnad än negativ. Det är det enda rådet jag kan ge er.
Love, Matilda

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0